Skip to main content

HIFK/2:lle Karjaalta piste Stadiin

Kakkosen sunnuntai-iltainen vierailu Karjaalla alkoi melko heikkokuntoisen kentän tahdittamana. Molemilla joukkueilla oli vaikeuksia saada omaa pelinavaustaan toimimaan pallon ottaessa yllättäviä kimmokeita alustasta. Tämä johti useaan BK-46:n vaaralliseen hyökkäykseen, jotka kuitenkin päättyivät tuloksettomina.

Toisessa päässä Juuso Ollila pääsi yrittämään kahdesti erittäin hyvistä asemista. Ensimmäistä laukausta pallopojat joutuivat hakemaan n. kilometrin päästä. Toisessa Ollila malttoi sijoittaa – seurauksena pallo vain muutaman metrin etutolpan ohi. Tasaisen alun jälkeen BK-46 siirtyi 30. minuutilla 1-0 johtoon nopean hyökkäyksen seurauksena. Sunday Okodugha sai pallon terävään pystyjuoksuun oikealla laidalla, harhautti erinomaisesti pelanneen Roope Myöhäsen ja pelasi pallon maalin edustalla kärkkyneelle Otto Hirvoselle, joka painoi pallon ohi Atte Otrosen. HIFK ei takaiskusta häkeltynyt vaan vain hetkeä myöhemmin 32. minuutilla aina vaarallinen Muslim Markhiyev riisti pallon hyökkäysalueella, siirsi Ollilalle, joka vapautti Miika Linqvistin läpiajoon. Valmentajien ohjeiden mukaisesti Linqvist laukoi pallon voimalla yläkulmaan ja pelin tasoihin.

Ensimmäisen puoliajan lopussa BK-46 sai vielä luotua paineen vierasjoukkueen päätyyn, kun kapteeni Pasi Forsmania jouduttiin paikkailemaan usean minuutin ajan kentän reunalla. Paine tuotti tuloksen kun kotijoukkue iski HIFK/2 tämän kauden akilleen kantapäähän. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo kimposi Okodughab jalkaan ja siitä maalin. 2-1 maaliin päättyi ensimmäinen puoliaika.

Toiselle puoliajalle IFK laittoi seuraavan vaihteen silmään ja kotijoukkue lähti varmistamaan johtoasemaansa puoliajan ensimmäinen puolituntinen mentiin selkeällä kaavalla vierasjoukkue piti palloa ja haki aktiivisesti tasoitusta, kotijoukkue vetäytyi ja suojasi omaa maaliaan. Selkeästä hallinnasta ja lukuisista hyökkäyspään erikoistilanteista huolimatta IFK ei saanut luotua huippuvaarallisia maalintekopaikkoja vaan hyökkäykset kilpistyivät karjaalaisten vahvasti esiintyneisiin keskuspuolustajiin David Tyleriin ja Lucas Mondinoon. 75. minuutilla HIFK onnistui murtamaan Karjaan muurin. Tommi Lehto sai pallon vasempaan laitaan hyökkäyskolmanneksen rajalla ja lähetti keskityksen BK-46 puolustuslinjan taaksen. Jere Jauhiainen epäröi maalillaan eikä uskaltanut lähteä keskityspalloon. Joonas Salmi sen sijaan ei epäröinyt, vaan voitti oman pelaajansa ja puski pallon – jälleen valmentajien ohjeiden mukaisesti – aivan takayläkulmaan. Peli tasan 2-2!

Tasoituksen jälkeen Karjaan päävalmentaja Babatunde Wusu muutti kotijoukkueen ryhmistystä ja karjaalaiset terästäytyivät. Myös vierasjokkue halusi voittaa ja kentälle vaihdettiin loukkaantumisesta toipunut Haris Ibrahimovic. BK-46 sai nostettua peliään ja 88. minuutilla pallon jäi pomppimaan vieraiden kuudentoista-alueen sisään ja BK-hyökkääjä Macedo Bacilio Italo Henrique näki hetkensä koittaneen: saksipotku jäi erittäin köykäiseksi, mutta päätyi maaliviivalla päivystäneelle Mergim Bushille, joka siirsi kotijoukkueen 3-2 johtoon.

Päävalmentaja Olli Harmainen reagoi takaiskuun nostamalla vaihdosta sisään tulleen Alexander Albäckin hyökkäykseen. Vieraiden aggressiivinen loppukiri oli karjaalaisille liikaa. Vain minuutti ennen täyttäaikaa Joonas Salmi lähetti oikealta keskityksen kohti taka-aluetta. Edellisessä pallossa epäröinyt Jauhiainen ei uskaltanut lähteä keskityspalloon, joka oli putoamassa maalivahdinalueen reunalle. Putoavaan palloon ennätti ensimmäisenä Ibrahimovic, jonka tulinen pusku oli liikaa Jauhiaiselle. Numerot tasan 3-3!

Vierailijoiden näkökulmasta ansaittu tasoitus, eikä lisämaaleja Karjaalle nähty, joten tuloksena pistejako. Harmillisten takaiskujen vastapainoksi kolme hienoa tasoitusmaalia, mutta jälleen Helsinkiin matkaavassa bussissa vallitsi sama tunnetila: enemmänkin kuin yksi piste olisi läntiseltä uudeltamaalta ollut otettavissa.
Seuraavan kerran pisteitä on onneksi jaossa jo lauantaina kun HIFK:n vieraaksi pallokentälle saapuu KäPa.

HIFK/2:n kokoonpano: Otronen (MV), Ärilä, Forsman (C), Lindqvist (74′ Ibrahinovic), Singa-Dembo, Salmi, Myöhänen, Markhiyev, Tuuliainen (64′ Albäck), Lehto, Ollila.

Lopputulos: 3-3 (2-1)
31′ Lindqvist 1-1
74′ Salmi 2-2
89′ Ibrahomic 3-3

 

Seuraava HIFK/2 ottelu pelataan Töölön Pallokentällä lauantaina 16.6. alkaen klo 18:30 ja vastassa asettuu KäPa. Nähdään matsissa!