Skip to main content

Seuraavana Kajaani – Nästa Kajana

Komeasti kärkikamppailussa viime viikon keskiviikkona KPV:n kaatanut HIFK matkaa seuraavaksi AC Kajaanin vieraaksi Ykkösen yhdeksännelle kierrokselle. Kolmen pisteen keulalla sarjaa johtava IFK haastaa sarjassa seitsemäntenä olevan nousijajoukkueen.

AC Kajaanin jo kertaalleen muutama vuosi sitten Ykköseen nostanut kokenut päävalmentaja Mika Lumijärvi toisti tempun jälleen viime kaudella, kun kajaanilaiset jyräsivät oman Kakkosen lohkonsa voittoon vakuuttavalla maalierolla. Viime kaudella 18 maalia paukuttanut nigerilainen Michael Ibiyomi ja 14 maalia iskenyt meksikolainen Alberto Ramirez ovat jatkaneet maalitehtailua myös tällä kaudella, kun molemmilla kasassa nyt 3 osumaa. Kajaanilaisten matseissa ei olekaan maaliverkkoja säästelty tällä kaudella, kahdeksassa ottelussa omissa on soinut jo 16 kertaa, mutta joukkue on onnistunut myös itse maalinteossa, miltei yhtä monesti, 13 kertaa. Kajaanin maalinteko on kuitenkin levännyt hyvin vahvasti ulkomaalaistehojen harteilla, ainoastaan Risto Kahelin on yhdellä maalillaan ainoa kotimainen maalinteossa onnistunut pelaaja.

HIFK puolestaan sai edellisessä kamppailussa jälleen uusia maalinteossa onnistujia tälle kaudelle, kun Tuomas Mustonen ja Nikolas Saira kaatoivat osumillaan KPV:n. Pekka Sihvola jäi viime ottelussa maaleitta, mutta johtaa silti sarjan maalipörssiä edelleen, viidellä tehdyllä maalilla. Joukkue on kuitenkin osoittanut ettei maalinteko lepää pelkästään Sihvolan varassa, mutta joukkueen menestys lepää kuitenkin vahvan puolustuksen ja huippu otteita esittäneen Tomi Maanojan käsissä. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka pitkän bussimatkan jälkeen IFK onnistuu pitämään vauhdikkaasti pelaavan AC Kajaanin kurissa ja toisaalta pystyykö se käyttämään hyväkseen hyökkäyspäässä varmasti avautuvat paikat.

IFK:n päävalmentajan, Teemu Kankkusen mukaan tässä kohtaa mitataan joukkueen henkinen kypsyys, siinä miten joukkue pystyy pelaamaan ottelu kerrallaan voitosta välittämättä sarjatilanteesta. ”Kajaanin muukalaislegioona on vaikea vastus analysoitavaksi etukäteen. Ovat pelanneet vaihtelevasti ja varsinkin laidoilla pelaajisto on vaihdellut ottelusta toiseen. Osa ulkolaisvahvistuksista on kuitenkin pelannut varsin säännöllisesti.

Heistä sentteri Michael Ibiyomi on iso ja vahva korsto, joka tykkää survoa palloja sisään maalin edustalta. Willy Stephanus on vikkeläjalkainen viilettäjä laidalla, jonka nopeuden kanssa täytyy olla tarkkana. Keskikentällä kapteeni Ramirez ja Lordson Ichull, sekä brasilialainen toppari Venicio ovat myös tärkeissä rooleissa” -Kankkunen kertaa kotijoukkueen miehistön vahvuuksia.

Meillä on ennen peliä pitkä bussimatka edessä, joten alkuverryttely ja muu valmistautuminen täytyy tehdä huolella ja normaalia pidemmän kaavan mukaan. Täytyy ollaa heti alusta lähtien skarppina” -Kankkunen päättää.

Ottelu Kajaanissa alkaa klo 18.30 keskiviikkona 20.6.