Skip to main content

SEURAAVANA: JYVÄSKYLÄ

Miesten Ykkösen kuudennella kierroksella perjantaina HIFK matkaa toiseen perättäiseen vierasotteluunsa, tällä kertaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

Matsissa kohtaavat hienosti Ykkösen piikkipaikkaa pitävä IFK ja täysin vastakkaisella paikalla, sarjan jumbona majaileva JJK. Molemmat seurat putosivat viime kaudella liigasta, JJK suoraan ja sarjasta kolmen pistettä enemmän kerännyt HIFK puolestaan karsinnan kautta.

Tasaiseksi ennakoidun Ykkösen alkukausi on näyttänyt vahvasti siltä että muuten tasaisessa sarjassa kuitenkin JJK:n syöksy alaspäin jatkuu siitä mihin viime kausi Veikkausliigassa jäi. Kun sarjan kaikki muut joukkueet ovat viiden kierroksen jälkeen vain 4 pisteen sisällä toisistaan, ovat kettupaidat jääneet jo 8 pisteen päähän kärjestä.

Valmennusvastuun ottanut, Jyväskylän oma poika ja kokenut ex-maalivahti, Janne Korhonen ei ole saanut nuoren joukkueen puolustuspelaamiseen tarvittavaa varmuutta. Vaikka kauden avauksessa nousijasuosikkeihin lukeutuva KPV jäikin Harjulla huhtikuun lopussa ilman maaleja, on sen jälkeen palloa poimittu JJK:n verkosta 11 kertaa neljässä ottelussa. Tosin miltei puolet ko. maaleista iski HIFK -tappion jälkeen kovaan maalivireeseen yltynyt FF Jaro, joka hönkii nyt tiukasti IFK:n niskaan sarjan kakkosena.

HIFK saapuu Harjun Stadionille varmasti edellisviikon EIFmatsista sisuuntuneena, sillä 0-0 pistejakoon päättyneessä ottelussa voitto ja täysi pistepotti oli lähellä vielä ottelun viimeisillä hetkillä. Tammisaaressa joukkueen puolustuspelaaminen oli varmaa, eikä Tomi Maanojan vartioimalla maalilla nähty suuremmin vaarallisia tilanteita. Vastaavasti hyökkäyspäässä maalinteko on levännyt alkukaudesta vahvasti Pekka Sihvolan harteilla, tosin kolmessa kauden ensimmäisessä ottelussa neljä maalia tehnyt Sihvola jäi ilman osumaa jo Klubi 04 -matsissa (21.5.) mutta myös EIF -puolustus piti ”Peksin” pimennossa.

Tammisaaressa hallitsimme palloa keskikentän osalta turhan alhaalla, vastustajan puolustusmuodon yläpuolella. EIF toki puolusti tiiviisti, minkä vuoksi kentällä oli varsin ahdasta eikä tilaa juuri ollut, mutta meidän olisi silti pitänyt pystyä paremmin liikuttamaan palloa” IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi viime lauantain matsia.

JJK:n maalinteosta vastuuta on ottanut KuPS -kasvatti, parikymppinen Patrik Alaharjula, joka on täräyttänyt jo kolme osumaa tälle kaudelle. Nuorukaisen maaliputki tosin katkesi viime viikon KTP -ottelussa. Päävalmentaja Korhonen on (osittain tarkoituksella, osittain pakon sanelemana) nostanut nuoria pelaavaan ryhmään ja JJK-paidassa onkin ehditty nähdä jo useampi alle 20- vuotias debytantti ykkösen tasolla, mm. 16-vuotias Väinö Vehkonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa ”kettujen” puolustuslinjansa viime viikolla Kotkassa. Kokemuksesta puolestaan joukkueen kokoonpanossa ovat vastanneet käytännössä Tommi Kari ja Arto Tolsa -Areenalla maalinteossakin onnistunut Mikko Manninen.

Kuluneen viikon aikana HIFK:n harjoittelussa on pyritty keskittymään peliasentoihin ja oikea-aikaisiin syöttöihin. ”Pelinrakentelussa meidän on saatava miehiä vastustajan kahden alimman linjan väliin ja sellaisessa peliasennossa, että sieltä kyetään murtaviin syöttöihin” – Kankkunen kommentoi ja lisää, ”JJK kykenee hyökkäämään terävästi, joten kenttätasapainoon on jatkuvasti kiinnitettävä huomiota.

Edellisen ottelun jälkeen Jyväskylään lähtevään kokoonpanoon on luvassa muutoksia ainakin Pekka Sihvolan osalta, joka harmittavasti missaa tämän pelin ja myös Daniel Rantanen on edelleen sivussa.