Skip to main content

HIFK jatkoi valmistautumista tulevaan kauteen harjoitusottelulla Turkulaista FC Interiä vastaan. Tikkurilan Urheilupuistossa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon.
Joukkueiden lähtökohdat päivän otteluun olivat varsin erilaiset. Veikkausliigaan valmistautuva Inter palasi alkuviikosta Italian leiriltään, missä se pelasi harjoitusottelussa 2-2 tasapelin Serie A-seura Genoan kanssa.

HIFK sen sijaan oli liikkeellä erinäisten vammojen johdosta varsin kapealla, mutta sitäkin nälkäisemmällä ryhmällä.
Vierailijoiden onnistuneen etelän leirin jälkeen oli paluu kylmään realismiin, kun tähtipaitainen kotijoukkue latoi 2-0 voiton koleassa ja tuulisessa kevätsäässä.

Ensimmäinen jakso sujui pääsääntöisesti turkulaisten hienoisesti painostaen, vaikkei se juuri päässytkään hätyyttelemään Daniel Kollarin vartioimaa maalia. IFK:n pelinrakentelua vaikeutti myös puuskittainen vastatuuli, joten jakso ei erityisiä hienouksia tarjonnut.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai myötätuulen taakseen ja prässäsi vastustajan pelinavaamista aggressiivisemmin. Ote siirtyi hiljalleen isännille ja jakson puolivälin tienoilla, joukkueen mukana tämän viikon harjoitellut Fernando Cozar laukoi tulisesti reilusta parista kymmenestä metristä pallon alakulmaan. Espanjalainen keskikenttäpelaaja antoi ensimmäisessä ottelussaan heti hyvän näytön osaamisestaan ja laukaisutaidostaan.

Noin parikymmentä minuuttia tästä ja oli Daniel Rantasen vuoro näyttää omaa osaamistaan. Keskikenttäpelaaja katkaisi keskialueella harhasyötön ja tälläsi 25:stä metristä pallon kehikoiden kautta aivan yläkulmaan. Laukaus ja maali olisi kelvannut varmasti mihin tahansa koosteeseen kauden komeimpia maaleja listatessa.

Ottelun loppu pysyi hyvin kotijoukkueen hallinassa, eikä sarjaporrasta ylempänä pelaava vastustaja saanut oikeastaan minkään näköistä kirivaihdetta päälle.

Puolustuslinjassa 17-vuotias toppari Roope Myöhänen esitti varmoja otteita läpi ottelun,pari vuotta kokeneemman Tuukka Andbergin seurana. Myös keskikentän terrieri Reza Heidari ansaitsee kunniamaininnan keskikentän puolustavassa roolissa.
Pitkästä loukkaantunisesta hiljalleen toipunut laituri Nikolas Saira taas kellotti ensimmäisen kokonaisen ottelunsa yli yli puoleen vuoteen.

HIFK-FC Inter 2-0
58. 1-0 Fernando Cozar
83. 2-0’Daniel Rantanen

HIFK:n kokoonpano:
Daniel Kollar; Jirijoonas Kanth, Roope Myöhänen, Tuukka Andberg, Matias Hänninen; Reza Heidari, Daniel Rantanen; Hussein Mohammed, Fernando Cozar, Nikolas Saira; Tuukka Kurki (71. Tuomas Mustonen)

HIFK jatkaa harjoitusotteluiden merkeissä ensi viikon lauantaina, kun se matkustaa Maarianhaminaan, paikallisen sisarseuran vieraaksi.