Skip to main content

Kotkalaiset laittoivat sarjakärjen kovaan testiin

Äänekkään kannattaja -lauman säestyksellä FC KTP hyökkäsi ennakkoluulottomasti koko ottelun ajan ja vahvasti alkukauden pelannut IFK -puolustus, maalivahti Tomi Maanojan johdolla saikin tehdä täyden päivätyön ettei täysi pistepotti matkannut itäiseen merikaupunkiin.

HIFK:n kokoonpano oli jälleen kokenut muutoksia edellisviikon Jyväskylän reissun jälkeen, kun Daniel Rantanen palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen sekä vasemmalle laidalle nostettu Nikolas Saira nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa. JJK -ottelussa penkillä istunut Jarkko Lahdenmäki palasi niinikään avaukseen, kuin myös Pekka Sihvola, joka ei joukkueen mukana Jyväskylässä ollut. Oikean laidan tällä kertaa otti haltuunsa Matias Hänninen. Taktiikka puolestaan oli tällä kaudella tutuksi tullut 3-5-2, jossa Sihvolan parina kärjessä aloitti JJK:ta vastaan voittomaalin tehnyt Antti Ulmanen. Jukka Halme ja Jani Bäckman puolestaan kärsivät ottelussa Jyväskylässä tulleiden neljänsien keltaisten myötä langennutta pelikieltoa.

Ottelu alku on tasaista haistelua molemmissa päissä, ensimmäinen vaaran paikka puolipilvisellä Telia 5G Areenalla avautuu muutaman minuutin jälkeen vierasjoukkueen Aleksi Tarvoselle, joka pääsee IFK:n kuudentoista sisään ja vetää tulisen vedon joka kuitenkin suuntautuu hiukan ohi ja yli Maanojan vartioimasta maalista. Kun viides peliminuutti on tulossa täyteen saa puolestaan Tommi Jyry boksin ulkopuolella vetopaikan ja pääsee tällämään kohti KTP:n maalia, Jiri Koski polvistuu pallon eteen, muttei saa liimattua pelivälinettä ja kärppänä paikalla on IFK:n maaliahne Sihvola, kotkalaismaalivahti on täysin voimaton jälkitilanteessa ja ”Peksi” pääsee tuikkaamaan pallon maaliin ja kotijoukkueen 1-0 johtoon!

Muutama minuutti myöhemmin Tommi Jyry pelataan nätin syöttökuvion jälkeen kulmaan, josta Jyry järjestää IFK:lle kulmapotkun. Kulmalipun taakse astelee Nando, joka pelaa kulman lyhyenä Daniel Rantaselle, pallo takaisin Nandolle joka syöttää alas Jyrylle, ”Mini” nostaa pallon boksiin jossa joukkueen kapteeni Pauli Kuusijärvi nousee korkeimmalle ja puskee pallon vaarallisesti maalin eteen. KTP -vahdin jälleen vaikeroidessa pallon haltuunoton kanssa avautuu Rantaselle jälkitilanteesta paikka iskeä lisäosuma kotijoukkueelle, mutta sekavan tilanteen keskellä onnistuu KTP puolustus maalivahti Kosken johdolla estämään uuden takaiskun. Ensimmäisen kymmen-minuuttisen jälkeen vierailijat ottavat peliä hallintaansa ja IFK:n maalilla Maanoja joutuukin venymään useampaan torjuntaan mm. Aleksi Pahkasalon ja Jean Da Silvan hätyytellessä ”Psykon” vartoimaa maalia.

Puolen tunnin kohdalla IFK saa hetkeksi jälleen peliä hallintaansa, mutta kun pelikellossa 35 minuuttia pelattu, pääsee Filipe De Mello vapaasti nostamaan pelivälineen IFK:n kuudentoista sisään ja pilkun kohdalla täysin vapaana oleva KTP:n numero 10 Pahkasalo puskee korkean pallon yli paikoilleen jähmettyneen Maanojan, joka voi vain seurata katsellaan kuinka pallo tippuu kuin magneetin vetämänä taka-yläkulmaan, näin lukemat tasan 1-1!

