Skip to main content

Edessä ”Kadonneen voiton metsästys”

Telia 5G Areenalla kohtaavat sunnuntaina kaksi joukkuetta joiden edellisestä voitosta sarjassa on ehtinyt kulua jo hyvän aikaa.

Kotijoukkue HIFK nappasi viimeksi täyden pistepotin heinäkuun alussa Pietarsaaressa. Tähtirinnat ovat siis olleet ilman voittoa nyt pyöreästi 40 vuorokautta. Tuona aikana neljässä ottelussa kasaan on saatu kolme pistettä, tosin näistä kahdessa kärkikamppailussa EIF:n ja KPV:n kanssa pisteet on jaettu ja näin ollen ei Ykkösen top3:ssa ole ehtinyt tapahtua suurempia. Sen sijaan sekä Haka että KTP ovat päässeet nappaamaan alkukaudesta kirittyä etumatkaa kiinni ja syysjakso näyttääkin sarjan kärkitaistelun kannalta erittäin mielenkiintoiselta.

Vierasjoukkueen edellisestä voitosta on puolestaan ehtinyt sitten kulua jo vähän pidempään ja viimeisistä kahdeksasta ottelusta Kajaanilaiset ovat keränneet yhteensä kolme pistettä. Mielenkiintoa sunnuntain kamppailuun lisää myös se että edellinen Kajaanin voitto tulikin nimenomaan HIFK:n vieraillessa Kajaanin Liikuntapuistossa (2-1). Ykkösen maalipörssissä löytyvät AC Kajaanin kuluvan kauden suurimmat valopilkut, kun ulkomaalaispelaajat Michael Ibiyomi sekä Alberto Ramirez taistelevat muiden muassa Pekka Sihvolan ja Tuomas Mustosen kanssa tasapäin sarjan maalikuninkuudesta. Maalinteko ei olekaan ollut nousijajoukkueen ongelmana tällä kaudella, sillä ACK on tehnyt koko Ykkösen joukkueista eniten maaleja (28). IFK tulee tässä tilastossa heti perässä toisena 27 tehdyllä maalilla.

AC Kajaani nousi Ykköseen viime kauden päätteeksi. Kajaanilaiset hallitsivat läpi kauden Kakkosen C-lohkoa ja kaatoivat KTP:n lokakuussa nousukarsinnoissa, joten joukkue teki paluun maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle viiden vuoden tauon jälkeen.

Sarjanousijoiden kausi on sujunut ennakko-odotusten mukaisesti, sillä illan otteluun lähdettäessä AC Kajaani löytyy sarjataulukon alemmasta päästä. Nousijajoukkue aloitti kautensa pirteästi voittaen kuudesta ensimmäisestä ottelustaan kolme, mutta etenkin viime kierroksilla joukkueen pelaaminen on tökkinyt pisteiden valossa.

Ennen kierroksen aiempia otteluita AC Kajaani löytyy kuntopuntarin toiseksi viimeiseltä sijalta ennen FF Jaroa. Etenkin vierasotteluissa joukkueen pelaaminen on tökkinyt tulosten valossa pahasti, sillä yhdeksästä reissupelistä kajaanilaiset ovat onnistuneet nappaamaan vain yhden voiton.

Joukkueen päävalmentajana toimii Mika Lumijärvi, joka toimi AC Kajaanin päävalmentajana myös viime kaudella. Lumijärvi on pitkän linjan suomifutismies, sillä pitkän pelaajauran lisäksi hän on ehtinyt toimia päävalmentajan roolissa vuodesta 2004 lähtien. Rovaniemeläislähtöinen Lumijärvi on valmentanut urallaan Kajaanin lisäksi kotikaupunkinsa Rovaniemen Palloseuraa.

Kajaanilaisten paras maalitekijä kuluvan kauden aikana on ollut hyökkääjä Michael Ibiyomi, joka on viimeistellyt seitsemän osumaan 16 ottelussa. Nigerialaisen lisäksi vastustajan verkkoa ovat tehokkaasi heiluttaneet Christian Lasso, Willy Stephanus sekä Alberto Ramirez. Joukkueen ykkösmaalivahtina on kauden aikana toiminut 20-vuotias Elias Tuomarila, joka saanut taustatukea 19-vuotiaalta Topi Valtoselta. Kaksikon edessä puolustuslinjan ytimen ovat muodostaneet Matias Sallila sekä brasilialainen Tomas Ferreira dos Santos.


Sunnuntain ottelu on myös samalla Ykkösen virallinen Hope -teemaottelu. Keräämme ennen ottelun alkua stadionilla Hope Ry:n vähävaraisille asiakasperheille harrastusväline lahjoituksia.

Lauantaina HIFK:n pelaajia on mahdollista päästä tapaamaan Kampin Narinkkatorin IFK-teltalla. Tapahtumassa ovat mukana myös Rockstar Energydrink sekä Freestyle Finland, tule osallistumaan hauskoihin fudisaiheisiin kilpailuihin sekä arvontoihin! Tapahtuma-aika on säävarauksella klo 11-16.