Skip to main content

Keskiviikon kärkikamppailussa paljon pelissä

Miesten Ykkösen kahdeksannen kierroksen aloittaa keskiviikkona ainoana pelattava matsi ja Töölössä nähdään samalla varmasti koko kierroksen herkullisin kamppailu, kun vastakkain ovat tasapisteissä sarjan kärkipaikan jakavat HIFK ja Kokkolan Palloveikot.

Piikkipaikkaa pitää yhden maalin enemmän tehneenä IFK, molemmat joukkueet ovat siis keränneet keskimäärin 2 pistettä per ottelu, kun kasassa molemmilla seitsemästä ottelusta 14 pistettä. Ottelua isännöivä HIFK on pelatuissa otteluissa onnistunut tekemään 10 maalia, joista puolet on viimeistellyt Pekka Sihvola. KPV:lla maalinteosta vastuuta puolestaan on kantanut Valkeakoskelta tälle kaudelle Kokkolaan hankittu Kalle Multanen, joka on pistänyt pallon verkon perukoille niinikään viisi kertaa, KPV:n yhdeksästä osumasta.

Viime viikonloppuna IFK isännöi Telia 5G Areenalla KTP:aa ja hyvän alun jälkeen, joutui tyytymään vain yhteen pisteeseen, lopulta päävalmentaja Teemu Kankkusen mukaan saatiin olla tyytyväisiä tasapeliin, sen verran koville kotkalaiset laittoivat sarjan kärjessä vielä tuossa vaiheessa yksin olleen kotijoukkueen. KPV puolestaan isännöi kuluneena lauantaina Klubi 04:ää ja nappasi voiton maalein 2-1.

Kotka-pelistä jäi paljon parannettavaa, eikä missään tapauksessa voida olla tyytyväisiä esitykseen. Purettiin sitä ottelua normaalia enemmän videopalaverissa ja paneuduttiin ongelmakohtiin.” Kankkunen kommentoi.

Kokkolassa on liiganoususta jo unelmoitu pitkään ja viime vuonna joukkue jäi kolmanneksi sarjassa, lopulta selkeästi nousun tehneiden TPS:n ja FC Hongan taakse. Viime kaudesta joukkue on kuitenkin muuttunut jonkin verran ja mm. Kalle Multanen iski maaleja vielä Hakan paidassa edellisellä kaudella.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen ennakoikin ottelusta tiukkaa vääntöä Kokkolan kokeneiden ja hyvien yksilöiden kanssa. -”Edessä on tähän mennessä sarjan kannalta tärkein peli ja vastustaja huippuluokkaa. Meidän täytyy nostaa tasoa niin joukkueena, kuin henkilökohtaisella tasollakin. KPV:ltä löytyy huippuyksilöitä joka kentän osa-alueelta. Hyökkäyspäässä vaaralliset Multanen ja Yaroshenko. Byskata keskikentällä. Alakerrassa vahva Koskimaa ja hyväjalkaiset Josimov, sekä Hinestroza. Nähtäväksi jää myös, kumpaan päähän Henri Myntti sijoitetaan kentällä.

Hyvä joukkue siis vastassa ja meidän pitää pelata joukkueena parempi ottelu, jos pisteitä halutaan saada. Puolustuspelin osalta se vaati parempaa kommunikointia, sekä tilanteiden ennakoimista ja lukemista. Vastuuta täytyy ottaa ja kantaa myös hyökkäyspelissä, mutta niin että se palvelee koko joukkuetta. Maksimaalinen lopputulos saadaan, kun jokainen tekee sitoutuneesti töitä yhdessä” -Kankkunen analysoi.

Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla klo 18:30. Liput otteluun ennakkoon Ticketmasterilta!

Pääsylipun Kamratstuganiin pääset ostamaan erikseen TÄSTÄ!


Oletko IFK? Arita Helsinki on! 

Saat nyt uudesta Nissan Qashqaista valtakunnallisen kampanja-alennuksen (-1500 €) lisäksi 1000 € IFK-lisäalennuksen ja rahoituksen 0% korolla! Saat nämä edut käyttöösi kertomalla Arita Helsingin myymälässä uuden Nissan Qashqain oston yhteydessä, että olet IFK! 

Kampanjaedut ovat voimassa 21.6.2018 asti Arita Helsingin myymälässä,Mekaanikonkatu 16, 00880 Helsinki.

Muista myös seurata HIFK Fotbollia sosiaalisessa mediassa ja osallistu HIFK-kotiottelupäivinä Nissan Man of the Match -äänestykseen. Voit voittaa Arita Helsingin lahjoittamina virallisia UEFA Champions League – tuotepalkintoja!