Skip to main content

HIFK/2:lle tappio Tapiolasta

Ottelu alkoi Tapiolan tekonurmella tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden onnistuessa murtautumaan hyökkäyksiin, mutta viimeiset syötöt jäivät kummassakin päässä puuttumaan.

IFK pääsi etenemään varsinkin Joonas Salmen ja Nicolas Sairan miehittämältä oikealta laidalta ja Hongan vaarallisimmalta vaikutti kärkipari Joona RämöVille Kiiski. Kiisken vaarallisuus konkretisoitui 38. minuutilla kun takaviiston pelatun kulmapotkun ja siitä seuranneen tolppalaukauksen jälkeen pallo kimposi massiiviselle hyökkääjälle, joka ei erehtynyt. Hetki tästä ja Juuso Ollila oli lähellä siirtää pelin tasoihin, mutta jatko Salmen keskitykseen kilahti ylärimaan. Taukolukemat Tapiolassa 1-0.

Toisella puoliajalla paine siirtyi vahvasti kotijoukkueen päätyyn IFK:n hakiessa tasoitusta. Lähimmäksi maalintekoa pääsivät Saira parilla vaarallisella haastolla sisään oikealta laidaltaan, sekä Tuomas Mustonen, joka maalia kohti suuntautuneen kuljetuksen jälkeen valitsi laukauksen sijaan syötön ja tilanne kuivui kasaan. Paineen alla Honka säilytti vaarallisuutensa Rämön ja Kiisken päästessä puolittaisiin läpiajoihin, jotka erinomaisesti maalissa pelannut Axel Anderson ja vasempana puolustajana taistellut Jirijoonas Kanth kuitenkin selvittivät.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana IFK:n hyökkäys tuotti useita kulmapotkuja. Näissä poikkeuksetta korkeimmalle nousi keskuspuolustaja Alexander Albäck. Pari harjoituskerran jälkeen tähtäin saatiin kohdilleen ja peli tasoihin, kun pelikello näytti kahta minuuttia vaille täyttä aikaa. Kumpikaan joukkue ei ollut kuitenkaan tyytymässä tasoitukseen vaan pelin viimeiset minuutit mentiin päästä päähän. Lopulta Honka veti tässä pidemmän korren. Kulman jälkeen pallo kimposi ylärimaan ja siitä vaihdosta sisään tulleen Klaus Huovilan jalkaan, joka iski ottelun viimeiseksi jääneellä kosketuksella loppunumerot 2-1.

Valmennusjohto harmitteli lopun tapahtumia, joista jäi hiukan karvas maku. ”Loppuratkaisu jätti tunteen, että vierasjoukkue olisi ansainnut Tapiolasta enemmän” –maanitteli joukkueen kakkosvalmentaja Timo Kinnunen.

Ottelun lopputulos: FC Honka Akatemia – HIFK/2 2-1 (1-0)
37′ Kiiski 1-0
88′ Albäck 1-1
90+5′ Huovila 2-1

HIFK/2 kokoonpano: Anderson (MV), Ärilä (78′ Häkälä), Mustonen, Kanth, Heidari, Salmi, Myöhänen, Albäck, Saira (Lindqvist 78′), Ollila

Seuraava kakkosjengin matsi pelataan 25.5. Bolliksella klo 18.30

Nähdään matsissa!