Skip to main content

Pisteet jäivät Ouluun

Aurinkoinen sää oli houkutellut Raatin Stadionille 1546 katsojaa seuraamaan kahden nousutaistoon povaillun joukkueen välistä kohtaamista. Stadin Kingit oli matkustanut paikalle tukemaan joukkuetta ja kannustikin totuttuun tyyliin läpi koko 90 minuuttisen.

Ottelun alkuminuuteilla Jarkko Lahdenmäki liukastelee kohtalokkaasti ja Oululaiset pääsevät riistämään, mutta Daniel Kollar syöksyy tilanteeseen ja kerkeää torjumaan ACO -hyökkääjä Morinin yrityksen. Pallo jää vielä pomppimaan boxin tuntumaan, mutta IFK -puolustus selvittää lopulta tilanteen väljemmille vesille. Ottelun alkuhetkillä molemmat joukkueet pyrkivät selkeästi hyökkäämään laitojen kautta ja 7. minuutin kohdalla Oulun Jere Aallikko keskittääkin vasemmalta, mutta Kollar nyrkkeilee pallon kauas omalta maaliltaan.
9. minuutin kohdalla Oulun puolustus sekoilee ja pallo menee flipperin kautta jo maalia vartioivan Juhani Pennasen selustaan, mutta mies kerkeää juuri ja juuri estämään paikalle rynnivän Pekka Sihvolan maalintekoyrityksen kulmapotkuksi. Sihvola ruoskii itseään ettei kerennyt ajoissa paikalle hyödyntämään Oulun tarjoamaa mahdollisuutta. Seuranneesta kulmapotkusta Sihvola nousee etualueella korkeimmalla, mutta pusku suuntautuu maalin ohi.

Seuraavasta hyökkäyksestä Oulu murtautuu nopeasti oikealta laidalta läpi ja Toni Tahvanainen hakee syötöllään keskellä rynnivää Morinia, mutta Kollar liukuu tilanteeseen ensimmäisenä ja nappaa pallon hyppysiinsä.
12. minuutilla Antti Ulmanen laukoo boxin ulkopuolelta tarkasti kohti maalin vasenta alanurkkaa, mutta Pennanen venyy loistavaan torjuntaan ja seurauksena vain kulmapotku.
13. minuutilla Pauli Kuusijärvi kokee kovia taklauksen jälkeen, mutta pystyy onneksi jatkamaan peliä.
IFK on selkeästi saanut paremman otteen Oulun hyvän alun jälkeen.
17. minuutin kohdalla pirteästi esiintynyt Aallikko keskittää, mutta Kollar poimii pallon varmasti.
21. minuutin kohdalla Oulu hyökkää vaarallisesti vasemmalta, mutta IFK puolustus selvittää Aleksi Gulstenin takatolpalle suuntauneen keskityksen.

Oulu on nyt vuorostaan saanut selkeästi otteen kenttätapahtumista ja he löytävät jatkuvalla syötöllä hyökkäyksestä väkivahvan Morinin, joka toimittaa palloja eteenpäin omille pelaajille. Paine tuottaakin tulosta, kun 26 minuutilla Tahvanainen murtautuu laidasta läpi ja löytää hienosti takaviistosta Aallikon, joka on täysin vapaana ja laittaa pallon varmasti ohi Kollarin vasempaan alakulmaan. Numerot 1-0!
31. minuutilla Hänninen heittää sivurajaheiton laitaan Terävälle, joka jatkaa hienosti takaisin pystyyn juoksevalle Hänniselle, mutta Hännisen keskitys menee suoraan maalivahti Pennasen näppeihin.
37. minuutilla Jiri-Joonas Kanth keskittää loistavan pallon boxiin Sihvolalle, mutta puolustaja pääsee häiritsemään sen verran, että Sihvola ei pysty tilannetta hyödyntämään. Paine kuitenkin jatkuu ja seuraavasta hyökkäyksestä Sihvola hommaa kulmapotkun, jonka Rantanen toimittaa boxiin, jossa pallo tulee Kuusijärvelle, mutta pusku suuntautuu maalin yli. Seuraavasta kulmapotkusta pallo tulee Jurvaiselle, joka tällää kovaa, mutta pallo Oulun puolustajien kautta jälleen kulmapotkuksi. Tämän etualueelle suuntauneen kulman Oulu siivoa ja näin ollen puoliajalla lähdetään 1-0 tappioasemasta. IFK sai Oulun maalin jälkeen luotua painetta, mutta mitään todellisia huippupaikkoja ei nähty.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti on varsin sekavaa peliä ja runsaiden harhasyöttöjen värittämää. Raatin nurmi on selkeästi kärsinyt siinä pelatun PS Kemin liigaottelun jälkeen.
62. minuuttia pelattu ja päävalmentaja Kankkunen hakee muutosta peliin tekemällä tuplavaihdon. Antti Ulmanen ja Jukka Halme tulevat vaihtoon ja tilalle Tuomas Mustonen sekä Nando.
67. minuuttia pelattu, kun Jurvainen lähettää keskityksen boxiin oikealla jalallaan ja Terävä voittaa pääpallon hienosti suoraan Sihvolalle, joka on tilanteessa täysin vapaana. Pennanen rynnistää vastaan, mutta Sihvola viimeistelee kylmän viileästi ja näin IFK on noussut jälleen tappioasemasta tasoihin. Numerot taululla 1-1!

