Skip to main content

Jälleen kärkikamppailu Telia 5G Areenalla

Vajaa pari viikkoa sitten pelattu KPV -ottelu kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueen voittoon ja IFK säilytti sarjan johtopaikan. Välissä Kajaanissa kärsitystä tappiosta huolimatta IFK lähtee myös FC Hakaa vastaan tiistaina Ykkösen piikkipaikalta.

Valkeakoskelaiset puolestaan nousivat Jaro -voitolla mukaan kärkikamppailuun, ja tuleekin nyt Töölön kentälle sarjan ykköspaikka silmissä kiiluen. Sarjatilanne top-5 joukkueiden välillä on tälle kauden toiselle kolmannekselle lähdettäessä kutkuttavan tasainen, kun joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä, eli kierroksen aikana voivat kaikkien joukkueiden sijoitukset elää useammankin pykälän. HIFK ja KPV jakavat ykköspaikan tasapisteissä (17), kun FF Jaro, EIF ja Haka puolestaan jakavat kolmannen sijan myös tasapisteissä (14). Mielenkiintoa ja haastetta IFK:n ja Hakan väliseen otteluun lisää se että muut top-5 joukkueet kohtaavat puolestaan tällä kierroksella sarjan kolme huonoiten sijoittunutta joukkuetta.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen peräänkuuluttaa pelaajiltaan parempaa pelaamista edellisen kierroksen tappio-ottelun jälkeen:

-”Kajaanin peli oli meiltä varsin huono, joten nyt pitää lähteä parantamaan omaa peliä rutkasti. Peruspelaaminen, eli pallon liikuttaminen vähillä kosketuksilla mieheltä toiselle rakenteluvaiheessa pitää saada nopeammaksi ja paremmaksi. Se on kaiken tekemisen perusta, minkä päälle koko hyökkäyspeliä voidaan rakentaa. Myös malttia, kurinalaisuutta ja huolellisuutta kaivataan hyökkäyspelin edetessä yläalueelle.”

Edelleen sarjan maalipörssin kärjessä viidellä maalilla oleva Pekka Sihvola on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa ilman osumia, kun puolestaan Hakan maalinteosta vastuuta ottanut Anton Popvitch, joka iski kauden avauksessa maalin IFK:n verkkoon, vastasi voitokkaassa Jaro-ottelussa ainoasta Hakalle merkitystä osumasta. Oletettavaa on että niin Popvitch kuin Sihvolakin janoavat henkilökohtaisia lisäosumia.

-”Haka tulee varmasti nälkäisenä meitä vastaan, voitimmehan heidät sarja-avauksessa Valkeakoskella. He ovat myös osoittaneet vaarallisuutensa, voittamalla tällä kaudella sekä KPV:n että viime kierroksella Jaron”, pohtii Kankkunen.

”Meillä on tiukka kahden pelin viikko edessä ja sairaslista on kasvanut Tuomas Mustosella ja Jani Bäckmanilla. Esa Terävä tosin näyttäisi olevan taas pelikykyinen”, Kankkunen lisää.

HIFK vs. FC Haka Telia 5G Areenalla tiistaina 26.6. Klo 18:30

Liput ennakkoon ticketmaster.fi/hifkfotboll


Muista myös seurata HIFK Fotbollia sosiaalisessa mediassa ja osallistu HIFK-kotiottelupäivinä Nissan Man of the Match -äänestykseen. Voit voittaa Arita Helsingin lahjoittamina virallisia UEFA Champions League – tuotepalkintoja!