Skip to main content

JJK tappioputkessa Töölöön perjantaina

Ykkösen hännille juuttunut JJK saapuu perjantaina HIFK:n vieraaksi kolmen tappiollisen ottelun mainingeissa.

Jyväskyläläisten edellisestä voitosta on kulunut melko tarkalleen tasan yksi kuukausi, tosin silloin se kaatoi kotikentällään sarjassa toisena olevan KPV:n maalein 2-0. Tuolloin molemmista JJK -maaleista vastannut Saku Leppänen onkin noussut vahvasti taistelemaan Ykkösen maalikuninkuudesta, mies on iskenyt tähän mennessä pallon maaliin seitsemän kertaa ja vain KTP:n Aleksi Pahkasalolla maaleja on kasassa enemmän (8). Alkukaudesta maaleja tykittänyt Patrik Alaharjula puolestaan on jäänyt maaleitta jo kuudesti perättäin, siitäkin huolimatta että on pelannut täydet minuutit kaikissa edellisissä otteluissa.

Alaharjulan kohtalon jakaa myös IFK:n Pekka Sihvola, alkukaudesta heittämällä sarjan maalipörssin kärkeen mennyt Sihvola on jäänyt ilman osumia nyt viidessä ottelussa putkeen ja edellisen kerran verkko heilui ”Peksin” toimesta kesäkuun alussa KTP:tä vastaan. Sen sijaan maalien makuun päässyt Tuomas Mustonen on paukuttanut hienosti kuudessa edellisessä ottelussa jo viisi maalia. HIFK saa otteluun mahdollisesti mukaan jo myös tuoreen hankinnan, tanskalaisen Casper Olesenin (22), jonka tarkoitus on tuoda joukkueen hyökkäyspeliin ja maalintekoon lisää ulottuvuuksia.

Viikko sitten lauantaina HIFK isännöi Telia 5G Areenalla EIF:tä ja kärkikamppailu päättyi tasalukemiin 1-1, IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen ei ollut kovinkaan tyytyväinen omiensa suorituksiin, mutta otti kuitenkin lopulta tyytyväisenä saadun pisteen vastaan ottelusta jossa lopulta olisi voinut jäädä käteen pelkkää kokemusta. Nyt vastassa on kuitenkin sarjan toiseksi viimeisenä sarjataulukossa oleva joukkue, joten kotikentällä kelpaa ainoastaan voitto. Sarjan kärjessä olevalla HIFK:lla on 13 ottelussa kasassa 27 pistettä, kun perässä tulevat KPV (26p.), EIF (25p.) ja Jaro (21p.), joilla pelattuna 14 ottelua.

EIF pelistä jäi parannettavaa oman pallollisen pelin suhteen, joten tällä viikolla on jauhettu perusasioita. Pallon liikuttamista vähillä kosketuksilla laadukkaammin. Taktisella puolella keskittyminen on ollut laitojen puolustustamiseen liittyvissä asioissa, koko joukkueen osalta,” -kommentoi Kankkunen.

JJK:n maaliseppo Leppänen ei pelillisesti päävalmentaja Kankkusen suunnitelmiin aiheuta erikoistoimenpiteitä. ”Hän on puolustava keskikenttäpelaaja, jolla on hyvä laukaus. Tekee maalinsa pääosin erikoistilanteista, joten siinä suhteessa pitää olla tarkkana, mutta ei hänen suhteensa sen kummempia kenttämiehityksellisiä muutoksia tarvitse tehdä.”

EIF-ottelussa paluun kokoonpanoon tehnyt espanjalainen pallotaituri Nando pääsi mukaan vain viimeisille minuuteille, mutta otteet olivat tutun varmat ja siinä mielessä lähtökohdat perjantain ottelulle ovatkin IFK:lle ja samalla 17 -vuotissyntymäpäiviä viettäville Stadin Kingeille varsin suotuisat. Eikä ole sääennusteessakaan moittimista, Töölön jalkapallostadionilla nähtäneen viihdyttävää jalkapalloa jopa 30 -asteen helteessä.

Koko HIFK:n joukkue päävalmentaja Kankkusen johdolla toivottaa onnea Stadin Kingien juhlapäivään:

Kun on nähnyt läheltä Kingien kasvun tähän pisteeseen missä nyt ollaan, osaa arvostaa valtavasti niitä ihmisiä, ketkä toimintaa pyörittää. Sekä tottakai myös kiittää jokaista, joka osa tätä yhteisöä on. Ilo huomata, että pitkään mukana ollut vanhempi kaarti jaksaa edelleen reissata ja nuorten määrä on kasvussa. Näin sitä jalkapalloyhteiskuntaa rakennetaan.

12. pelaajamme täyttää 17 vuotta. Onnea, menestystä ja pitkää ikää Hänelle.


Sarjassa sijalla yhdeksän oleva JJK (10p.) saapuu haastamaan sarjan ykkösenä olevaa HIFK:ta (27p.) Töölön jalkapallostadionille perjantaina 27.7. ja ottelu alkaa 18:30. Nähdään matsissa!

Flabat matsiin ennakkoon edullisemmin TICKETMASTERISTA