Skip to main content

HIFK voitolla Ykkösen kärkeen!

Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan IFK oli napannut kaksi voittoa ja oli pisteen päässä sarjakärjessä olevaa KPV:ta kun Klubi 04 puolestaan kärkkyi sarjataulukon puolivälissä omaa mahdollisuuttaan.

Samaan aikaan Kokkolassa vieraana oli IFK:n seuraavan ottelun vastus, EIF. Kauden ensimmäisessä paikallistaistossa arkkivihollisen ”pikkuveljeä” vastaan odotettiin, että kotipelit jatkuisivat puhtaalla saldolla Jaro matsinkin jälkeen.
Peli oli ”Stadi on punainen” teemaottelu ja ennen peliä noin viisikymmentä IFK-junioria pelasi oman leikkihenkisen turnauksen Telia 5G-areenalla ja samalla hakivat ensimmäisiä askelia kohti suurten stadioneiden kirkkaita valoja. Turnauksen jälkeen he siirtyivät ”Snadit Kingit” katsomonosaan seuraamaan ottelua.

Kaiken kaikkiaan 1708 katsojaa oli löytänyt aurinkoiselle stadionille seuraamaan ottelua. Ottelu alkoi Klubi04:n pallonhallinnalla, joka ei kuitenkaan paria kulmapotkua enempää tuottanut. Hyvällä liikkeellä ja asenteella nuori joukkue kuitenkin otteluun tuli ja ensimmäisen viidentoista minuutin aikana olivat IFK-hyökkäykset harvassa.

Ensimmäinen maalinteko yritys tuli 4. minuutilla, kun klubin Kevin Kouassivi-Benissan pääsi ohittamaan parikin IFK pelaajaa, mutta laukaus painui taivaan tuuliin.

Viidennellä minuutilla O-P Jurvaisen keskitys löytää boxista Antti Ulmasen, mutta pusku painuu reilusti yli maalin.

15 minuuttia pelattu kun, Matias Hänninen keskittää ja seurauksena IFK:n ensimmäinen kulmapotku. Jurvainen antaa sen sisäkierteisenä, mutta Klubi04 selvittää sen ulos boxista ja pääsee vaarallisen näköiseen vastaiskuun, jonka Tuukka Andberg kuitenkin pysäyttää kuitaten tilanteesta myös ottelun ensimmäisen varoituksen.

22. minuutilla Hänninen keskittää jälleen ja seurauksena hässäkkä Klubi04 maalilla jonka seurauksena useampikin punapaita pääsee kokeilemaan laukausta, mutta aina on puolustus edessä. Viimeisenä kokeilee Daniel Rantanen, jonka laukaus kimpoaa Klubi04 puolustuksesta kulmapotkuksi. Rantanen itse marssii kulmalipulle, sisäkierteinen pallo jää pyörimään maalin edustalle, mutta laukausta ei saada aikaan ja lopulta tuomari viheltää vapaapotkun puolustavalle joukkueelle.

Pari minuuttia myöhemmin, Ulmanen keskittää, mutta paikalle liukuva Pekka Sihvola ei aivan yletä palloon. IFK on nyt kuitenkin ottanut pelin komentoonsa ja vyöryttää peliä kohti Klubi04:n maalia.

27. minuutti menossa ja Klubi04:n Kouassivi-Benissan tunteet kuumenevat, hän tönäisee IFK-pelaajaa hyvin aggressiivisesti, mutta selviää tilanteesta varoituksella.

Puoli tuntia pelikellossa täynnä kun pallo pelataan hyvin keskustaan Tommi Jyrylle, jonka valelaukaus tehoaa puolustajaan, mutta laukauksen eteen kerkeää kuitenkin seuraava puolustaja.

Hetkeä myöhemmin tapahtuu toisessa päädyssä, Klubi04:n Julius Tauriainen pääsee laukomaan, mutta pallo suoraan maalivahti Maanojan syliin.

Ensimmäinen puoliaika päättyy maalittomana ja aivan huippupaikkoja ei kummaltakaan nähty, mutta IFK sai juonesta paremmin kiinni ensimmäisen vartin jälkeen.


Puoliajalla IFK-juniorit kilpailivat tarkkuuslaukauskilpailussa ex-IFK maalivahti Lassi Hurskaisen johdolla. Voittajaksi selvisi kolmen kierroksen jälkeen 05-syntynyt Robin Forss, joka sai ylärimaan laukomisen näyttämään helpolta. Yleisö oli hienosti mukana kannustamassa nuoria IFK-junioreita koko kilpailun ajan. 


Toinen puoliaika alkaa IFK:n rynnistäessä eteenpäin. Pari minuuttia ehtii kulua kun Hännisen laidalta tullaan. Keskitys maalille, mutta Ulmanen ei aivan saa palloa mukaansa Klubi04 puolustajan ahdistamana.

Vain hetkeä myöhemmin kokeillaan Jurvaisen laidalta. O-P heittää ovelan pallon taka-alueelle, jonne Hänninen tekee juoksun, mutta kovasta vauhdista hän ei saa aivan tarpeeksi hyvin käännettyä palloa viistoon ja se menee Klubi04 maalivahdin syliin. Pian nähdään uudestaan Jurvaisen keskitys, mutta tällä kertaa Ulmanen puskee ohi maalin.

