Skip to main content

IFK:lle toinen perättäinen pettymys kotikentällä

JJK nappasi pisteen sarjakärjeltä hyvän puolustamisen ja onnekkaiden maalien avulla.

HIFK lähti otteluun edellisviikon EIF-ottelun pettymyksestä ärsyyntyneenä ja nälkäisenä. Kotikentällä ilman tappioita tällä kaudella pelannut IFK pelaajisto halusi myös varmasti osoittaa Stadin Kingien juhlapäivän kunniaksi pelillisesti sen miksi joukkue on sarjan kärjessä. Jälleen kerran oli joukkueen miehitys kokenut hiukan muutoksia edelliseen, muun muassa Jani Bäckman oli tällä kertaa nostettu keskikentälle ja näin ollen puolustuskolmikon muodostivat Lahdenmäki ja Kuusijärvi laidoilla ja Andberg keskellä. Oikean laidan otti tällä kertaa hyviä otteita kauden aikana esittänyt Hussein Mohamed ja vasemmalla laidalla puolestaan avauksessa tutumpi nimi, O-P Jurvainen. Keskikentän keskustan haluunsa otteluun ottivat kapteenin nauhaa kantava Jukka Halme ja täysiä minuutteja tällä kaudella pelannut Tommi Jyry, sekä Bäckman. Kärjessä joukkueen tehokaksikko, tällä kaudella viisi maalia mieheen iskeneet Tuomas Mustonen ja Pekka Sihvola. Tuore hankinta, tanskalainen Casper Olesenin pelilupa-asiat oli saatu kuntoon hienosti, mutta mies sai aloittaa nyt vaihdossa.

Kotijoukkue aloitti ottelun totutun varmasti ja osoitti olevansa joukkueista se joka sarjataulukossa on ylempänä. Ottelun avausmaali saatiinkin jo ensimmäisen vartin aikana, kun Tuomas Mustonen pääsee jatkamaan oivaa maalivirettään ja vie isännät 1-0 johtoon. Maali saa alkunsa kun IFK pyörittää peliä vasemmalla laidalla, Jyryn ja Jurvaisen sekä Bäckmanin pelaaminen yhteen natsaa hienosti ja ”Bäri” pääsee pistämään pallon takatolpalle josta Mustonen pääsee ensin herkuttelemaan käytännössä tyhjään maaliin, JJK:n maalissa Aati Riihimäki onnistuu kuin onnistuukin vielä venymään pallon eteen, pallo jää elämään ”Muden” jalkoihin ja mies täräyttää kauden kuudennen osumansa.

Ottelu ehtii kuitenkin vanheta vain kuusi minuuttia, kun JJK pääsee oikealta laidalta hyökkäykseen. Honar Abdi nostaa puolesta kentästä pallon Niklas Jokelaiselle, joka saa vielä pallon aivan päätyrajan tuntumasta haltuunsa ja pistää keskityksen maalille. HIFK puolustus nukkuu tilanteessa täysin ja vierasjoukkueen Mikko Ala-Porkkunen saa täysin vapaasti puskea pallon ohi Tomi Maanojan vartioiman maalin.

Ottelun 40. minuutti käynnistyy kun JJK antaa rajaheiton IFK:n kenttäpuoliskolla, pallo päätyy Pauli Kuusijärven jalkaan, joka ei hätäile tilanteessa vaan katsoo tarkasti miten Tuomas Mustonen on oikealla laidalla valmiina juoksuun. Kuusijärven nosto löytää hienosti ”Muden”, joka ampaisee laidalta vahvaan juoksuun JJK -puolustaja Väinö Vehkosen kyntäessä Telia 5G Areenan tekonurmea. Tällä kertaa vierasjoukkueen puolustus seuraa vierestä miten IFK-hyökkääjä nousee vapaasti pallon kanssa boksiin eikä Riihimäki vierailjoiden maalissa mahda mitään ”Muden” varmalle sijoitukselle vasempaan ala nurkkaan. HIFK jälleen johtoon, 2-1!

