Skip to main content

Nuoret IFK -pelaajat Antti Ulmanen ja Roope Myöhänen matkaavat maanantaina norjalaisseura Tromsø IL:n vieraaksi

Alkavalla viikolla kaksi HIFK:n pelaajaa tutustuu Tromsø IL :n toimintaan.

Tällä hetkellä Simo Valakarin valmentama seura on seitsemäntenä Norjan pääsarjassa Eliteserienissä.

Roope Myöhänen lähtee vierailulle innoissaan ja näkee matkalta saatujen kokemusten hyödyt apuna myös tulevaisuudessa.

– Uskon, että vierailu on minulle hyväksi tason mittaamiseen ja auttaa varmasti kehittymään tulevaisuudessa paremmaksi pelaajaksi. Haluan kehittää omia heikkouksia ja vahvuuksia, joten harjoittelu pohjoismaalaisessa pääsarjaseurassa kertoo nykyisen tasoni, kertoi Myöhänen.

IFK:ssa pelaajien vierailut ovat nyt ja jatkossa merkittävä osa pelaajien kehittämistä. Tästä on saatu hyviä kokemuksia.

– Olemme tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen jossa nuoret pelaajamme ovat osoittaneet halukkuutta seuravierailujen suhteen, mutta myös erittäin iloisia positiivisesta suhtautumisesta ulkomaalaisten seurojen puolelta. Meillä on seuravierailujen lisäksi ollut jo useita ulkomaisten seurojen edustajia kutsuvieraina ottelutapahtumissamme, joten IFK on hyvä näyteikkuna, tiivistää nykyisen tilanteen seuran urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n hyökkääjälupaus Antti Ulmanen pitää tärkeänä testimahdollisuuttta myös oman motivaation kannalta.

– Tromssassa vaatimustaso on varmasti korkeampi kuin Ykkösessä. Pelilliset asiat ovat tärkeitä, mutta erityisen tärkeää on saada omaan harjoitteluun vinkkejä ja lisämotivaatiota tuleviin kuukausiin, sanoi Ulmanen.

Edellisellä viikolla HIFK:n Nikolas Saira ja Alexander Albäck viettivät viikon ajan Ruotsin pääsarjajoukkueen Elfsborg IF:n vieraana.