Skip to main content

IFK:lle pisteet Jyväskylästä

HIFK lähti otteluun parilla merkittävillä kokoonpanoksellisella muutoksella, kun kauden aiemmissa otteluissa aloittaneista toppari Jarkko Lahdenmäki aloitti tällä kertaa vaihdossa ja 4 maalia jo tällä kaudella iskenyt Pekka Sihvola jäi henkilökohtaisista syistä kokonaan pois Jyväskylään matkustaneesta kokoonpanosta.

Tuttuun 3-5-2 taktiikkaan Sihvolan tilalle kärkeen Antti Ulmasen pariksi oli nostettu Tuukka Kurki. Puolustuskolmikon puolestaan muodostivat tällä kertaa Bäckman, Andberg ja Kuusijärvi. Keskikentällä ainoa muutos viime viikon EIF-matsiin oli oikeaan laitaan Hännisen tilalle nostettu Tommi Vesala.

Ottelu käynnistyy vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet liikuttavat palloa nopeasti. JJK:n vain 15 -vuotias Nooa Laine rikkoo IFK:n kenttäpuoliskolla Tuukka Andbergia kun ottelua kulunut vasta vajaat kaksi minuuttia. Vapaapotkun seuraus on isäntien kannalta katastrofaalinen, Andberg laittaa pallon oikeaan laitaan Tommi Vesalalle joka jatkaa eteenpäin Antti Ulmaselle. Ulmanen pistää pallon maannuoliaisena Aati Riihimäen vartioiman maalin eteen ja koko JJK puolustuksen harhaillessa se päätyy boksin toiseen reunaan O-P Jurvaiselle.
Jurvainen nostaa pallon edelleen maalin eteen josta se päätyy Tuukka Kurjen päästä takaisin Ulmaselle, joka pamauttaa pallon verkon perukoille! Vierasjoukkue siis jo kahden minuutin pelin jälkeen 0-1 johtoon!
Seuraavat minuutit JJK:n peli näyttää olevan edelleen todella sekaisin ja IFK saa pitää palloa rauhassa, aiheuttaen parikin vaarallista tilannetta, jotka kuitenkin Riihimäki tällä kertaa pystyy estämään.

Puolen tunnin kohdalla Felix Gustavsson repii ja roikkuu Kurjen perässä ja joutuu lopulta näpäyttämään IFK hyökkääjää kantapäille, seurauksena on vapari 20 metristä. Pallon taakse astelee Nando ja pistää painavan vedon kohti nuorta JJK torjujaa, Riihimäen onnistuu kuitenkin torjua veto kulmaksi. Ottelu etenee vahvasti vierailijoiden hallinnassa, IFK ei kuitenkaan lähde ylenpalttisesti hyökkäämään, vaan tyytyy pitämään palloa etsien reikiä epävarmasta JJK -puolustuksesta. Jyväskyläläisten pallollinen peli ei tahdo rauhoittua ja pallo päätyy useasti harhasyöttöjen tai lepsun pelaamisen kautta takaisin IFK:lle. Ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan lisämaaleja nähdä, muutamista IFK:n tonteista huolimatta.

Toinen puoliaika alkaa ilman vaihtoja kummaltakaan joukkueelta ja IFK saa pitää heti palloa ilman suurempaa painetta. Jaksoa on pelattu pari minuuttia kun Kurki syöttää, Nando pöääsee laukomaan jälleen tulisesti ja seurauksena kulma IFK:lle. Nando astelee jälleen itse kulmalipulle ja lähettää pallon vaarallisesti takatolpalle josta Tuukka Andberg puskee pallon ylärimaan. Pallo jää vielä pomppimaan maalin edustalle aiheuttaen pienen kaaoksen isäntien puolustuksessa, mutta lopulta JJK puolustus korjaa pallon väljemmille vesille.