72. minuutilla Oulun Kemppainen keskittää ja Kanth puskee palloa taaksepäin ja se osuu lopulta oman maalin tolppaan. Seuranneesta sivurajasta pallo päätyy Oulun laitapuolustaja Walter Moorelle, jonka laukaus kuitenkin peitetään.
74. minuutilla Aallikko lähettää loistavan pallon IFK puolustuksen selustaan, josta Tahvanainen saa pallon hienosti mukaansa ja viimeistelee pallon vuoren varmasti ohi vastaan tulevan Kollarin. Oulu siirtyy kotiyleisön riemuksi uudelleen johtoon. Aallikon syöttö on loistava, mutta kyllä myös IFK puolustuksen on syytä katsella tilanteessa peiliin. Samalla maalin tehnyt Tahvanainen siirtyy krampin saattelemana vaihtoon ja myös IFK tekee viimeisen vaihtonsa, kun Kanthin tilalle tulee Jani Bäckman. Tilanne 2-1!

Näin ollen IFK siirtyy myös loppupelin ajaksi pelaamaan kolmen linjalla ja pyrkii saamaan lisää voimaa hyökkäykseen.
78. minuutilla Nando lähettää tarkan pitkän pallon, jonka Terävä jatkaa hienosti rinnallaan Sihvolalle, mutta Markus Heikkinen kerkeä hätiin ja tilanteesta lopulta vain kulmapotku. Kulmasta ei tule mitään, mutta heti perään Kuusijärvi käynnistää hyökkäyksen oikealta ja lähtee itse pystyyn. Pallo pelataan hänelle hienosti laitaan, mutta jälleen seurauksena vain kulmapotku. Kuusijärvi voittaa pääpallon ja aivan Oulun maalin edessä on vaarallinen hässäkkä, jossa Terävä ja Sihvola yrittävät survoa palloa ohi hyvin torjuvan Pennasen. Lopulta tilanne päättyy avustavan erotuomarin paitsioliputukseen.
86. minuutilla Nando lukee hyvin Oulun avauksen ja pääsee katkomaan. Nando levittää hyvin laitaan Jurvaiselle, joka löytää keskeltä rynnivän Terävän, mutta Oulun puolustus kerkeää laukauksen eteen. IFK:n hyökätessä yhä suuremmalla riskillä Oulu pääsee iskemään vastaan ja nokikkain Kollarin kanssa päässyt Kemppainen täräyttää pallon ylärimaan.

Pelataan jo lisäajan toista minuuttia, kun Rantanen kokeilee lähes 40 metristä, mutta laukaus suuntautuu suoraan Pennasen syliin, vaikka ottaakin ikävän pompun kuluneesta nurmesta. Lisäaikaa pelattu jo yli kolme minuuttia ja Nando lähettää vielä keskityksen maalille, mutta pallo jatketaan suoraan Pennasen syliin, joka hyppää pallo sylissä nurmen pintaan.
Lisäajan neljännellä minuutilla Iiro Järvi pääsee laidasta läpi ja pelaa tilanteen todella maltillisesti syöttämällä takatolpalle juoksevalle Morinille, jolla on helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Numerot taululla 3-1!
Välittömästi maalin jälkeen erotuomari viheltää ottelun päätösvihellyksen.

-”Oli tiedossa, että tulisi fyysinen kamppailupeli, mutta ei oltu valmiita siihen haasteeseen. Valmennuksen virhe oli lähteä muuttamaan omaa pelaamista liikaa olosuhteiden ja vastustajan mukaan. Ei toiminut tällä kertaa” kommentoi IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

HIFK:n kokoonpano: Kollar (mv), Lahdenmäki, Kuusijärvi, Rantanen, Halme (62′ Nando), Sihvola, Ulmanen (62′ Mustonen), Jurvainen, Terävä, Hänninen, Kanth (75′ Bäckman).

AC Oulu – HIFK 3-1 (1-0)
26′ Aallikko (1-0)
66′ Sihvola (1-1)
74′ Tahvanainen (2-1)
94′ Morin (3-1)

Katso Ykkösen maalikooste tästä

HIFK:n seuraava ja kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan maanantaina 14.5. Telia 5 G -Areenalla klo 18:30
Flabat matsiin kannattaa ostaa jo ennakkoon ticketmasterilta tästä.

Haluaisitko nauttia matsista parhailta paikoilta, kuulla valmentajan terveiset ennen ottelua ja yhdistää tapahtumaan myös ruokailun? Tutustu HIFK ja Bollis Bar & Bistron VIP-paketteihin täältä!