Skip to main content

Kauden ensimmäinen ”miniderby” on hienosti kotiottelunsa Jaroa vastaan avanneen IFK:n kauden toinen kotiottelu.

IFK lähtee otteluun hyvistä asemista sarjan kakkospaikalta vain pisteen sarjaa kolmen kierroksen jälkeen johtavan KPV:n perässä. Klubi04 on kolmen kierroksen jälkeen päässyt jo maistamaan kaikkia mahdollisia lopputuloksia, kun avauskierroksen 0-2 kotitappion jälkeen, joukkue voitti kotonaan Veikkausliigasta pudonneen JJK:n 2-1 ja pelasi viime kierroksella maalittoman tasapelin KTP:n vieraana Kotkassa.

Pekka Sihvola on ollut kovassa vireessä kauden ensimmäisissä peleissä ja kolmen ottelun jälkeen hän johtaa sarjan maalipörssiä neljällä täysosumallaan. Hän on siis tehnyt neljä IFK:n viidestä täysosumasta. Antti Ulmanen teki Hakaa vastaan voitto osuman ja oli rakentamassa myös Sihvolan avausmaalia Jaroa vastaan.

Oulua vastaan neljän linjalla pelatessa puolustus oli haavoittuvainen, mutta Hakaa ja Jaroa vastaan myös puolustus on ollut tiivis ja vastustaja ei ole liikaa maalipaikoilla juhlinut. Klubi04 on nuori ja taitava joukkue, joten varmasti nähdään vauhdikas ottelu Telia 5G-Areenan maanantai-illassa. Suurin osa pelaajista tähtää seuran ykkösjoukkueen mukaan ja haluaa varmasti näyttää parasta osaamistaan, kun vastassa on paikallisvastustaja tutulla stadionilla.

Stadin Kingit pitivät hyvää meininkiä yllä kotiavauksessa ja voisi kuvitella, että hyvin sujunut Jaro -peli ja arkkivihollisen pikkuveli saa myös Kingit venyttämään äänijäänteensä sellaiseen vireeseen, että laulu kuuluu ja Töölön asukkaat tietävät mikä joukkue stadionilla pelaa.

Snadit Kingit tulevat varmasti säestämään isompiaan ja he pääsevät myös näyttämään jalkapallo-osaamistaan ottelun tauolla Kummipelaaja challengen muodossa.