Skip to main content

Kajaanista tuliaisina vain kokemusta

Ottelun ensimmäinen ulosajo nähtiin jo ennen alkuvihellystä kun Palloliiton teeman mukaisesti rasismille näytettiin punaista korttia.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun eivät olleet kokoonpanollisesti parhaat mahdolliset kun joukkueen päävalmentaja Mika Lumijörvi manaili poissaolijoiden pitkää listaa. Myös IFK oli joutunut jättämään pois pari tärkeää nimeä, kun poissaolollaan loistivat sekä Nando että joukkueen kapteeni Esa Terävä. Lisäksi HIFK oli startannut pitkälle vierasmatkalle vasta pelipäivän aamuna ja näin ollen joukkueen saapuessa Kajaanin Liikuntapuiston tekonurmelle pari tuntia ennen aloituspotkua, oli joukkueella alla kahdeksan tunnin matkustus. Päävalmentaja Teemu Kankkunen oli kuitenkin luottavaisena että joukkue on valmiina haastamaan sarjanousijan.

Kova tuuli tuo otteluun omat haasteensa ja isännät pääsevät pelaamaan myötätuulessa ensimmäisen puolikkaan. Kenties tuulesta johtuen kajaanilaiset ottavat pelin haltuunsa alusta alkaen, joukkue hyökkää agressiivisesti ja IFK pääsee vain harvemmin hyökkäämään. Vahvan tuulen myötä kajaanilaisten hyökkäykset päätyvät usein yli päätyrajan. Vierailijoiden maalilla Tomi Maanoja venyttelee myös muutamaan oivalliseen pelastukseen. Ensimmäisen puoliajan lopussa, jo yliajalla Maanoja torjuu Willy Stephanuksen tulisen vedon kuudentoista rajalta kulmapotkuksi. AC Kajaanin Alberto Ramirez antaa kulman, pallo tippuu ylärimaa hipoen ja Maanojan nyrkkeillessä tyhjää, suoraan maalin perukoille ja kotijoukkue siirtyy 1-0 johtoon.

Toiselle puoliskolle IFK tulee kovaa, kun myös tuuli nyt puolestaan vierasjoukkueelle myötäinen. Kun pelikellossa 53 minuuttia ehtinyt kulua, saadaan pallo boksiin Tuomas Mustoselle joka dominoi fyysisyydellään kajaanilaispuolustuksen keskellä ja pääsee kääntämään maalinedustalta vedon, jonka edessä Elias Tuomarila isäntien maalissa on täysin voimaton. HIFK tasoittaa 1-1! Jälleen kerran O-P Jurvaisen lapikkaasta lähtee keskitys, jossa myös näkyy myötätuulen vaikutus, kun pallo leijailee nätisti vasemmalta laidalta tippien suoraan Muden jalkaan.

Kotijoukkue AC Kajaani saa kuitenkin jälleen juonesta kiinni tasoituksen jälkeen. Pauli Kuusijärvi rikkoo boksin rajoilla kun peliä pelattu tunnin verran. Seurauksena keltainen kortti Kuusijärvelle ja vapaapotku, jota antamaan Ramirez. Meksikolainen laukoo vastustamattomasti yli muurin ja yllättää Maanojan jo toistamiseen. Numerot taululla 2-1.

Kotijoukkue onnistuu jäädyttämään johtomaalin jälkeen pelin ja pitää IFK:n hyökkäykset kurissa. Muutamista tilanteista huolimatta ei IFK enää pääse kunnon maalipaikoille ja ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi jää Jarkko Lahdenmäen varoitus 67. minuutilla.

Tappiosta huolimatta HIFK jatkaa sarjan kärjessä, kun kautta on nyt takana kolmannes. Pekka Sihvola jatkaa myös edelleen Ykkösen maalipörssin kärkisijalla viidellä maalilla, tosin kärkisijan jakaa mm. tänään ottelun ratkaissut Ramirez.

Seuraavaksi IFK kohtaa kotonaan FC Hakan tiistaina 26.6. Telia 5G Areenalla.

HIFK:n kokoonpano:
Maanoja (MV),
Lahdenmäki, Kuusijärvi, Bäckman,
Saira (84’ Hänninen), Jyry, Halme, Rantanen, Jurvainen (68’ Mohamed)
Mustonen (76’ Ulmanen), Sihvola

Lopputulos 2-1 (1-0)
45+3′ Ramirez 1-0
53′ Mustonen 1-1
61′ Ramirez 2-1