Skip to main content

Seuraavana Oulu – Nästa Uleåborg

Kolmas kerta toden sanoo?

Lauantaina pelataan Ykkösen kierrosta numero 20 yhteensä neljän ottelun voimin ja kierroksen huippuotteluna on ilman muuta AC Oulun ja HIFK:n välinen kamppailu Raatin stadionilla. Voittojen tielle paluun tehnyt IFK kuittasi edelliskierroksella sarjan piikkipaikan takaisin haltuunsa EIF:n jäätyä tasapisteisiin KTP:n vieraana, tosin joukkueet ovat tasapisteissä, mutta ”Tähtirinnat” paremmalla maalierolla.

Lauantain kohtaaminen on joukkueille kolmas tällä kaudella ja edelliset kohtaamiset ovat olleet pelillisesti erittäin tasaisia vääntöjä. Toukokuun alussa HIFK:n vierailu Oulussa päättyi harmillisesti hyvän takaa-ajon jälkeen kotijoukkueen 3-1 voittoon, kun Oulun meksikolainen maalitykki, Alvarado Morin onnistui lisäajan neljännellä minuutilla tekemään lopullisen ratkaisun. Kesäkuun viimeinen päivä pelattu ottelu Töölössä puolestaan kääntyi näyttävään IFK:n 3-0 voittoon. Tuolloin tasainen ottelu ratkesi lopulta kun vaihdosta sisään tullut Tuukka Kurki pääsi irti ja iski kahdesti viiden minuutin sisään.

AC Oululle vain voitto kelpaa ottelusta, mikäli joukkue haluaa pysytellä sarjan kärkikolmikon kannassa, tarvitsee se kipeästi jatkoa varsin hyvälle pisteputkelleen. Kolmen perättäisen tappion jälkeen Mika Lähderinteen luotsaamat oululaiset ovat nyt pelanneet kuusi ottelua ilman tappiota. Tosin noista kuudesta ottelusta ainoat pistemenetykset ovat tapahtuneet nimenomaan kotikentällä.

HIFK puolestaan sai viimein käännettyä viiden ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putken takaisin oikealle tielle kaatamalla ensin Klubin 04:n ja viimeksi FC Hakan. Pekka Sihvola on myös päässyt takaisin maalien makuun ja 34-vuotias hyökkääjä onkin toiminut edellisten voittojen takuumiehenä osumalla molemmissa otteluissa. Vielä viime kaudella ACO:n riveissä maaleja iskenyt Tuomas Mustonen jakaa Sihvolan kanssa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikan ja samalla AC Oulun Morinin kanssa kahdeksalla tehdyllä maalilla koko sarjan maalipörssin toisen sijan. Maalintekovoimaa siis löytyy molemmista joukkueista ja edellisten kohtaamisten myötä on myös nyt odotettavissa useamman maalin ottelu.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi tulevaa kamppailua joukkueen bussin suunnatessa kohti pohjoista: -”AC Oululla on ollut hyvä draivi viime aikoina päällä, joten vaikea vierasottelu on odotettavissa. Viime Oulun reissulta ei meille jäänyt käteen muuta kuin kokemusta, joten sitä lähdetään tietysti parantamaan. Enkä kyllä muista, että olisimme vuosien saatossa koskaan saaneet täyttä pistepottia kotiin viemisiksi heidän vierainaan. Siinä mielessä meidän on lähdettävä nöyrästi, kurinalaisesti ja isolla tahtotasolla pelaamaan.”

”Pelit vähenevät ja panokset kasvavat, joten hienoahan näitä pelejä on pelata,” -Kankkunen summasi.

AC Oulu vs. HIFK lauantaina 1.9. klo 17:00

Seuraava kotiottelu Telia 5G Areenalla, maanantaina 10.9. klo 18:30 HIFK – FF Jaro