Skip to main content

HIFK Pietarsaaresta kesälomille vakuuttavalla esityksellä

Kauden kolmas pidempi reissumatsi tuotti viimein pistepotin Helsinkiin.
Kauden aiemmat pidemmät pelimatkat Ouluun ja Kajaaniin olivat olleet HIFK:lle vaikeita ja noista otteluista ei kotiintuomisina ollut kuin kokemusta. Tällä kertaa joukkue oli lähtenyt hiukan erilaiset suunnitelmat mielessään ja myös Stadin Kingien fillariosaston kova suoritus polkea matsiin nostatti joukkueen tunnelmaa ja voitontahtoa.

Ottelun ensimmäinen vartti on vakuuttavaa IFK:n hallintaa, kun vierailijat pelaavat Pietarsaaren Keskuskentän samettisella nurmella nättiä syöttöpeliä. Muutamista paikoista huolimatta ei kotijoukkueen maalilla Emil Öhberg kuitenkaan joudu suuremmin venymään.

Vajaa parikymmentä minuuttia pelattu kun IFK saa vaparin paristakympistä. Keskikentän pohjalla tällä kertaa pelaavaa Jani Bäckman asettuu pallon taakse ja täräyttää kovan vedon joka kumahtaa Jaro -maalin tolpan juureen. Pekka Sihvola kärkkyy irtopalloa, mutta pallo kimpoaa niin voimalla tolpasta takaisin kentälle ettei siihen ole mahdollista päästä tilannetta jatkamaan.

Jaro pääsee vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen 23 minuutilla ja Pauli Kuusijärvi joutuu rikkomaan Jaron Christopher Mandiangua keskikentällä keltaisen kortin arvoisesti.

Kotijoukkue pääsee ottelun edetessä myös paremmin mukaan peliin ja saa luotua tilanteita IFK:n maalille. 33 minuuttia on pelattu kun Jaron Toni Takamäki nousee puskemaan Mandiangun antamaan kulmapotkuun todella vaarallisesti, aivan vapaasti maalin edustalta, IFK -maalilla Tomi Maanoja on tilanteessa mukana, mutta pusku suuntautuu vierasjoukkueen onneksi yli maalista. Ensimmäinen puoliaika päättyy 0-0 numeroihin.

Toinen puoliaika alkaa molemmilta joukkueilta, kuten ensimmäinenkin jakso, aktiivisella pelillä jossa molemmat joukkueet lähtevät vauhdilla hyökkäyksiin ja kentällä nähdään paljon kaksinkamppailuja. HIFK on kuitenkin hivenen niskan päällä ja erityisesti vierasjoukkueen puolustus pelaa todella varmasti eikä isäntien hyökkäykset aiheuta suurempia ongelmia IFK-maalilla Tomi Maanojalle. Reilu tunti on pelattu kun Jaron Samba Sillah jää Esa Terävän keskityksen eteen ja saa pallosta iskun polveensa, sen seurauksena miestä joudutaan hoitamaan kentän päädyssä tovi. Sillahin ollessa vielä poissa pelistä jatkuu ottelu IFK:n kulmapotkulla, Jani Bäckman nostaa pallon kulmalta maalin edustalle josta Sihvola puskee ensin pelivälineen tolppaan ja paluupallon iskee sisään IFK -kapteeni Esa Terävä! Pitkään jo ilmassa roikkunut maali näkee vihdoin päivänvalon, HIFK johtaa 0-1!

Vartin verran pelikellossa vielä pelaamatta kun vaihdosta kentälle tullut Hussein Mohamed pääsee pallon kanssa murtautumaan Jaro-puolustuksen läpi boksiin, seurauksena kulmapotku IFK:lle. Bäckman marssii jälleen kulmalipulle ja löytää taas Sihvolan, joka on maalin edessä kärppänä ja puskee terävästi kohti maalia jossa Tuomas Mustonen pääsee tökkäämään pallon ohi Öhbergin. HIFK johtaa nyt 0-2!

84. minuuttia pelattu kun Jonas Emet pääsee laukomaan boksin reunamilta, Pauli Kuusijärvi on kuitenkin juuri oikeassa paikassa ja puskee maaliviivalta Jaron kavennusyrityksen väljemmille vesille. Pari minuuttia myöhemmin tunteet kuumenevat kun Sihvola näpäyttää ensin Jaron Toni Sjöstedtiä sukille ja Kareem Moses käy samantien työntämässä Sihvolan nurin. Seurauksena kortit SIhvolalle, Mosesille sekä tilanteeseen vahvasti reagoineelle Tuukka Andbergille.

Ottelun lopussa IFK luo vielä useamman vaarallisen tilanteen, mm. Sihvola liputetaan paitsioon epäselvässä tilanteessa ja Tommi Jyrylle avautuu myös avopaikka iskeä lisäosumia. Ottelun lisäajan jo neljäs minuutti täytyy kun HIFK:lle vapaapotku keskiympyrästä, vierasjoukkue saa edetä vasemmasta laidasta aivan vapaasti ja pallo pelataan toiseen laitaan 16 alueen reunalla Hussein Mohamedille joka pääsee täysin vapaana sijoittamaan ottelun loppunumeroiksi 0-3!

Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kiitteli joukkueen pallollista peliä ja taisteluilmettä. –”Hieno voitto tänään, saimme eliminoitua vastustajan vahvuudet, varsinkin toisella puoliajalla.” Myös onnistumiset erikoistilanteista ja puolustuspään kolmikko keräsi kehut varmasta pelaamisestaan Kankkuselta.

Voitolla IFK nousi nyt 26 pisteeseen, kun perässä tulevat KPV 23 pisteellä ja EIF 21 pisteessä, Jaro jäi nyt tappion myötä neljännelle sijalle 20 pisteeseen. Tuomas Mustonen iski ottelussa kauden neljännen osumansa ja nousi haastamaan Pekka Sihvolan (5 maalia) joukkueen sisäisessä maalipörssissä. Hussein Mohamed ja Esa Terävä puolestaan iskivät kauden ensimmäiset osumansa.

Seuraavaksi HIFK pelaa lauantaina 21.7. kun EIF saapuu Telia 5G areenalle.


HIFK:n kokoonpano:
Maanoja(MV)
Kuusijärvi, Andberg, Lahdenmäki
Hänninen, Bäckman (85’ Heidari), Terävä(C), Jyry, Saira (72’ Hussein),
Mustonen (78’ Kurki), Sihvola

Lopputulos: 0-3 (0-0)
67′ Terävä 1-0
74’ Sihvola 2-0
90+4′ Mohamed 3-0

Yleisömäärä: 1 174


Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)

HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan lauantaina 21.7. klo 17:00 vastassa EIF.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!