Skip to main content

Lauantaina IFK:lla revanssin paikka

HIFK ja Oulu kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran toukokuun alussa ja tuolloin Raatin Stadionilla isäntäjoukkue otti voiton maalein 3-1.

Tällä hetkellä Ykkösen maalipörssin kärjessä kuudella maalilla oleva Alvarado Morin pidettiin tuolloin poissa maalinteosta aina ottelun viimeisille sekunneille asti, meksikolainen pääsi iskemään vasta kun peliä oli pelattu 90+4 minuuttia. Oululaisten muista maaleista toukokuisessa kamppailussa vastasivat Jere Aallikko ja Tomi Tahvanainen, jotka puolestaan eivät ole tuon ottelun jälkeen maalien teossa onnistuneet.

Joukkueiden edellisessä kamppailussa ainoan IFK -maalin tehnyt Pekka Sihvola on jäänyt nyt kolmessa perättäisessä ottelussa ilman osumia ja alkukauden tehokkain maalitykki jakaa nyt sarjan maalipörssin toista sijaa useammankin pelaajan kanssa, viidellä tehdyllä maalilla. Helsinkiläisten maalinteko ei kuitenkaan ole levännyt pelkästään kokeneen Sihvolan harteilla ja IFK voikin lähteä luottavaisin mielin lauantai-iltapäivän otteluun. Edellisessä ottelussa tiistaina FC Hakaa vastaan kapteenin nauhaa kantanut Jukka Halme onnistui iskemään kauden ensimmäisensä ja samalla ottelun voittomaalin nätillä ja tarkalla vasemman jalan sijoituksella. Vasta 19-vuotias Tuukka Kurki onnistui myös täräyttämään uransa ensimmäisen maalin Miesten Ykkösessä vielä ottelun lopussa.

Oulun edellisen kierroksen ottelu kotikentällä AC Kajaania vastaan alkoi hyvin ja joukkue johtikin ottelua kahdella maalilla jo 20 minuutin jälkeen. Kajaani kuitenkin nousi lopulta tasoihin ja lopuksi vielä Oulun kaikki kauden aikaisemmat ottelut uurastanut David Ramadingaye nappasi yliajalla punaisen kortin ja viettää pelikiellossa seuraavat kaksi matsia, eli miestä ei Telian tekonurmella lauantaina siis nähdä.

Pienet loukkaantumiset vaivaavat IFK:ta ja edellisessä ottelussa Jani Bäckmanin puuttuminen pakotti Jarkko Lahdenmäen puolustuslinjan laidalle, kun mies on aiemmin tällä kaudella hallinnut kolmen topparin taktiikalla keskimmäistä roolia. Laitapakkina aiemminkin urallaan pelannut ”Japi” onnistui roolissaan kuitenkin loistavasti. Nähtäväksi jää jatkaako IFK samalla roolituksella myös lauantaina, joukkueen päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi tulevaa ottelua seuraavasti:

”Ensimmäinen keskinäinen Oulussa meni meiltä penkin alle ja sitä lähdetään nyt revanssihengessä korjaamaan. Käydään muutama omaan ja vastustajan pelaamiseen liittyvä asia harjoituksissa läpi ja pyritään viemään se pelikentälle lauantaina. Jonkin verran myös avauskokoonpano vaihtuu, jotta saadaan tuoreita jalkoja kentälle.”

Sarjassa viidentenä (14p.) oleva AC Oulu saapuu haastamaan sarjan kärjessä olevaa HIFK:ta (20p.) Töölön jalkapallo stadionille lauantaina 30.6. ja ottelu alkaa 15:00. Nähdään matsissa!

Flabat matsiin ennakkoon edullisemmin TICKETMASTERISTA