Skip to main content

HIFK:n kolmosjoukkue aloittaa ensimmäisen kautensa kolmannella sarjatasolla tänä torstaina, kun Väinämöisen kentällä vastaan astelee TuPS Tuusulasta. 

Viime kausi päättyi upeasti lohkovoittoon ja loppujen lopuksi koko Nelosen Helsingin piirin mestaruuteen, kun finaalissa kaatui HJK/Laajasalo 1-0 lukemin. Kauden päätteeksi joukkuetta pitkään luotsannut Telmo Manninen pakkasi perheensä autoon ja suuntasi nokan kohti Naantalin aurinkoa.

Lokakuu oli kauden jälkeen taukoa ja marraskuun alusta joukkuetta on luotsannut Jukka Aakko. Marras-joulukuu mentiin enemmän tai vähemmän sekalaisella seurakunnalla, kun mukana pyöri try-out pelaajia sekä seuran omia junioreita viime vuoden b-junioreista. Tammikuun alusta mukaan alkoi liittyä myös enemmän viime kauden runkoa, mutta muutama kokeneempi pelaaja on jäänyt pois viime vuoden nousijajoukkueesta. Tammikuun lopulla alkoi myös kolmosen talvisarja, jonka ottelut vedettiin läpi pääsääntöisesti kapealla rosterilla ja välillä jopa ilman vaihtomiehiä. Myös tulokset olivat vaihtelevia ja alkulohkon jälkeen loppusaldona oli kolme voittoa ja kaksi tappiota maalierolla 19-10. Sijoitusottelussa HPS:aa vastaan oli jo sarjapelien tuntua, kun hyvin pelaava ja liikkuva HPS tuli kovaa päälle alusta asti ja ensimmäinen jakso meni totutellessa kovempaan tempoon. Toisella jaksolla tahti parani ja vauhdikas ottelu päättyi lopulta 2-2 lukemiin HPS:n viedessä kuitenkin rankkarit pelin päätteeksi.

Takana haastava harjoituskausi.

Harjoituskausi on ollut haastava koska treenivuorot ovat olleet ulkona ja harjoittelua on hidastanut vuoroin pakkanen ja runsas lumisade. Maaliskuusta alkaen on kuitenkin saatu hyvin väkeä treeneihin ja tällä hetkellä joukkueessa on hyvä fiilis, kun tosipelit ovat vihdoin alkamassa. Kauteen otettiin jo ensimmäiset askeleet, kun 7.4. pelattiin Kartanon tekonurmella Suomen Regions Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu, jossa Jokerit FC kaatui hieman nihkeän esityksen jälkeen 3-0. Cupin toisella kierroksella vastaan tulee Töölön Taisto, joten mielenkiintoinen kantakaupungin derby luvassa.

Joukkue on nuori ja suurin osa pelaajista ei ole aiemmin pelannut kolmosta. Joukkueesta löytyy vain kaksi 80-luvulla syntynyttä pelaajaa ja suurin osa ryhmästä on syntynyt 1997-2000 välisenä aikana. Viime aikoina pelit ovat kuitenkin sujuneet hyvin ja joukkue liitää seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa, johon mahtuu viisi voittoa ja kaksi tasapeliä, jotka molemmat ovat tulleet HPS :aavastaan. Joukkueen tavoitteena on lähteä peli kerrallaan voittamaan jokaista ottelua ja pyrkiä varmistamaan sarjapaikka hyvissä ajoin. Tämän tavoitteen täytyttyä lähdetään metsästämään mahdollisimman hyvää sarjasijoitusta.

Valmentajalla vahva usko joukkueen tekemiseen.

”Olosuhteet harjoittelemiseen ovat olleet haastavat, mutta pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja valmiina tositoimiin. Haluan nähdä kentällä hyvin liikkuvan ja taistelevan joukkueen, joka pystyy sekä puolustamaan hyvin ja iskemään terävästi vastaan, mutta myös hallitsemaan palloa ja hyökkäämään pitkiä ja hitaita hyökkäyksiä. Odotan innolla muutaman nuoren pelaajan läpimurtoa tällä tasolla ja hyvää ehjää kautta koko joukkueelta” Päävalmentaja Jukka Aakko summaa.

”Olen puhunut joukkueelle koko pre-seasonin ajan, että Väiskiltä ei kukaan hae kolmea pistettä ja sen eteen tulemme antamaan kaikkemme. Jokaista peliä lähdetään tietysti voittamaan, mutta sarja on kova ja vastaan tulee paljon laadukkaita ja rutinoituneita joukkueita. Olemme myös mukana A2-divisioonassa, että kaikki nuoret saavat varmasti peliaikaa tulevalla kaudella” Aakko lisää.

 

Kaikki IFK-henkiset ja muutkin ovat tervetulleita seuraamaan nuoren joukkueen taistelua kovassa Kolmosen kakkoslohkossa! 

Otteluihin on vapaa pääsy!

HIFK/3 vs. TuPS 

Torstaina 19.4. klo 20:30

Väinämöisen TN

Otteluseuranta piirin sivuilla (tästä)