Skip to main content

Huomenna se alkaa!

Miesten Kakkosen B-lohkon paikallisottelu HIFK/2 vs. FC Kiffen starttaa Töölön pallokentällä klo 17:00.
Kaudella 2017 nipinnapin sarjapaikkansa pitäneet Kruunuhakalaiset lähtevät haastamaan nuorta nousijajoukkuetta ja pistänevät tähtirinnat heti kovaan testiin.

Viime kaudella Helsingin piirin Kolmosessa Lohko 2:n voittanut HIFK:n kakkosjengi pelasi vielä hallinnollisesti A-junioreiden alaisena joukkueena ja nousun varmistaneen ryhmän runko muodostuikin paljolti nimenomaan junioreista. Myös kokeneemmat pelimiehet olivat tärkeässä roolissa, lähinnä Porvoolaisen FC Futuran kanssa, käydyssä taistelussa lohkon voitosta. Lopulta vain neljän pisteen erolla tulleen lohkovoiton avain oli pitkälti se että HIFK/2 ei pelannut yhtään tasapeliä, vaan käänsi tiukatkin matsit voitoksi. Kauden kolmesta tappiostakin kaksi hoidettiin pois alta jo heti kauden ensimmäisissä matseissa, sarjan keskikastin Töölön Taistoa ja Spartakia vastaan. Loppukaudesta voittoisan lennon ainoa notkahdus tapahtui sarjassa kolmanneksi jääneen PK-35:n kotikentällä.

Viime kaudella HIFK/2:n ja A-junioreiden valmennusvastuussa olleista Teemu Kankkunen nousi edustusjoukkueen päävalmenentajaksi ja Olli Harmainen sai avukseen Timo Kinnusen, joukkueenjohtajana jatkaa tuttuun tapaan seuran luottomies Joona Haavisto.

Kävimme haastattelemassa kolmikkoa alkavan kauden kynnyksellä odotuksista ja rooleista sekä hieman sarjan vastustajista.

Päävalmentaja Olli Harmainen

Kakkoseen nousun myötä HIFK/2 liitettiin junioripuolen hallinnolta edustuksen alaisuuteen ja käytännössä joukkueen päävalmentajan roolin ottanut Harmainen ja kuntopuolesta vastaava Kinnunen toimivat edelleen vahvasti Kankkusen ja edustuksen kanssa yhdessä, Kankkunen onkin myös nimetty mukaan joukkueen valmennusryhmään. Roolit valmennuksessa ovat kuitenkin selkeät; ”Kyllä se menee näin, että minä hoidan aika lailla kuntopuolen eli alkulämmittelyt, juoksut ja venyttelyt. Olli hoitaa tuon taktisemman puolen. Mikä tarkoittaa sitä, että hän suunnittelee kaikki kuviot, harjoittelut ja ohjaa pelaajia tekemään asiat oikein”, summaa Kinnunen.

Päävalmentaja Harmainen odottaa mielenkiinnolla miten nuoret pelaajat onnistuvat ottamaan askeleen eteen- ja ylöspäin.

”Viime kaudella suurin osa joukkueen pelaajista pelasi A-junioreissa, joten tämä on monille ensimmäinen kausi miesten sarjassa. Kausi tulee tuomaan haasteita meille valmentajille sekä myös pelaajille, koska miesten sarjassa vähän erilainen tempo, kuin kolmosessa ja junnupuolella. Mielenkiinnolla odotamme, kuka pelaaja ottaa sen seuraavan askeleen ylöspäin urallaan. Tiedämme, että meillä on nippu vahvoja ja hyviä pelaajia ja voimme voittaa kenet tahansa, mutta on huomioitava realiteetit, kun pelataan tiettyjä joukkueita vastaan.”

Valmennustiimi kehuu harjoituskaudella innokkuutta ja valmiutta jolla nuoret pelaajat ovat suhtautuneet harjoituksiin ja alkavaan kauteen. –”Välillä pitää suorastaan rauhoitella poikia, kun taas miehiin pitää puhaltaa enemmän intoa.” HIFK/2 voi lähteä kauteen melko vapautuneesti, sillä säilyminen sarjassa on päätavoitteena ja kakkosjoukkueen tehtävänä onkin lähinnä toimina alustana edustuksen pelaajille, jotka tarvitsevat lisää peliaikaa tai loukkaantumisen jälkeiseen kuntoutumiseen.
Asioita joissa olisi varsinaisesti syytä parantaa viime kaudesta ei Harmainen lähde tässä vaiheessa erittelemään. –”Viime kaudella valmennettiin Teman kanssa A-juniorit pronssille ja miesten jengillä noustiin kakkoseen, joten nähtäväksi jää onko siitä paljon vielä parannettavaa, mutta katsotaan, kuinka kausi edistyy. Kun on kyse vielä nuorista pojista, niin helpoista peleistä voi tulla vaikeita ja vaikeista helppoja. Meidän haaste on saada tasaiseksi meidän taso.”

Apuvalmentaja Kinnunen suhtautuu alkavaan kauteen optimistisen realistisella otteella, –”Kyllähän tästä on varmasti tulossa haastava kausi. Meillä on pelaajia, joilla ei ole mitään kokemusta miesten sarjassa pelaamisesta. Kilpailevuus tulee näkymään otteluissa, mutta uskon, että pelaajat varmasti tottuvat siihen ajan myötä.”

