Skip to main content

Lauantaina skulataan taas Telialla

Miesten Ykkönen jatkuu HIFK:n osalta kauden kolmannella kotiottelulla, kun Kotkasta Telialle saapuu ”kabinettien kingit”, eli FC KTP, jolle paikka Ykkösessä avautui sen jälkeen kun Palloliiton lisenssikomitea eväsi OPS:n sarjapaikan.

Miesten Kakkosessa viime kaudella oman lohkonsa voittaneet kotkalaiset jäivät ensin karsinnoissa AC Kajaanin jalkoihin ja ehtivät jo valmistautua viettämään seuraavankin kauden kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kotijoukkue HIFK saa lähteä otteluun Ykkösen piikipaikalta, kun taas vierailijat lähtevät haastamaan Tähtipaitoja sarjataulukon puolenvälin ”tuolta puolen”. Tasaiseksi ennakoidun sarjan ääripäät ovat jo alkaneet muodostua ensimmäisen kuuden kierroksen aikana, mutta edelleen puolivälissä suurin osa joukkueista hakee paikkaansa ja sijat 3.-8. ovat vain kolmen pisteen sisällä. Kotkalaiset ovat aloittaneet kautensa ailahtelevasti, mutta tulokset ovat noudattaneet toistaiseksi tiettyä kaavaa (H-V-T-H-V-T), mikäli tilastoja seuraa tältä kantilta orjallisesti, niin lauantaina siis kotkalaisten kohtalona on häviö.

Kauden avauksessa ”Ahtaajat” kävivät Ekenäs Centralplanilla lahjoittamassa EIF:lle toistaiseksi tammisaarelaisten kauden ainoan voiton, jonka jälkeen Kotkalaiset kävivät kuittaamassa viime syksyn karsinnat pisteineen AC Kajaanilta. Mielenkiintoinen sattuma on myös se että yhdeksi Ykkösen nousijasuosikeista povattu, sijalla 9. sarjassa oleva, AC Oulu, on kerännyt toistaiseksi kauden ainoat pisteensä nimenomaan HIFK- ja KTP -otteluista.

Sarja on tasainen, mutta kotkalaisilla on edessään kenties alkukauden kovimmat paikat seuraavien kierrosten aikana, kun seuraavissa kolmessa ottelussa joukkue kohtaa kaikki sarjan top-3 jengit. IFK puolestaan saa heti seuraavan viikon keskiviikkona vastaansa toisena sarjassa olevan KPV:n, joten on varmasti mielenkiintoista millä asenteella joukkueet lähtevät nyt lauantaiseen kamppailuun.

Punapaitojen edellinen ottelu Jyväskylässä oli vahvaa puolustuspelaamista ja Tomi Maanoja saikin jo kolmannen perättäisen nollapelin tilastoihinsa. IFK:n maalinteossa kunnostautuivat tuossa ottelussa Antti Ulmanen kauden toisella osumallaan aivan ottelun alkuhetkillä, sekä Tommi Jyry mahtavalla pommillaan vain hetki ennen matsin päätösvihellystä. Maalipaikkoja vierasjengillä oli kuitenkin enemmänkin ja JJK:n maalikehikotkin saivat omat osumansa tilanteista. Ilman maalipörssin kärkinimeä (4 maalia), Pekka Sihvolaa pelannut IFK saa kuitenkin olla tyytyväinen ettei selkeästi joukkueen maalinteko lepää vain ”Peksin” harteilla vaikka mies onkin lähes puolet joukkueen maaleista tehnyt tähän mennessä. Nyt lauantaina Peksi tekee paluun kokoonpanoon ja kun mies ei ole maaliverkkoja päässyt heiluttelemaan lähes kuukauteen, lienee mies vaikea pideltävä kotkalaisten puolustukselle.

HIFK:n päävalmentaja, Teemu Kankkunen on tyytyväinen Jyväskylässä luotujen maalipaikkojen ja tilanteiden määrästä, mutta näkee että viimeistelyn suhteen ”muhkurainen” Harjun Stadionin nurmi toi oman lisänsä tilanteisiin maalin edustalla, tällä kertaa JJK:n hyväksi. -”Tällä viikolla on haettu viimeistelyyn rentoutta ja osa pelaajista on saanut maalintekoon toistoja normaalia enemmän, toivottavasti se näkyy lauantaina,” –”Tema” kertoo.

Toppari Jarkko Lahdenmäki huilasi edellisen ottelun vaihdossa, mutta tehnee myös paluun avaukseen nyt, lisäksi loukkaantuneena ollut Daniel Rantanen nähtäneen myös jälleen kokoonpanossa parin viikon tauon jälkeen. Tulevasta KPV – ottelusta päävalmentaja Kankkunen ei suuremmin murehdi, sillä laaja pelaajamateriaali saadaan juuri tälläisissa tapauksissa hyvin käyttöön. Lauantain vastuksesta Kankkunen nostaa ylös KTP:n erikoistilannepelaamisen, -”Aleksi Pahkasalolla on hyvä jalka eikä vapareita tai kulmia tule antaa turhan päiten.


Oletko IFK? Arita Helsinki on! 

Saat nyt uudesta Nissan Qashqaista valtakunnallisen kampanja-alennuksen (-1500 €) lisäksi 1000 € IFK-lisäalennuksen ja rahoituksen 0% korolla! Saat nämä edut käyttöösi kertomalla Arita Helsingin myymälässä uuden Nissan Qashqain oston yhteydessä, että olet IFK! 

Kampanjaedut ovat voimassa 21.6.2018 asti Arita Helsingin myymälässä,Mekaanikonkatu 16, 00880 Helsinki.

Muista myös seurata HIFK Fotbollia sosiaalisessa mediassa ja osallistu HIFK-kotiottelupäivinä Nissan Man of the Match -äänestykseen. Voit voittaa Arita Helsingin lahjoittamina virallisia UEFA Champions League – tuotepalkintoja!


Lauantaina tunti ennen matsin aloituspotkua kokoonnutaan Kamratstuganin VIP-tilaan Pre-Match tilaisuuden merkeissä.
Tule mukaan kun keskusteluun seuroista ja seurojen kannattajista sekä muusta suomalaiseen jalkapalloon liittyvästä, jalkapallon ytimessä olevien toimijoiden kanssa.

Paikalla IFK:n ja KTP:n puheenjohtajat sekä molempien seurojen kannattajat. Keskustelua ohjaavat ja kysymyksiä esittävät IFK:n juontaja Aulis Honkanen ja Mika Lönnström.

Pääsylipun Kamratstuganiin pääset ostamaan erikseen TÄSTÄ!