Runsaasti tilanteita tarjoillut ensimmäinen puoliaika päättyy 1-1 numeroihin, KTP:n kuitenkin viedessä pääosin peliä ja tarjoillen ottelun vaarallisimmat paikat. Tauolla IFK-käskijä Teemu Kankkunen joutuu vaihtamaan nilkkansa satuttaneen Nandon Esa Terävään.

Toinen puoliaika jatkuu käytännössä samoissamnerkeissä kuin ensimmäinenkin, pallo liikkuu vauhdikkaasti päästä toiseen ja näennäisesti enemmän KTP:n hallitessa pelitapahtumia. Kymmenisen minuuttia on pelattu toista jaksoa kun Esa Terävä pääsee syöttämään boksissa vapaana liikkuvaa Sihvolaa, KTP:n Topi Pasi pääsee katkoon ja seurauksena rajaheitto. IFK suorittaa illan toisen vaihtonsa samalla, kärjessä Ulmanen tekee tilaa Tuukka Kurjelle. Toisen puoliajan merkittävimmiksi tilanteiksi jääkin käytännössä muutamat puolittaiset tilanteet ja mm. Matias Hännisen varoitus. Loppulukemat matsissa jäävät ensimmäisen puolikkaan numeroihin 1-1.

IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen oli pelin jälkeen tyytyväinen saatuun pisteeseen, muttei joukkueen suoritukseen: -”Tänään ei hirveästi oltaisi pisteittä ansaittu tällä esityksellä, oli meiltä varmaan kauden huonoin peli hyökkäyksellisesti. Tehtiin paljon huonoja ratkaisuja ja hosuttiin eikä järkeä tai malttia ollut mukana matkassa, vaikea olla tyytyväinen ja harvassa olivat onnistujat.

Pelin avaamiseen ei tänään ollut paljon vaihtoehtoja ja onneksi saamme seuraavaan matsiin kaksi tärkeää pelaajaa takaisin, varsinkin Jani Bäckman vasemmalla puolella on tärkeässä roolissa ja Jukka Halme tasapainottavana pelaajana keskellä. Tietenkin pitää myös parantaa meidän omaa peliä ja pelin avaamista, johon tarvitaan enemmän repivää liikettä ja paikanvaihtoja ja välien löytämistä. Tänään Hussein Mohamed ja Nikolas Saira pääsivät pari kertaa kyllä hyvin murtautumaan, mutta siinä pitää parantaa vielä.” – Kankkunen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Keskiviikkona IFK:n vieraaksi tuleva KPV voitti omassa ottelussaan Klubi 04:n ja nousi tasapisteisiin IFK:n kanssa sarjan kärkeen. Myös Kalle Multanen onnistu maalinteossa, joten keskiviikon ottelussa nähdään paitsi joukkueiden välinen taistelu pisteistä, myös maalikuninkuudesta otetaan ensi kertaa mittaa kasvotusten kun Pekka Sihvola ja Multanen jatkavat tasapäin maalipörssin kärjessä, nyt molemmilla siis kasassa viisi tehtyä maalia.

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV),
Kuusijärvi (C), Lahdenmäki, Andberg,
Hänninen (78′ Mohamed), Nando (45′ Terävä), Rantanen, Jyry, Saira,
Ulmanenv(58′ Kurki), Sihvola.

Lopputulos: HIFK – FC KTP 1-1 (1-1)
6′ Sihvola 1-0
36′ Pahkasalo 1-1

Yleisömäärä: 1599 katsojaa

Katso Ykkösen maalikoosteet tästä (kooste julkaistaan kun kaikki kierroksen pelit on pelattu)
HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan keskiviikkona 13.6. klo 18:30 vastassa KPV.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? (Paketit alkaen 35 euroa/ kausikortilla)
Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!