Skip to main content

Sunnuntaina HIFK/2:n vieraaksi tärkeään paikalliskamppailuun saapui sarjatalukossa kotijoukkueen alapuolella majaileva KäPa.

Ottelu käynnistyi kovatempoisena ja käpyläläiset ottivat aggressiivisella prässillä tilan pois HIFK:lta. Ensimmäinen todellinen maalipaikka siunaantui kuitenkin kotijoukkueelle. Muslim Markhiyev onnistui vapauttamaan Juuso Ollilan läpiajoon n. 10 minuutin peli jälkeen, mutta Ollila ei pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan.

KäPa:n aggressiivisuus alkoi kääntämään peliä enemmän ja enemmän vieraiden hallintaan. Tämä tuotti tulosta vartin pelin jälkeen kun Kevin Larssonin kaukolaukaus yllätti HIFK-maalivahti Axel Andersonin.

HIFK:n vaikeudet jatkuivat takaiskumaalin jälkeen ja KäPa pääsi kasvattamaan johtoaan puolen tunnin kohdalla. Kalle Salmen keskitys oikealta löysi taka-alueelle liikkuneen Tuukka Alavaikon, joka viimeisteli varmasti.

Loppupuoliaika mentiin KäPa:n tahdissa, mutta lisäosumia vieraat eivät ennen taukoa saaneet aikaiseksi.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue paransi huomattavasti, mutta maalintekopaikoille pääseminen tuotti yhä tuskaa. KäPa sen sijaan pääsi rankaisemaan yllättäen. Pallo pelattiin oikealta maalinedustalle Roope Myöhäsen vartiomalle KäPa-hyökkääjälle, joka Myöhäsen toimenpiteiden johdosta menetti tasapainonsa. Tuomari näki tilanteessa rikkeen ja tuomitsi rangaistuspotkun, josta Anton Tuominen ei erehtynyt. Peli 3-0, kun pelikellossa 56 oli minuuttia.

HIFK pyrki tappioasemassa nostamaan hyökkäystään siirtämällä massiivisen Joonas Salmen hyökkäykseen vaihdosta sisään tulleen Haris Ibrahimovicin rinnalle. Punapaidat saivatkin luotua painetta, mutta Salmen ja Pasi Forsmanin yrityksistä huolimatta KäPa-maali pysyi koskemattomana.

Ottelun loppuhetkillä KäPa pääsi iskemään vielä kertaalleen. Keskialueella Salmeen kohdistunut törkeä taklaus jäi tuomaristolta viheltämättä ja Salmen maatessa kentän pinnassa KäPa käynnisti vastahyökkäyksen, joka päättyi vaihdosta sisään tulleen Mustafa Mohamedin viimeistelyyn.

Lopussa kotijoukkue sai vielä vapaapotkun aivan käpyläläisten kuudentoista-alueen rajalta. Tämä viimeinen tilanne kuvasti hyvin koko ottelua: ponneton laukaus kilpistyi ensimmäiseen vastustajaan.

Aggressiivinen KäPa vei ansaitusti kolme pistettä mukanaan pohjoiseen ja ainoana positiivisena asiana tällä kertaan ei ainakaan jäänyt mitään jossiteltavaa. Käpyläläiset olivat sunnuntaina HIFK:ta monta askelta edellä.

HIFK/2 kokoonpano: Anderson (MV), Albäck, Forsman, Häkälä (61′ Ibrahimovic), Lehto, Lindqvist, Markhiyev (68′ Ahlgren), Myöhänen, Ollila, Salmi, Singa-Dembo (61′ Moilanen)

Lopputulos: HIFK/2-KäPa 0-4 (0-2)

Seuraavat kaksi ottelua HIFK/2 matkustaa länsirannikon suuntaan, 20.6. Tähtirintoja isännöi Musa Porissa ja juhannuksen jälkeen edessä on matka Saloon SalPa:n vieraaksi.

Kotona pelataan heinäkuun ensimmäinen päivä, kun vastaan Bollikselle saapuu GrIFK. Sunnuntain matsi alkaa klo 15:00.

Nähdään matsissa!