Skip to main content

Miesten Kakkonen jatkui sunnuntaina.

Edellisenä torstaina pelattu vierasreissu Kaarinaan ja keväinen flunssa-aalto oli verottanut HIFK:n miehistöä Jazz-otteluun.

Lyhyt palautuminen (ja nuoruus) näkyi ottelun alkuhetkillä kun IFK jäi unelmoimaan paitsiosta ja Juho Lehtonen iski avaus maalin pelin seitsemännellä minuutilla. Jazz vei pelin alkua vahvasti ja varsinkin erittäin nopea Terry Ablade aiheutti ongelmia IFK-puolustukselle. Harjoiteltuaan kertaalleen Ablade iski pelin lukemiin 0-2 kun noin kaksikymmentä minuuttia oli pelattu.

Toinen takaisku herätti kotijoukkueen. 38. minuutilla HIFK rakensi nopealla hyökkäyksellä paikan juurikin Jazzista siirtyneelle Tommi Lehdolle, joka rokotti entistä seuraansa komealla maalilla. Nämä jäivätkin taukolukemiksi. Toinen puoliaika alkoi täysin eri merkeissä kuin ensimmäinen. HIFK uskalsi pitää palloa ja pääsi jatkuvasti rakentamaan hallittuja hyökkäyksiä vieraiden maalille. Jazz kesti painetta 65. minuutille, kunnes Samu Häkälä iski maalinedustalle pomppimaan jääneen irtopallon lähes hallitusti alakulmaan. Viimeiset kaksikymmentä minuuttia HIFK haki vimmatusti voittomaalia. Häkälä ja Miika Linqvist pääsivät koittamaan tätä hyvistä paikoista ja usea epäselvä tilanne sai päävalmentaja Olli Harmaisen vaatimaan rangaistuspotkua. Yritykset tai vaatimukset eivät kuitenkaan realisoituneet ja ottelu päättyi pistejakoon. Vaikka voitto oli lähellä ollaan IFK-leirissä varmasti tyytyväisiä sunnuntaiseen esitykseen. Toisella puoliajalla nuoret (ja Jaakko Lepola) laittoivat Jazzin mankeliin, joka hieman paremmalla onnella olisi tuottanut useita lisäosumia. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina kun vastaan asettuu Honka/Akatemia Tapiolassa.

HIFK/2 kokoonpano: Otronen(MV), Alback, Forsman, Häkälä (87’ Azemi), Lehto, Lepola, Lindqvistin, Markhiyev, Myöhänen, Ollila, Tuuliainen (46’ Singa-Dembo).

HIFK/2-FC Jazz 2-2 (1-2)
37’ Lehto 1-2
64’ Häkäla 2-2