Skip to main content
KUVA: Urheilusuomi.com

HIFK/2 jätti pisteet Poriin

Keskiviikkona HIFK/2 matkusti Porin idylliseen lähiöön Musaan, jossa vastaan asettui MuSa (Musan Salama). Musan kentäksi nimetyllä areenalla pelattu ottelu oli lähes loppuunmyyty ja lisälatauksen vierasjoukkueen valmistautumiseen toi kotijoukkueen maalia vartioineen entinen HIFK-pelaajan Tomi Mikkelsonin kohtaaminen.

Kotiyleisö ja yleisö sytytti porilaiset, jotka aloittivat ottelun vahvasti ja aggressiivisesti. HIFK:lla oli vaikeuksia saada palloa haltuun paineen alla MuSa pääsi ensimmäisten minuuttien aikana pelaamaan useita keskityksiä kohti valtavaa Matias Koskista. Vieraiden puolustus ja erinomaisesti pelannut Atte Otronen selvittivät kuitenkin alun rynnistyksen.

Puoliajan edetessä helsinkiläiset pääsivät paremmin mukaan peliin ja saivat luotua tilanteita myös toiseen päähän. Paras näistä siunaantui Samu Häkälälle, joka pääsi laukomaan Pasi Forsmanin pudotuksesta, mutta Mikkelson veti pidemmän korren.

Kotijoukkueen keskitykset tuottivat tulosta 24. minuutilla. Oikealta laidalta toimitettu pallo leijaili koko puolustuslinjan yli ja tippui Rudi Dieterille. Dieter otti pallon alas, kääntyi ja kaatui toisaalle katselleen Miika Linqvistin jalkoihin. Tuomari näki tilanteessa rikkeen ja Dieter asteli itse antaamaan rangaistuslaukausta. Otronen torjui oikealla suuntautuneen laukauksen, mutta Dieter ehti ensimmäisenä irtopalloon ja painoi sen varmasti sisään.

Ottelu jatkui samaan tahtiin HIFK:n saadessa jatkuvasti parempaa otetta. MuSa oli kuitenkin jatkuvasti vaarallinen saadessaan pallon hyökkäysalueelle ja onnistui lisäämään johtoaan kulmapotkusta 38. minuutilla. Oikealta annettuun palloon ylsi ensimmäisenä MuSa, Otronen torjui ensimmäisen jatkon, mutta nopeimmin tähän reagoi Juuso Rantala, joka siirsi porilaiset 2-0 johtoon.

Ensimmäinen puoliaika päättyi vieraiden parantaessa ja toinen alkoi samoissa tunnelmissa. MuSa luovutti pallonhallinnan vieraille ja keskittyi suojelemaan omaa maaliaan.

Ottelun kyseenalaisin tilanne sattui noin tunnin pelin jälkeen. HIFK:n kulmapotkussa korkeimmalle nousi Juho Tuuliainen, joka puski pallon tolppaan. Kakkospallo tippui Muslim Markhiyeville, jolla oli tyhjä maali edessään. Samalla porilaispuolustaja epähuomiossa taklasi omaa maalivahtiaan, joka jäi kentän pintaan makaamaan ja tuomari vihelsi pelin poikki. Tuomio herätti kovasti ihmetystä HIFK-leirissä.

Puoliajan edetessä MuSa vetäytyi yhä syvemmälle omalle alueelleen, mutta uhkasi yhä vastaiskuilla vieraita. Sekä Samu-Petteri Mäkelä että Sami Rantala pääsivät laukomaan hyvistä asemistä, mutta ensimmäinen laukaus painui ohi ja toiseen Otronen venytti loistavasti ja esti MuSa:n 3-0 osuman syntymisen.

MuSa-puolustus oli erittäin vahva oman maalinsa edustalla ja vieraiden parhaat yritykset viimeisen puolituntisen aikana olivat kauempaa lähteneet laukaukset. Lähimmäs pääsi vaihdosta sisään tullut Haris Ibrahimovic, jonka laukaus kilahti ylärimaan.

Kovatempoinen alku verotti lopun voimavaroja ja tämä näkyi molempien otteissa. Porilaispuolustus ja Mikkelson hoitelivat kunnialla vieraiden loppukirin. Näin länsirannikolta ei jäänyt käteen muuta kuin ”turhautunut” tunne. Onneksi tunne oli erilainen kuin edellisen KäPa kamppailun jälkeen. Nyt hyvä esitys ei vain riittänyt vahvuuksillaan pelanneen kotijoukkueen vieraana. Raportointitiimiltä vielä erityiskiitos musalaisille tunnelmallisesta ottelutapahtumasta!

Päävalmentaja Olli Harmaisen kommentit ottelusta: ”MuSa oli vahva ensimmäisellä jaksolla. Valitettavasti kaverille tuomittiin heppoinen rangaistuspotku, josta peli 1-0. Erikoistilanteet tiedettiin vaarallisiksi, mutta MuSa iski kuitenkin. Parannettiin peliä jatkusti, mutta tänään ei riittänyt. Juhannustauon jälkeen ollaan valmiina ja Salosta raavitaan pisteet Helsinkiin hinnalla millä hyvänsä.”

HIFK/2 Kokoonpano:

Otronen (MV), Albäck, Forsman, Häkälä (46′ Ibrahimovic), Lehto, Lindqvist, Markhiyev, Moilanen (74′ Ärilä), Myöhänen, Salmi (66′ Singa-Dembo), Tuuliainen.

Ottelun lopputulos: 2-0 (2-0)