Skip to main content

HIFK nappasi avausvoittonsa Suomen Cupissa kaatamalla PEPOn maalein 4-1 Imatran Aviasport Areenalla pelatussa ottelussa. Voiton myötä HIFK jatkaa Cupissa ilman tappioita lohkonsa toisena.

HIFK siirtyi ottelussa johtoon 26. minuutin kohdalla, kun Matias Hänninen sijoitti pallon maalin perukoille varmalla viimeistelyllä. Tämän jälkeen alkoi Tuukka Kurki – show. Ensimmäistä otteluaan HIFK:n sopimuspelaajana pelannut nuorukainen teki jakson viimeisen kympin aikana kaksi osumaa ja tämän myötä tauolle lähdettiin vierasjoukkueen komeassa 0-3 johdossa. Myös PEPOlla oli mahdollisuutensa jakson aikana, mutta viimeistely ontui.

Toinen jakso käynnistyi HIFK:n hallinnalla ja 57. minuutin kohdalla vieraat saivat palkinnon uurastuksestaan, kun ottelun erotuomari vei pallon pilkulle. Pallon taakse asettui Antti Ulmanen, joka ei erehtynyt vaan tälläsi pallon verkon perukoille varmalla sijoituksellaan. Tämän jälkeen ote pysyi HIFK:lla, mutta enempää maaleja vieraat eivät kyenneet luomaan. PEPO sai pientä lohtua ottelun lopussa, kun Edwin Salazar kavensi lukemiksi 1-4. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten HIFK nappasi kotimatkalleen mukaan tärkeät pisteet.

Kaksi maalia viimeistellyt Tuukka Kurki oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen sekä myös omaan esitykseensä.

”Oli kivaa päästä pelaamaan, sillä edellisestä matsista oli jo vierähtänyt tovi. Pallo liikkui hyvin ja muutenkin esityksemme oli hyvä päivän ottelussa. Oli myös mukavaa saada muutama onnistuminen henkilökohtaisella tasolla, kommentoi Kurki.

HIFK:n osalta Suomen Cup jatkuu tulevana perjantaina, kun tammikuun puolella Ykköseen noussut KTP saapuu vierailulle. Ottelu pelataan Talin Hallissa ja liput myy ennakkoon HIFK Shop.