Valmentaja Timo Kinnunen

Nuoressa joukkueessa ja varsinkin läheisessä yhteistyössä edustuksen kanssa toimiessa on paljon potentiaalia nähdä yksilötason läpimurtoja, päävalmentaja Harmainen uskookin että moni pelaaja tulee ottamaan ison stepin tällä kaudella, ketään erityistä ei kuitenkaan vielä erittäin tasaisen talvikauden jälkeen valmennustiimi lähde nimeämään. Joukkueenjohtaja Joona Haavisto komppaa valmennusryhmää kauden odotuksien suhteen. –”Kunhan pysytään sarjassa niin se on loistavaa. Kaikki muu siihen päälle on bonusta. Eniten haluaisin nähdä läpimurtoja nuorilta pelaajilta, joita voi sitten seuraavaksi kaudeksi harkita ykkösjoukkueeseen.”

Vahvasti sekä edustuksen että kakkosen toiminnassa oleva Haavisto vastaa pitkälti pelaajien siirroista ja sopimuksista. Pelaajaliikennettä niin ylös päin kuin myös yhtälailla alaspäin Kolmosessa pelaavan HIFK/3:n kanssa tapahtuu jonkin verran, sen lisäksi paljon tulee pelaajilta itseltään yhteydenottoja halukkuudesta liittyä HIFK:hon.

Joukkueenjohtaja Joona Haavisto

”Välillä edustusjoukkueesta tulee pelaajia joukkueeseemme, jos eivät saa paikkaa sieltä. Myös kolmosesta tulee usein pelaajia. On meillä monta tapausta missä pelaajat itse ottavat meihin yhteyttä, sitten vain katsotaan, onko joukkueessa paikkoja jäljellä.”

Miesten Kakkosen vastustajista kolmikolla on yhtenäinen näkemys. –”Siellä on monta kovaa joukkuetta esimerkiksi Grani, joka tippui ykkösestä kakkoseen, sitten myös SalPa, joka on kaksi vuotta yrittänyt nousta, joten he lähtevät apinanraivoilla tähän kauteen. Ei pidä unohtaa, että Porin joukkueet ovat myös kovia,” päävalmentaja Harmainen ennakoi.

Viimeisimmät pelaajasopimukset kakkoseen saatin huhtikuun puolessa välissä kun nimensä papereihin laittoivat
Muslim Markhiyev, Niklas Åhlgren sekä Zanjar Abubakir ja Tommi Lehto.

Zanjar on tuttu nimi Tähtirinnoissa, sillä hän oli toissa kaudella HIFK:n A-junioreiden kevätkierroksen paras maalintekijä. Viime kausi meni mieheltä armeijan harmaissa, sekä siinä sivussa Kolmosen Sexypöxyissä. Tällä kaudella hänet siis nähdään taas punapaitojen hyökkäyksessä ja nimi löytynee useasti myös maalintekijäsarakkeesta.

Niklas Åhlgren osoitti viime kaudella HIFK:n A-junioreissa olevansa monikäyttöinen ja fiksu pelaaja, joka pärjää useammallakin pelipaikalla. Parhaimmillaan mies on kuitenkin keskikentän pohjalla, missä hänen vahvuutensa tulevat parhaiten esiin. Nikke pelasi jo toissa kaudella Kakkosta FC KontU:n riveissä, joten miesten pelit ovat hänelle jo tuttuja.

”Musu” tuli mukaan FF Jaron b-junioreista, 18 -vuotias hyökkäävä keskikenttä on hyvä lisä joukkueen lupaaviin nuoriin.

Tommi Lehto (25v.) puolestaan on Porista kotoisin oleva FC Jazzin kasvatti, jolla on Ykkösestä kokemusta Jazzin riveistä kausilta 2015-2016. Viime kausi puolestaan kului toisen porilaisseuran, MuSan ryhmässä Kakkosessa. Laitapuolustaja on talven aikana treenannut mm. PS Kemin mukana ja odottaa innolla pääsemistä mukaan HIFK/2 mukaan ja erityisesti mahdollisuudesta päästä mukaan myös edustuksen mukaan.

HIFK Fotboll:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi myös kakkosjoukkueen roolia.
”IFK:ssa ollaan tyytyväisiä kakkosjoukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen ennen sarja-avausta ja kauteen valmistautumiseen kokonaisuudessaan. Seurassa tiedostetaan joukkueen merkitys pelaajia kehitettäessä ja erittäin merkittävä rooli seuran organisaatiossa.”

”Kaikki signaalit jotka ovat tulleet joukkueen läheltä viestittävät, että valmistautuminen ja etenkin harjoittelu on sujunut erittäin hyvin. Seuran pelaajakehityksen kannalta tämä on tietenkin erittäin positiivinen asia. Olen myös erityisen iloinen siitä, että meillä on osaavat ja yhteistyöhakuiset valmentajat sekä muut taustahenkilöt auttamassa pelaajia kehittymään”, tiivistää Lönnström.
——

HIFK/2 kausi Miesten Kakkosessa alkaa launtaina 5.5. klo 17:00
Ensimmäinen ottelu pelataan Töölön Pallokentällä ja vastaan asettuu FC Kiffen.

Kauden viimeinen peli pelataan Talissa 22.9. johtuen päällekkäisyyksistä ja Bolliksen aikataulusta.