Ottelua pelattu vajaan tunnin verran, kun kokenut O-P Jurvainen näyttää näppäryytensä nuorelle Jarkko Heimoselle, pallo puikoista ja Jurvainen kiitää laidaltaan kohti boksia. Seurauksena tästä JJK:n Ilveksestä lainalla oleva Eero Hyökyvirta loukkaa itsensä samassa hässäkässä ja mies joudutaan saattelemaan huollettavaksi kentän laidalle.
hetkeä myöhemmin Jukka Halme pelaa itsevarmasti ja syöttää boksin reunalle juoksuun Tommi Jyrylle joka tulee vauhdilla törmäten JJK puolustaja Väinö Vehkoseen. Tilanteessa ei rikettä, mutta Jyry jää pitelemään kättään boksiin, samalla JJK pääsee vauhdilla vastahyökkäykseen, Heimonen ohittaa keskialueella kolme IFK- peluria, mutta puolen kentän jälkeen mies antaa huonon syötön ja pallo IFK:lle, Vesala pyrkii rauhoittamaan tilannetta ja pelaa alas Maanojalle, Heimonen ei kuitenkaan luovuta, vaan juoksee päättömästi pallon perään törmäten lopulta Andbergin kanssa, palkinnoksi tästä Heimoselle keltainen kortti.

Kun ottelua pelattu 69 minuuttia, JJK saa pelattua pallon 16-alueelle, Andberg heittäytyy pallon eteen ja vääntää nilkkansa tilanteessa jääden kentän pintaan makaamaan. Pienen huoltotauon jälkeen mies kuitenkin pystyy jatkamaan.

80 minuuttia pelattu kun  JJK lähtee rakentamaan hyökkäystä, tilanne jää kun Halme ottaa kovaa Tommi Karia ja seurauksena keltainen kortti ”Jugille”. Karin antamasta vaparista vaarallinen nosto boksiin jossa Saku Leppänen nousee korkeimmalle ja saakin puskettua hyvin kohti maanojan vartioimaa IFK-maalia, mutta ei saa palloon tarpeeksi voimaa ja psyko poimii pallon varmasti.

Johtoasemassa oleva IFK antaa isännille loppua kohden pallonhallinnan, ja JJK saa pyörittää peliä viimeisen kymmen-minuuttisen. Mitään vaarallista ei JJK kuitenkaan tunnu saavan aikaan. Lisäaikaa pelataan jo viidettä minuuttia kun vaihdosta kentälle aiemmin tulleet Nikolas Saira ja Esa Terävä järjestävät  vielä tohinaa JJK:n puolustusalueella. Saira antaa rajaheiton kulmalipun läheisyydestä ja ”Eski” pelaa aivan päätyrajan tuntumasta pallon ilmassa taakse 16-alueen reunamille, josta Tommi Jyry tulee vauhdilla palloon. Jyry pääsee pamauttamaan pomppivaan vastapalloon maailmanluokan vedon ja JJK:n maalissa Aati Riihimäki ei mahda vedolle mitään, lukemat loppuun HIFK:lle 0-2!

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen iloitsi ottelun jälkeen voitosta, mutta manaili epäonnea viimeistelyn suhteen. –”Hyvä voitto, saatiin aikainen maali ja sen jälkeen oli useita paikkoja naulata ratkaisu, mutta viimeistelyssä oli tänään vähän epäonneakin.”

Puolustuspelaaminen puolestaan sai jälleen kiitosta Kankkuselta: –”Maalin johdossa kun mennään, niin väkisinkin lopussa vastustajalle siunaantuu paikkoja, mutta puolustus pelasi vahvasti jälleen. Lisäksi Tommille hieno maali ja palkinto loppuun hyvän pelin päätteeksi.”

HIFK:n kokoonpano: Maanoja (MV), Kuusijörvi, Vesala, Nando (84′ Lepola), Halme, Ulmanen, Jurvainen (81′ Saira), Bäckman, Kurki (81′ Terävä), Jyry , Andberg.

Lopputulos: JJK – HIFK 0-2 (0-1)
2′ Ulmanen 0-1
90’+5 Jyry 0-2

Katso Ykkösen maalikooste tästä
HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan lauantaina 9.6. klo 18:30 vastassa FC KTP.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)

Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!