Skip to main content

IFK:lle Tärkeät pisteet Bolliksella

Luvassa on nyt perjantaina kakkosessa erittäin tiukka matsi, sillä molemmat joukkueet makaavat tällä hetkellä sarjataulukossa keskisijoilla. Voitto on siis erittäin tärkeä molemmille joukkueille, joten huikea taisto tulossa. Vaikka ei Espoo ole osa Helsinkiä, saattaa kuitenkin ottelussa olla pientä derbyn fiilistä.

Ottelun alussa Espoolla on ollut ote pelistä, mutta HIFK taistelee puolustuspäässään ja koittaa päästä Espoon syöttövirheistä vastahyökkäyksiin.

Molemilla joukkueilla on ollut puolitilanteita mutta maalia ei olla vielä nähty bolliksella.

Eloa ja itsevarmuutta ovat pelaajat kuitenkin löytäneet, sillä nyt molemmat joukkueet alkavat luomaan vaarallisempia maalipaikkoja.

HIFK:lle mahtava mahdollisuus ottaa johto 30 minuutilla mutta Espoon maalivahti Matias Sauramaa tekee upean torjunnan. Hienosti rakennettu tilanne tähtipaidoilta, IFK on samalla alkanut saamaan Espoota paremman otteen pelistä, tunnelma bolliksella on, että joku iskee kohta maalin

36 minuutilla HIFK vaatii tuomarilta pilkkua, kun läpi päässyt Hussein Mohamed yrittää harhauttaa Espoon maalivahdin joka joittenkin silmissä taklasi laitahyökkääjän alas, tuomari ei kuitenkaan puhalla tilanteesta pilkkua ja Espoo pääsee pälkähästä.

Pilkku tai ei! 38 minuutilla Juuso Ollila antaa HIFK:lle johdon, mahtavasti laidalla pelannut Hussein Mohamed keskittää boxiin ja Ollila ohjaa pallon maaliin, HIFK johtaa 1-0.

Juuri ennen puoliaikaa Espoo pääsee yksin läpi mutta Atte Otronen torjuu hienosti, ja tilanne jatkuu kulmapotkulla. Espoo pelaa lyhyen kulmapotkun ja vierasjoukkueen Valdrin Rashica pääsee todella helposti laidasta läpi ja laittaa pienestä kulmasta vasempaan alanurkkaan. Iso kolaus HIFK:lle, joka oli hallinnut peliä. Puoliaika päättyy 1-1.

Jännissä merkeissä mennään toiseen puoliskoon.

Aurinko alkaa jälleen paistamaan bolliksella vaikka toinen puolisko on alkanut Espoon pallon hallinnalla, Espoo saa luotua hyviä maalipaikkoja mutta ratkaisijaa ei löydy FC Espoon rosterista ainakaan vielä. HIFK:n on pakko alkaa saamaan ote pelistä jos haluaa 3 pistettä matsista.

HIFK parantaa kuitenkin ja se palkitaan maalilla, Pasi Forsman, joukkueen kapteeni puskee HIFK:n johtoon 67 minuutilla. Upea pallonriisto Espoon 16 ulkopuolella kulmapotkun jälkeen ja hieno keskitys ja pusku. Ottelu on 2-1.

HIFKillä on ollut meno päällä maalinsa jälkeen ja koittaa parhaansa mukaan saada lisäosumia. FC Espoo puolustaa kuitenkin hyvin ja yrittää parhaansa päästä tasoihin.

Ottelun viimeisissä 10 minuutissa HIFK pelasi erittäin isolla itsevarmuudella, antamatta FC Espoolle mitään tilaa päästä rakentamaan tasoittavaa maalia, erittäin hienoa puolustamista. Ottelu päättyy 2-1.

Vaikkakin peli oli tasainen, Juuso Ollilan upean puskumaalin jälkeen oli sellainen tunnelma että HIFK vie voiton.

HIFK:n valmentaja Olli Harmainen odotti tiukkaa matsia sekä oli myös valmistunut FC Espoon vaarallisiin vastahyökkäyksiin, Harmainen nosti viellä esiin että oli ollut todella tyytyväinen HIFK:n puolustamiseen.

Olli Harmainen oli myös todella tyytyväinen Atte Otrosen otteisiin maalissa, sekä HIFK:n kapteeniin Pasi Forsmaniin, joka ratkaisi HIFK:n voittomaalin.

Lopputulos: 2-1 (1-1)

HIFK:n kokoonpano: Otronen (MV), Ärilä, Forsman, Lindqvist, (Singa-Dembo 88’), Salmi, Myöhänen, Albäck, Markhiyev (Häkälä 58’), Lehto, Ollila, Mohamed (Nava 79’)