Toinen puoliaika alkaa isänniltä vahvasti, kapteeni Jukka Halme on lähellä lisätä IFK:n johtoa jo ensimmäisen parin minuutin jälkeen. Heti perään Jurvaisen hyvin keskitysten jatkuessa myös Mohamed on saada paikan täräyttää lisäosuma IFK:lle. Aati Riihimäki kuitenkin on tällä kertaa mies paikallaan ja pitää jälleen JJK:n mukana pelissä. 62 minuuttia on pelattu ottelua kun hyökkäyspäähän noussut toppari Lahdenmäki hakee itselleen vetopaikkaa. Lahdenmäen viimenen kosketus karkaa hieman ja mies liukuu pallon perässä jyväskyläisten maalintekijä Ala-Porkkulan jaloille. Seurauksena ottelun ensimmäinen varoitus ”Japille”.

HIFK:n tuore hankinta Casper Olesen pääsee kentälle kun ottelua pelattu 77 minuuttia, miehelle tilaa tekee kärjestä Pekka Sihvola, jonka maaliton putki jatkuu näin jo kuudennen ottelun mittaiseksi. Pari minuuttia myöhemmin JJK saa vapaapotkun vasemmalta laidalta, Olesen on puolustuksessa mukana ja purkaa pallon väljemmille vesille. Tilanteessa jää Kuusijärvi kentän pintaan ja ottelu jatkuu IFK:n rajaheitolla. Olesen ja Lahdenmäki saavat pallon nopeasti ylös, jossa Olesenin ja Jyryn syöttely ei aivan onnistu, seurauksena Olesen käyttää käsiään väärin ja JJK saa vapaapotkun. Vierasjoukkue lähtee vapaapotkusta verkkaisesti puolenvaihdon kautta hyökkäykseen. Vasemmalla laidalla kettupaitojen Patrik Alaharjula pääsee keskittämään pallon IFK:n maalille. Toppari Lahdenmäki katkaisee keskityksen, mutta kosketus palloon on louhikkoinen ja pallo tippuu vaarallisesti JJK- vaihtopelaaja Jasin Abhassinen eteen. Abhassine ei erehdy vaan pistää pallon ohi Tomi Maanojan, numerot taululla jälleen tasan, 2-2. Ottelussa ei lisämaaleja nähdä ja näin joukkueet tasaavat pisteet, HIFK säilyttää tasapelistä huolimatta vielä paikkansa Ykkösen kärjessä.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa IFK leiristä Teemu Kankkunen ei ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen kun kotikentällä vastustaja päästetään tasoihin. ”Toinen puoliaika alkoi hyvin ja meidän olisi pitänyt tappaa peli siinä” -Kankkunen kommentoi. Kaksi maalia iskenyt Tuomas Mustonen ei löytänyt lohtua omista onnistumista tasapisteisiin päättyneessä ottelussa. ”Vastustaja jaksoi taistella ja uskoa vielä vaikka meillä oli tosi hyvä vartti toisella puoliajalla, paikkoja oli ja kolmas olisi pitänyt tehdä, mutta meillä vähän sekosi peli lopussa ja nyt kävi näin.” -Mustonen pyöritteli ottelun jälkeen.

Seuraavaksi HIFK kohtaa Kotkassa KTP:n Arto Tolsa Areenalla maanataina 6.8. klo 18:30

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV),
Kuusijärvi, Andberg, Lahdenmäki,
Mohamed, Halme (C), Jyry, Bäckman (65′ Torres), Jurvainen,
Mustonen (71′ Kurki), Sihvola (77′ Olesen)

Lopputulos: 2-2 (2-1)
14′ Mustonen 1-0
20′ Ala-Porkkunen 1-1
40′ Mustonen 2-1
82′ Abahassine 2-2

Yleisömäärä: 1355

Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan sunnuntaina 19.8. klo 18:30 vastassa AC Kajaani.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!