Skip to main content

Kauden avausvoitto HIFK/2:lle

Tähtirinnoilla oli ennen ottelua kasassa vasta kaksi pistettä kahdesta kotitasurista, joten joukkue lähti hakemaan matsista kauden ensimmäistä voittoaan.

Sarjassa toisena oleva vierasjoukkue puolestaan lähti otteluun hakemaan tarvittavia pisteitä noustakseen lohkonsa kärkipaikalle.

Ensimmäinen puolikas ottelusta oli tasaista keskikentän vääntöä, mutta Kaarinan Pojille avautui paikkoja vaarallisempiin hyökkäyksiin. Kun pelikellossa täyttyy 38 minuuttia, HIFK:n Samu Häkälä kikkailee vastustajan 16 sisällä ja Kaapon puolustajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vetää pelaaja nurin ja seurauksena IFK saa pilkun.Miika Lindqvist astelee pallon taakse, eikä erehdy, matala veto vasurilla vasempaan alanurkkaan ja HIFK johtaa 1-0! Ottelu pysyy myös maalin jälkeen isäntien hallinnassa, mutta toista maalia ei ehditä enää ensimmäisellä jaksolla nähdä. Puoliaika päättyy numeroihin 1-0

HIFK aloittaa toisen puoliajan todella vahvasti ja vain 5 minuutti on ehditty pelata toista jaksoa kun HIFK:n Pasi Forsman iskee ottelun toisen maalin. HIFK:lta hieno pallonriisto keskikentällä joka aloittaa vastahyökkäyksen ja kotijoukkue lisää johtoaan, peli on 2-0. Ottelu ei ehdi jatkua kuin kolme minuuttia, kun Juuso Ollila iskee HIFK:lle jo kolmannen maalin. Pallonriisto oman maalin edustalta avaa tähtirintojen vastahyökkäyksen. Ollila voittaa juoksukilpailun KaaPon puolustajan kanssa ja sen seurauksena pallo on maalissa. HIFK johtaa 3-0Kun ottelua pelattu 67 minuuttia, HIFK:n Juho Tuuliainen taklaa KaaPo-pelurin boxissa ja nappaa tilanteesta toisen keltaisen, seurauksena ulosajo. Pallo viedään pilkulle ja KaaPo kaventaa ottelun numeroihin 3-1, maalintekijänä Niklas Kuusio.

KaaPo:n Mikke Louhela pääsee 83. minuutin kohdalla vetämään vasurillaan kauniin vapaapotkun 20 metristä, seurauksena pallo yläriman kautta sisään ja ottelun viimeiset minuutit taistellaan tosissaan pisteistä. Vierailijat painavat ylivoimalla päälle, mutta IFK pelaa isolla sydämellä ja nuoren joukkueen taistelu näkyy ja tuntuu. Päätösvihellys ei tule yhtään liian aikaisin kotijoukkueen puolesta ja loppunumeroiksi jäävät 3-2.

HIFK:n valmentaja Olli Harmainen kertoi ottelun edenneen hyvin ennen punaista korttia ja sanoi voiton maistuvan. Harmainen nosti ottelun kaksi onnistujaa, jotka olivat puolustaja Roope Myöhänen sekä hyökkääjä Juuso Ollila.

Voitto nostaa HIFK/2:n pois putoamisviivan alapuolelta sarjan keskikastiin kun osalla joukkueista vielä kauden viides ottelu on edessä, seuraavaksi Kakkosessa pelataan jo 28.5. kun IFK:n vieraaksi Bollikselle saapuu vielä ilman pisteitä sarjassa oleva HJS Akatemia.

Lopputulos:
HIFK/2-KaaPo 3-2 (1-0)
38′ Lindqvist 1-0
50′ Forsman 2-0
54′ Ollila 3-0

Kokoonpano:
Forsman, Lindqvist (82′ Nava), Anderson (MV), Singa-Dembo, Salmi,
Häkälä (68′ Ärilä), Myöhänen, Markhiyev (76′ Azemi), Tuuliainen, Lehto, Olli