Skip to main content

Tasainen kärkikamppailu lauantai-illan helteessä

Helteinen keli Telia 5G Areenalla vaikutti varmasti osaltaan pelin tempoon ja kamppailu Ykkösen kärkipaikasta ei tarjoillut suuremmin sydämentykytyksiä yleisölle.

Ottelun alkuun IFK perhettä kohtasi suru-uutinen kun äkillisesti menehtyneen pitkäaikaisen Stadin Kingien jäsenen muistolle pidettiin hiljainen hetki.

Kotijoukkue joutui lähtemään illan otteluun jälleen muutamilla muutoksilla pelaavaan kokoonpanoon, lisäksi joukkueella oli takana parin viikon tauko edellisestä ottelusta. Pauli Kuusijärven ja Tuukka Andbergin pelikiellot Jaro -ottelun jäljiltä pakottivat Teemu Kankkusen mietiskelemään puolustuspään kuvioita taas hiukan eri tavoin ja ratkaisu löytyikin kuntoutuneesta Tommi Vesalasta, joka nappasi tällä kertaa vasemman keskuspuolustajan tontin. Jarkko Lahdenmäki palasi jälleen puolustuskolmikon keskustaan ja Jani Bäckman puolestaan saatiin ennakkovaroitteluista huolimatta linjan kolmanneksi. Keskikentän muodostivat tutut nimet, tällä kertaa laidoilla aloittivat Matias Hänninen ja O-P Jurvainen. Keskustan muodostivat totutusti Jukka Halme ja Esa Terävä, sekä kukapa muukaan kuin Tommi Jyry. Kärjessä aloittivat tällä kertaa Antti Ulmanen ja jo 4 maalia iskenyt, huimaan vireeseen yltänyt, Tuomas Mustonen. Vaihtopenkille saatiin myös positiivinen uutinen, kun pitkään sivussa ollut Nando palasi kokoonpanoon.

Ottelun alku ei ihmeitä tarjoile, kunnes kun noin 17 minuuttia on pelattu avautuu ensimmäinen kunnollinen maalipaikka IFK:lle.
Matias Hännisen positiivinen 1v1 haastaminen oikealla laidalla johtaa syöttöön Mustoselle boksiin ja ”Mude” pääsee kääntymään vaarallisesti pallon kanssa, lopulta veto läheltä pienestä kulmasta suuntautuu sivuverkkoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin IFK-kapteeni Terävä pääsee vetämään boksin rajoilta, kova sijoitus kilpistyy kuitenkin hyvin tilanteeseen liukuvaan EIF -puolustajaan. Ensimmäisen jakson lopussa avautuu Terävälle vielä paikka täräyttää ottelun avausmaali, mutta tällä kertaa veto suuntautuu suoraan EIF -maalivahdin Jonathan Jäntin hyppysiin.

Toinen puoliaika alkaa ilman vaihtoja kummaltakaan joukkueelta. Jakso ehtii vanheta vain seitsemän minuuttia kun Jukka Halme syöttää keskiympyrän takaa hienosti Tuomas Mustosen juoksuun, ”Mude” pääsee etenemään vapaasti aina EIF- boksiin asti pallon kanssa. Vierasjoukkueen Ulrich Meleke seuraa vierestä kun Mustonen pistää helpon näköisesti pallon taka-alakulmaan, eikä Tammisaaralaisten maalilla Jäntti mahda Mustosen tarkalle vasurisijoitukselle. Lukemat näin ottelussa 1-0! Maali on samalla Mustoselle nyt tämän kauden Ykkösessä viides ja samalla mies nousee nyt joukkueen sisäisessä maalipörssissä tasoihin Pekka Sihvolan kanssa.

Toinen puoliaika on IFK:n maalista huolimatta EIF-hallintaa. Daniel Kollar saa venyä maalillaan useampaankin otteeseen pitääkseen kotijoukkueen johdossa. 76 minuuttia on pelattu kun Hussein Mohamed rikkoo vaparin arvoisesti vasemmalla laidalla, aivan 16- alueen ulkopuolella. Akseli Ollila keskittää ja Ulrich Meleke saa puskea täysin vapaasti pilkun tietämiltä pallon ohi Kollarin ja numerot nyt tasan 1-1!

Viimeinen vartti on hienoisesti vierailijoiden hallinnassa, mutta puolittaisia paikkoja avautuu molemmille joukkueille. Lisäaikaa on pelattu jo lähemmäs täydet kaksi minuuttia kun IFK -puolustuksessa Jarkko Lahdenmäen purkuyritys boksin edustalla kilpistyy EIF:n Felix De Bonaan, joka pääsee haastamaan Daniel Kollarin, veto kuitenkin vain senttejä maalitolpan väärälle puolelle ja kotijoukkue voi huokaista helpotuksesta. Hetkeä myöhemmin Pekka Sihvolalle avautuu myös vielä paikka iskeä ottelun voittomaali, tilanteesta seuraukusena kulmapotku, josta ei kuitenkaan vaarallisempaa saada aikaiseksi.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueen suorituksen vaisuutta, ”Harmittavaa että jouduttiin pakon sanelmana tekemään kaksi vaihtoa jotka muutti meidän pelisuunnitelmaa. Meiltä ei mitenkään hyvä peli, oltiin vaisuja ja olisi pitänyt pystyä huomattavasti parempaan.”

”Vastustaja sai erikoistilanteesta maalin ja heillä oli vielä useampikin paikka, siinä mielessä pitää olla tyytyväinen pisteeseen. Ehkä tulos oli kuitenkin kärkipeliksi oikeutettu” -Kankkunen totesi.

Samaan aikaan Ykkösen muissa otteluissa KPV kaatoi kotonaan Hakan ja kiilasi EIF:n ohi takaisin sarjan kakkoseksi. Valkeakoskelaiset puolestaan pitivät tappiosta huolimatta neljännen sijan. Illan kolmannessa ottelussa kohtasivat kaksi HIFK:n seuraavaa vastustajaa kun KTP kaatoi kotikentällään seuraavaksi Töölöön vierailulle tulevan JJK:n. (IFK matkaa Kotkan Arto Tolsa Areenalle 6.8.)

Seuraavaksi HIFK kohtaa Jyväskylän ylpeyden JJK:n Telia 5G Areenalla jo ensi perjantaina 28.7. klo 18:30


HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Bäckman, Lahdenmäki, Vesala
Hänninen (63′ Mohamed), Halme, Terävä (C), Jyry (87′ Nando), Jurvainen
Ulmanen, Mustonen (69′ Sihvola)

Lopputulos: 1-1 (0-0)
52′ Mustonen 1-0
78′ Meleke 1-1

Yleisömäärä: 1427


Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan perjantaina 28.7. klo 18:30 vastassa JJK.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!