Skip to main content

Kausi jatkuu kotiavauksella.

IFK:n ensimmäinen kotiottelu pelataan maanantaina 14.5. Telia 5G-areenalla, kun vastaan tulee Pietarsaaren Jaro. Jaroa on IFK:n tavoin povailtu Ykkösen nousutaistoon, joten odotettavissa on kahden hyvän joukkueen välinen tasokas taisto.

Stadilaiset aloittivat kautensa hienosti vierasvoitolla Valkeakosken Hakasta 1-2 lukemin ja Jaro puolestaan on jo vieraillut Töölössä kertaalleen voittamalla sarja-avauksessa Klubi-04:n maalein 0-2. Jaro pelasi toisen ottelunsa kotikentällä ja ehkä Ykkösen suurimpiin voittajasuosikkeihin lukeutuva KPV haki pisteet Pietarsaaresta 1-3 lukemin. IFK puolestaan jatkoi vierasottelulla AC Oulua vastaan ja koki myös kauden avaustappion, lopputuloksena 3-1 numerot.

Ykkönen on heti kahdella avauskierroksella näyttänyt olevan juuri, niin kova ja tasainen sarja, kun ennakkoon on povailtu. Yksikään joukkue ei ole selvinnyt puhtaalla pelillä ja jokainen joukkue on jo saalistanut ensimmäisen pisteensä. Kärjessä olevalla KPV:llä on neljä pistettä ja kolmessa pisteessä olevat IFK ja Jaro janoavat varmasti molemmat täyttä pistepottia kauden kolmannesta ottelustaan.

Viimeksi joukkueet kohtasivat kolme kertaa kaudella 2015 molempien joukkueiden pelatessa silloin Veikkausliigassa. Ensimmäisessä kohtaamisessa IFK voitti kotonaan 3-2 lukemin Pekka Sihvolan maalatessa kahdesti ja syöttäen kolmannen osuman. Toinen kohtaaminen Pelattiin myös Töölössä ja silloin päädyttiin 0-0 lukemiin. Kauden kolmannessa ottelussa Pietarsaaressa IFK haki 0-2 vierasvoiton Pekka Sihvolan ja Esa Terävän maaleilla. Kauden päätteeksi Jaro tippui Ykköseen ja IFK:n sarjasijoitus ensimmäisellä Veikkausliiga kaudella oli hienosti seitsemäs.

Tule katsomaan löytääkö kautensa jo kahdella maalilla aloittanut Sihvola jälleen maalijyvän Jaroa vastaan ja palaako Tuukka Andberg avauskokoonpanoon kotiyleisön edessä. Pohjoispääty tulee ainakin täräyttämään Ykkösen äänekkäimmän fanijoukon kauden käyntiin, niin, että saa maanantain tuntumaan perjantailta. Pelipäivä on juhlapäivä.

Tule sinäkin mukaan punaiseen juhlaan! #StadiOnPunainen #TaistelevaIFK

Tsekkaa Matias Hännisen ja Teemu Kankkusen kommentit IFK:n facebookista!

Liput matsiin löydät ennakkoon osoitteesta: ticketmaster.fi/hifkfotboll

Ruokailu ja parhaat paikat matsissa onnistuu Kamratstuganissa kunhan varaat paikkasi ennakkoon. LUE LISÄÄ

HUOM! Järjestämme myös PREMATCH -tapahtuman Ravintola Hookissa alkaen klo 17:00! Paikalla juttelemassa kannattamisesta ja illan matsista HIFK Fan Clubin, Stadin Kingien ja FF Jaron kannattajia, sekä HIFK Fotboll:n Urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.
Lisää tapahtumasta.