Skip to main content

HIFK jatkaa sarjakärjessä

Lauantainen ottelu tuulisella Telia 5G Areenalla, aurinkoisessa mutta hyisessä kesäsäässä, tarjoili yleisölle hyvää jalkapalloviihdettä. Tasainen ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueen selkeään voittoon ja tähtirinnoilla ei ollut sankareista pulaa.

Vierasjoukkue AC Oulu lähti otteluun parilla edellisen ottelun myötä iskeneellä pelaajamenetyksellä, kun David Ramadingaye kärsi pelikieltoa saatuaan AC Kajaani ottelussa suoran punaisen ottelun lopussa, sekä Markus Heikkinen jäi myös pois kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Kotijoukkue IFK puolestaan on kierrättänyt miehistöä koko kauden tasaisesti ja lähti jälleen otteluun muutamilla kokoonpanomuutoksilla edelliseen Haka-otteluun nähden. IFK:n miehitys oli tutuun tapaan 3-5-2 mutta kärjessä tällä kertaa selkeästi yksinäisenä piikkinä aloitti edellisen ottelun huilannut Tuomas Mustonen, jonka alapuolella melko vapaassa roolissa aloitti joukkueen kapteeni Esa Terävä. Otto-Pekka Jurvaisen vuoro oli puolestaan tällä kertaa avata vaihtopenkillä ja laitaan miehen tilalle oli nostettu Matias Hänninen. Maalilla puolestaan jatkoi edellisellä kierroksella Hakan nollannut Daniel Kollar.

Ottelun alku on tasaista, palloa viedään vuorotellen molempiin päihin ja pelissä nähdään muutamia puolittain vaarallisia tilanteita. Parisenkymmentä minuuttia on pelattu kun Tommi Jyry voittaa keskiympyrässä kaksinkamppailun ja pääsee syöttämään vasempaan laitaan Hänniselle, joka pistää loistavan keskityksen boksiin ja Mustonen pääsee puskemaan pallon vuoren varmasti oululaisten maaliin. HIFK johtaa 1-0!

Hetken päästä maalintekijä Mustonen loukkaa itseään ja jää maahan hetkeksi, sillä aikaa AC Oulu pääsee rakentamaan hyökkäystään, Aleksi Gullsten tavoittelee boksissa Alvarado Morinia, mutta Hänninen tällä kertaa pallon edessä ja IFK maalilla Kollar voi huokaista tilanteessa helpotuksesta.

Ensimmäisellä puoliskolla Morin pääsi pariinkin otteeseen maalipaikoille, mutta IFK ja Daniel Kollarin vartioima maali varjeltui takaiskuilta. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä jossa molemmilla joukkueilla oli paikkansa, tauolle mentiin kuitenkin isäntien 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Oululaiset saivat vauhtia takaa-ajoon tupla-pelaajavaihdon myötä ja tuhannen taalan paikka avautuu 70. minuutilla AC Oulun kapteeni Jair:lle, mies pääsee etenemään vapaasti boksissa kulmapotkun jälkitilanteessa ja lähettää kovan vedon kohti Kollarin vartioimaa maalia, Tommi Jyryn kantapää on kuitenkin edessä ja veto suuntautuu kohti taka-alakulmaa, pallo kuitenkin IFK:n onneksi kiertää ulospäin ja päätyy yli päätyrajasta tolppaa hipoen. Paineen säilyessä IFK:n maalin edustalla, kimpoilee pallo Kollarin torjunnan jälkeen boksin rajoille, jossa vaihdosta kentälle tullut Tuukka Kurki ottaa hiukan louhikkomaisen kosketuksen palloon ja Oulun Aleksi Gullsten pääsee iskemään palloon Kurjen takaa. Kurki tavoittelee vielä karkuun päässyttä palloa ja näpäyttää samalla Gullstenia nilkoille, seurauksena rangaistyspotku vierasjoukkueelle.

AC Oulun Morin pääsee tavoittelemaan kauden jo seitsemättä osumaansa pilkulta. Morin vetää kohti vasenta alakulmaa, mutta Daniel Kollar aavistaa oikein ja torjuu varmasti vedon! Epäonnistuneesta pilkusta huolimatta Oululaiset painavat vielä päälle kuumeisesti hakien tasoitusta. Ottelua on pelattu 80 minuuttia kun Jukka Halme nostaa pallon oikeaan laitaan, jossa Tuukka Kurki pääsee yllättämään AC:n Alexnder Jibrinin ja saa pallon Jibrinin jalasta kuin varkain. Kurki kirmaa kuudentoista sisään, jossa vastassa ainoastaan puolustaja Samuli Leppälä ja maalivahti Juhani Pennanen. Kurki näkee miesten välistä pallon mentävä aukon ja sijoittaa takatolpan kautta pallon maaliin! HIFK johtaa 2-0!

Pelikellossa on 85 minuuttia, kun Tuukka Kurki on jälleen siellä missä pitääkin, Matias Hännisen nosto oikealta laidalta tavoittaa ensin Pekka Sihvolan boksissa, pallo pomppii Sihvolan jalasta maalin edustalle ja illan toinen henkilökohtainen osuma Kurjelle näkee päivänvalon, kun mies pääsee puskemaan maalivahti Pennasen nenän edestä lukemiksi 3-0!

Ottelu päättyy hienosti 3-0 voittoon ja HIFK jatkaa näin sarjan kärjessä, vaikka Oulu oli kenties kenttätapahtumissa ottelussa aktiivisempi osapuoli, pelasi IFK -puolustus jälleen varmasti ja Daniel Kollar nappasi nyt toisen perättäisen nollapelinsä.

Samaan aikaa KPV nappasi voiton sarjan ”varjokärki -ottelussa” Jarosta Kalle Multasen maalilla, joten Jaro jäi nyt kuuden pisteen päähän (17p.) Ykkösen kärjessä jatkavasta nyt IFK:sta (23p.) ja KPV jatkaa toisena Helsinkiläisten kannassa (20p.). Pekka Sihvola jäi nyt neljännessä perättäisessä ottelussa ilman maaleja ja jatkaa jaetulla maalipörssin kolmannella sijalla AC Oulun Morinin ja KPV:n Multasen perässä.

Seuraavaksi HIFK matkaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi maanantaina 9.7.


HIFK:n kokoonpano:
Kollar (MV)
Lahdenmäki, Andberg, Kuusijärvi
Saira, Halme (C), Rantanen (67′ Kurki), Jyry (81′ Heidari), Hänninen
Terävä, Mustonen (61′ Sihvola)

Lopputulos: 3-0 (1-0)
23′ Mustonen 1-0
73′ Morin erp.
80′ Kurki 2-0
85′ Kurki 3-0


Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan lauantaina 21.7. klo 17:00 vastassa EIF.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!