Skip to main content

HIFK jatkaa Ykkösen kärjessä

Tasapisteissä sarjan kärkikamppailuun lähteneet HIFK ja KPV kävivät taistelun joka jakaantui kahteen erinäköiseen puoliaikaan. Vierasjoukkue vei ensimmäistä puolikasta muttei onnistunut käyttämään mahdollisuuksiaan maalien muodossa. HIFK puolestaan pelasi mahtavan toisen puoliskon ja onnistui myös maalinteossa.

Ottelun alku on odotetun tasaista, molemmissa päissä käydään boksin laidoilla etsimässä tilaa, muttei varsinaisia vaaran paikkoja kuitenkaan nähdä kummankaan maalin edustalla. Kun 15 minuuttia täytyy pelikellossa, joutuu Pauli Kuusijärvi ottamaan KPV:n Reza Karmollachaabin pois pallosta astetta rajummin ja seurauksena vapaapotku vasemmasta laidasta. Vapaapotkua antamaan vierailijoiden Patrick Byskata, joka nostaakin pallon vaarallisesti kohti takatolppaa, Ville Koskimaa nousee puskemaan palloa, mutta Tomi Maanoja nyrkkeilee pallon Koskimaan nenän edestä väljemmille vesille. KPV saa kuitenkin luotua painetta todenteolla, jälkitilanteesta seurauksena kaksi kulmapotkua ja lopulta pienen sekaannuksen jälkeen pallo ”Psykon” haltuun ja IFK saa rauhoitettua pelin.

HIFK:n paikka tulee 22. peliminuutilla kun KPV:n Ville Huuhka koittaa jallittaa IFK -hyökkääjiä omassa päässä, Pekkka Sihvola iskee kuitenkin kiinni ja saa riistettyä pallon Otto-Pekka Jurvaiselle joka pääsee pelaamaan laidalta boksiin Tuukka Kurjelle, mutta kehno kosketus palloon ja veto jää vetämättä, Esa Terävä pääsee vielä täräyttämään irtopalloon, mutta pallo ohi maalista.

Vajaa puoli tuntia on pelattu kun oikealla laidalla Nikolas Saira, Terävä ja Jukka Halme järjestelevät pari perättäistä keskitystä KPV:n boksiin. Tommi Jyry tulee lopulta tilanteeseen kuudentoista alueen ulkopuolella, rikkeen arvoisesti ja IFK:n luoma paine purkautuu. Hetkeä myöhemmin tulee KPV:n Hinestroza todella törkeästi ja täysin turhaan vaarallisen näköisesti IFK:n kenttäpuoliskolla päin Jyryä, tilanteesta ansaitusti ottelun ensimmäinen keltainen kortti. Pari minuuttia tästä Hinestroza näpäyttää Sairan nurin, seurauksena ainoastaan vapaapotku IFK:lle oikeasta laidasta, mutta tästä ei IFK saa käytännössä mitään tilannetta aikaiseksi.

Ottelua on pelattu 34 minuuttia kun Jarkko Lahdenmäki voittaa pallon omalla puolustusalueella ja avaa nätisti IFK -hyökkäyksen käyntiin vasemmalta laidalta. Muutaman syötön jälkeen pallo saadaan Jukka Halmeen jalkaan, mies lähtee nuoruuden innolla etenemään ja pistää seksikkäästi kolme KPV pelaajaa nippuun ja pääsee aina boksiin asti. Ville Koskimaa ryntää Halmetta vastaan ja pääsee tuikkaamaan pallon pois Halmeen jalasta, tilanteesa kuitenkin miesten jalat osuvat pahannäköisesti yhteen ja seurauksena keltainen kortti Halmeelle.

36 peliminuutilla Jani Bäckman juoksee Karmollachaabin selkään ja seurauksena vapaapotku KPV:lle noin 25 metristä. Milos Josimov pistää painavan tulisen vedon vasurilla kohti oikeaa alanurkkaa ja pallo kopsahtaa tolppaan, Maanoja on myös hyvin tilanteessa mukana ja vaarallisen näköisestä tilanteesta huolimatta IFK saa huokaista helpotuksesta.