IFK:n ensimmäinen pelaajavaihto ajassa 58 minuuttia, Esa Terävä tulee ulos ja Jaro ottelussa hienosti esiintynyt Nando sisään.

59. minuutilla Sihvola riistää pallon keskialueella ja tekee pitkän kuljetuksen Klubi04 puolustuksen jahtaamana. Toimittaa pallon boxiin kohti Ulmasta, mutta Klubi04 puolustus selvittää kulmaksi. Seuraa parikin perättäistä kulmaa, jotka eivät kuitenkaan aiheuta suurempaa vaaraa.

60. minuutilla lisää keskityksiä boxiin, mutta jälleen Klubi04 puolustus selvittää. IFK painaa nyt tosissaan päälle ja jahtaa johtomaalia.

66. minuutilla Kouassivi-Benissan ohittaa IFK pelaajan ja pääsee kuljettamaan laidasta. Loistava keskitys löytää IFK-toppareiden takana aivan vapaana olevan Calvin Nsombon, mutta IFK:n onneksi hänen haltuunottonsa epäonnistuu ja pallo päätyy turvallisesti Maanojan hyppysiin.

Toisessa päässä tapahtuu, kun Sihvola taistelee pallon IFK:lle ja pallo pelataan eteenpäin boxissa olevalle Nandolle. Espanjalainen harhauttaa vasurilleen ja upea nosto vastustamattomasti takatolpan kautta sisään. Pelikellon näyttäessä 68. minuuttia lukemat taululla IFK johtaessa 1-0! Stadin Kingit räjähtää juhlimaan ja bileet käynnistyvät pohjoispäädyssä!

71. minuutilla IFK suorittaa toisen pelaajavaihdon ja avausjaksolla varoituksen saanut Tommi Jyry tulee vaihtoon ja tilalle Jukka ”Jugi” Halme. Kingit vetävät sankarilleen tutun ”Los momentos sexuales” chantin.

76. minuutilla Klubi04 lähtee nopeaan hyökkäykseen ja useampi IFK pelaaja yrittää taklata tilanteessa, mutta lopulta Jugi hoitaa homman maaliin ja nappaa tilanteesta samalla myös varoituksen. Samassa tilanteessa myös maalin tehnyt Nando saa varoituksen.

82. minuutilla Nando hassuttelee puolustajan kahville vasemmassa laidassa ja keskittää, mutta tuloksena vain kulmapotku. Kulman jälkeen pallo taas Nandolle, joka vetää kikkapakista vielä muutaman uuden harhautuksen ja Klubi04 puolustaja pyörii tilanteessa hätää kärsien. Stadin Kingit innostuvat Nandon sambaliikkeistä toden teolla ja nyt peli näyttää siltä, että lisäosumat ovat vielä mahdollisia.

83. minuutilla IFK suorittaa viimeisen vaihtonsa ja Ulmasen tilalle tulee talven Suomen Cup otteluissa pirteästi esiintynyt Tuukka Kurki.

90 minuuttia on juuri tullut täyteen, kun Kurki levittää laidasta nousevalle Hänniselle, jonka loistava keskitys taka-alueelle jonne Jurvainen liukuu ja laittaa paloon tyhjään rysään- Peli on 2-0!!

Lisäajalla Jurvainen ja Sihvola pääsevät vielä puolittaisista paikoista kokeilemaan lisäosumia, mutta enempää ei nähdä ja tuomari päättää ottelun. IFK on voittanut 2-0 ja kahdesta ensimmäisestä kotiottelusta täyden kuusi pistettä, joka vie joukkueen myös sarjakärkeen neljän kierroksen jälkeen, kun kaksi muuta kärkijoukkuetta KPV ja EIF pelaavat samaan aikaan maalittoman tasapelin Kokkolassa.

Tässä pelissä oli kyse kärsivällisyydestä. Pystyttiin pitämään oma tekeminen kurinalaisena koko ottelun ja odotettiin oikeaa hetkeä iskeä, kun vastustaja tekee virheen. Ehjä suoritus kokonaisuudessaan, joten pitää olla tyytyväinen” -Päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi pelin jälkeen.

 

HIFK:n kokoonpano: Maanoja (MV), Lahdenmäki, Rantanen, Sihvola, Ulmanen (82′ Kurki), Jurvainen, Terävä (58′ Nando), Bäckman, Hänninen, Jyry (71′ Halme), Andberg.

HIFK – FF Jaro 2-0 (0-0)
67′ Nando 1-0
90′ Jurvainen 2-0

Katso Ykkösen maalikooste tästä
HIFK:n seuraava kotiottelu Telia 5 G -Areenalla pelataan lauantaina 9.6. klo 18:30 vastassa FC KTP.
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon Ticketmasterilta.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun?
(Paketit alkaen 35 euroa/ ottelu.)
Tutustu HIFK Kamratstuganin ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!

Seuraava vierasottelu pelataan Tammisaaressa lauantaina 26.5. kun HIFK matkaa EIF:n vieraaksi. Lähde Stadin Kingien messissä matsiin! Varaa paikkasi dösään täältä.