Skip to main content

Sain tänään iltapäivällä puhelinsoiton joka pysäytti. IS:n toimittaja kertoi ja kysyi mielipidettä tapahtumista jotka sattuivat viime perjantaina. Ilmeisesti muutamalla kannattajalla on harkinta täysin pettänyt matkalla kotiin Jyväskylästä. Poliisi tutkii, mutta silminnäkijä- ja lehtitietojen mukaan pahaa on tapahtunut.

Suurin osa Stadin Kingeistä on hyviä tyyppejä; jalkapalloon ja erityisesti IFK:hon intohimoisesti suhtautuvia kannattajia jotka reissaavat ympäri Suomea tukemassa joukkuetta. He ovat osa uudenlaista jalkapallokulttuuria jota ihmiset tulevat katsomaan. Toisetkin seurat mainostavat ja saavat lisäkatsojia kun Stadin Kingit tulee kylään. Teitä me tarvitsemme. Teitä me rakastamme. Te olette perheenjäseniä.
Samalla perheessä pitää pystyä toteamaan kun jokin on mennyt pieleen. Vaikka sen pitäisi olla täysin itsestäänselvää, niin sanon sen nyt selkeästi: IFK:ta voi kannattaa intohimoisesti ilman väkivaltaa ja ilman lieveilmiöitä. Senhän suurin osa Kingeistä jo todistavat omalla toiminnallaan.

Seurana HIFK on ilmaissut kantansa selkeästi useamman kerran. Emme hyväksy väkivaltaa, emmekä muuta rikollista toimintaa. Kauteen 2018 otimme käyttöön entistä tiukemmat lipunmyyntiehdot, jotka on painettu jokaiseen kausikorttiin, ja löytyvät lipunmyyntipisteistä. Ne löytyvät myös täältä: https://hifkfotboll.fi/otteluehdot/

Seuraorganisaationa voimme suoraan vaikuttaa omiin ottelutapahtumiimme, mutta emme vierasotteluihin, emmekä yksityishenkilöiden käyttäytymiseen tapahtumien ulkopuolella. Siksi vetoan nyt kaikkiin HIFK-kannattajiin:

Fanit yhdistetään aina, hyvässä ja pahassa, seuraan. Käyttäkää siis harkintaa. Älkää loatko perheen mainetta. Se maksaa meille, ja vaikeuttaa sitä työtä jota moni tämän seuran eteen tekee. Nyt on aika siivota oma pesä, koska HIFK tarvitsee sitä.

 

Christoffer Perret, puheenjohtaja
HIFK Fotboll