KPV saa vielä hiukan otetta ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta ei tarjoile kuitenkaan vaarallisempia tilanteita, myös IFK saa pitää palloa, muttei enää innostu lähtemään hyökkäyksiin. Huomion arvoista myös se että molemmat puolustukset ovat onnistuneet pitämään Ykkösen maalipörssin kärkinimet Sihvolan ja Multasen poissa maalipaikoista, joten tauolle mennään siis pyöreässä 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkaa vauhdilla. Pekka Sihvola pääsee etenmään oikealta ja laukaisemaan boksin reunalmilta KPV:n maalia kohti jo ensimmäisen minuutin sisällä, mutta heikko veto menee kuitenkin suoraan maalivahdin syliin.

Reilu viisi minuuttia pelattu toista jaksoa kun Jurvainen keskittää, Terävä tiputtaa boksissa pallon taakse 16-alueen rajalle, josta Halme pääsee kokeilemaan laukausta, mutta hiukan vaikeasta asennosta ”Jugin” veto lopulta Klackeniin asti.

Ottelun ensimmäinen pelaajavaihto nähdään kun pelattu 55 minuuttia, Tuukka Kurki tekee tilaa Tuomas Mustoselle, joka tekee tällä kaudella ensiesiintymisen kotiyleisön edessä. Pian vaihdon jälkeen Pauli Kuusijärvi jyrää KPV:n Joonas Nissisen keskikentällä ja seurauksena keltainen kortti Kuusijärvelle.

Ottelun 62. minuutti käynnissä kun Esa Terävä levittää keskiympyrästä vasempaan laitaan Otto-Pekka Jurvaiselle, joka sijoittaa keskityksen täydellisesti, vain hetki sitten kentälle tulleen, Mustosen päähän. KPV:n Hinestrozan ihmetellessä vieressä millin tarkkaa keskitystä pääsee ”Mude” puskemaan pallon nätisti ohi Teppo Marttisen ja HIFK 1-0 johtoon!

Ei mene kuin 3 minuuttia ja punapaidat ovat taas tuulettamassa maalia. 65 minuutilla Nikolas Saira sijoittaa ”messimäisesti” oikealta, vasurillaan täydellisen vedon oikeaan ylänurkkaan. Todella tärkeä maali HIFK:lle ja erittäin kaunis maali Sairalta. Alkutahdit tilanteelle lyö edellisen maalin tehnyt Mustonen, joka pelaa boksin rajalle Jyrylle ja ”Mini” löytää Sairan boksin laidalta, HIFK johtaa 2-0.

KPV:n toisen puoliajan paras maalipaikka aukeaa 76. minuutin kohdalla, kun Iaroshenko pääsee tälläämään Nissisen blokatun laukauksen jälkeen vapaaksi jääneen pallon kohti alakulmaa, Maanojan seuratessa tilannetta katseellaan pallo kilahtaa tolpan juureen ja IFK -maali säästyy takaiskulta.

81. peli minuutilla KPV pääsee 20 metristä kokeilemaan jälleen vapaapotkua, Josimovin veto on jälleen tulinen mutta menee kuitenkin suoraan Tomi Maanojan syliin.

88 minuutilla Jurvisella on paikka iskeä ottelun lopullisesti pakettiin, mutta matala veto vasurilla menee kuitenkin ohi maalin.

Minuuttia myöhemmin Halme saa pallon ja huomaa Kokkolan maalivahdin olevan reilusti maalistaan ulkona. ”Jugi” koittaa noin 30 metristä laukoa maaliin. Veto on erittäin hyvä, sillä Teppo Marttinen pääsee juuri näpeillään torjumaan vedon.

Tuomas Mustoselle avautuu vielä ”tuhannen taalan” paikka aivan ottelun viimeisillä sekunneilla, pallo pelataan aivan KPV -maalin edustalle matalana ja ”Mude” saa jalkansa väliin, mutta myös vierailijoiden maalilla Marttinen torjuu jalallaan. Samalla tilanteen jälkeen tuomari puhaltaa pilliin, ja ottelu päättyy 2-0 kotivoittoon!

Näin HIFK jatkaa Ykkösen kärjessä 3 pisteen erolla toiseksi jääneestä KPV:stä.

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV),
Lahdenmäki, Kuusijärvi, Bäckman
Jurvainen, Halme, Terävä (C), Jyry, Saira
Sihvola, Kurki (55’ Mustonen)

Lopputulos: 2-0 (0-0)
62′ Mustonen 1-0
65′ Saira 2-0

Yleisömäärä: 1409