Skip to main content

Ykkösen kärkiottelu jälleen Telia 5G Areenalla

HIFK ja EIF kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran toukokuun lopussa ja tuolloin Tammisaaressa pisteet jaettiin maalein 0-0.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen lopputulosta ei sinänsä tarvitse tässä vaiheessa ihmetellä, sillä onhan vastakkain kaksi sarjan tiiveintä puolustusta. Molemmat joukkueet ovat päästäneet pallon omiin kauden aikana toistaiseksi kahdeksan kertaa, IFK 12 ottelussa ja EIF 13 ottelussa.

EIF on ollut Ykkösen alkukauden suurimpia yllättäjiä. Ennen kauden alkua moni tuskin osasi odottaa, että 13 pelatun ottelun jälkeen vihreäpaitaiset tammisaarelaiset lähtevät kamppailuun sarjataulukon toiselta sijalta. Etenkin viime otteluissa EIF on ollut huimassa lennossa, sillä joukkue on tällä hetkellä Ykkösen viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa kärkisijalla. Erikoista on kuitenkin se, että tammisaarelaiset ovat sarjassa vasta viidenneksi paras kotijoukkue, kun taas vieraissa peli on luistanut FF Jaron jälkeen parhaiten.

Lauantaina Töölön jalkapallostadionille saapuu siis varmasti yllätysvalmis vierasjoukkue, joka lähtee tosissaan haastamaan HIFK:ta kärkikamppailussa. EIF:n ottelut ovat olleet tällä kaudella äärimmäisen vähämaalisia, sillä joukkue on tehnyt vain 13 maalia, mutta hyvän puolustuspelaamisen johdosta oma verkko on heilunut vain kahdeksan kertaa.

EIF:n päävalmentajana toimii espanjalainen Gabriel Garcia Xarart, joka aloitti toimessaan viime talvena. Tätä ennen Xarart oli työskennellyt Virossa mm. maan pääsarjassa pelaavan FC Floran päävalmentajana. Espanjalaisen apurina toimii pitkän linjan Jens Mattfolk, joka on pitkän linjan EIF:läinen.

Tammisaarelaisten pelaajisto on mielenkiintoinen sekoitus kotimaista voimaa sekä ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkueen ykkösmaalivahtina toimii Jonathan Jäntti, joka on pelannut 11 ottelua kuluvan kauden aikana. Tähän mennessä kautta hyvin toimivan puolustuslinjan ovat muodostaneet Atte Sihvonen, Riku Selander, Ulrich Meleke sekä Chakib Hocine. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut alkukauden aikana yhdysvaltalainen Jacob Bushue, joka on tehnyt kolme maalia pelaamissaan 11 ottelussa. Joukkueen hyökkääjistä tehokkain on ollut puolestaan Akseli Ollila, joka siirtyi tammisaareen täksi kaudeksi Klubi 04:n riveistä. Viime vuonna 14 maalia Ykkösessä viimeistelleen brasilialaisen Felix De Bonan ruuti on ollut puolestaan märkää tämän kauden peleissä, sillä hyökkääjä on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa vain kerran.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen analysoi tulevaa kamppailua seuraavasti: ”EIF puolustaa todella tiiviinä ja kurinalaisesti. Parhaiten tämän sarjan vastustajista. Tila heidän puolustusmuodon sisällä on varsin vähissä. Meidän pitää onnistua hyvin omassa pallollisessa pelissä ja olla huolellisia hyökätessä, mikäli haluamme onnistua maalinteossa.”

HIFK vietti lomaa joukkueharjoituksista Jaro -ottelun  jälkeen. Voitokkaan Pietarsaaren reissun kotiintuomisina oli kolmen pisteen lisäksi myös pari pelikieltoa. ”Viime viikon loma teki varmasti hyvää pelaajille, sillä suurin osa on painanut tammikuusta lähtien hommia lähes päivittäin. Toivottavasti se näkyy energisyytenä kentällä. Tuukka Andberg ja Pauli Kuusijärvi ovat pelikiellossa, sekä myös Jani Bäckman on luultavasti sivussa, joten puolustuskuviot menevät väkisinkin uusiksi. Jotain yllätyksiä on siis luvassa.” – Kankkunen lisää.


Sarjassa toisena oleva (24p.) oleva Ekenäs IF saapuu haastamaan sarjan ykkösenä olevaa HIFK:ta (26p.) Töölön jalkapallostadionille lauantaina 21.7. ja ottelu alkaa 17:00. Nähdään matsissa!

Flabat matsiin ennakkoon edullisemmin TICKETMASTERISTA


HEINÄKUUN KAHTEEN HIMAMATSIIN PÄÄSET KLACKENIIN NYT SUPERHYVÄÄN HINTAAN, SEKÄ EIF- ETTÄ JJK -MATSIT YHTEENSÄ 20 EUROA! nappaa tarjous tästä!