Skip to main content

Suomen Cup jatkuu HIFK:n osalta tämän viikon perjantaina, kun espoolainen Esport Honka saapuu vierailulle Talin jalkapallohallissa pelattavaan otteluun.

Panosta ottelusta ei puutu, sillä HIFK taistelee lohkonsa kärkisijoista Hongan tavoin ja yhä lähimuistissa olevat viime kauden liigakarsinnat eivät ainakaan vähennä ekstralatausta ottelusta. Ennakkoliput otteluun myy tuttuun tapaan HIFK Shop.

HIFK:n kaksi edellistä ottelua Cupissa ovat sujuneet mallikkaasti, sillä punapaidat ovat napanneet selkeät voitot KTP:stä sekä PEPOsta heiluttaen vastustajan maaliverkkoa yhteensä seitsemän kertaan. Voittojen myötä HIFK on noussut mukaan taistelemaan jatkopaikoista ja illan otteluun lähdettäessä joukkue pitää Cup-lohkonsa kärkipaikkaa hallussaan. Tulevalla kaudella Veikkausliigassa pelaava Honka on siis HIFK:lle tällä hetkellä todella hyvä mittari.

Honka nousi viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan HIFK:n kustannuksella. Honka keikkui läpi kauden Ykkösen kärkipaikalla, mutta TPS vei lopulta kilpajuoksun dramaattisten vaiheiden päätteeksi, mutta paikka liigassa aukeni espoolaisille lopulta karsintojen kautta. Päävalmentaja Vesa Vasaran ryhmä on kokenut talven aikana muutamia muutoksia ryhmässään. Lähtijöistä mainittakoon kokenut Ilari Äijälä, joka lopetti pelaajauransa viime kauden päätteeksi sekä SJK:hon siirtynyt lupaava Maximo Tolonen. Honka on tehnyt talven aikana muutamia todella mielenkiintoisia pelaajahankintoja. Tammikuun lopussa espoolaiset solmivat sopimuksen espanjalasien Javier Hervas’n kanssa, jolta löytyy muutama pelattu ottelu La Ligasta. Viime viikolla puolestaan Honka tiedotti sopimuksesta Englannin sekä Liberian passin omaavan Alex Nimelyn kanssa. Nimely aloitti aikuisuransa Manchester Cityn organisaatiossa, vaikka peliaikaa aikuisten tasolla kertyi lähinnä lainasopimusten myötä alasarjoissa. Myös entisiä HIFK-pelaajia asettuu perjantaina vastaan, sillä Joni Korhonen sekä Youness Rahimi edustavat tänä päivänä Honkaa.

HIFK:n näkymät

Perjantaina Talin illassa tullaan varmasti näkemään revanssihenkeä uhkuva HIFK, joka lähtee haastamaan Honkaa voitto mielessä. Cupin otteluissa tähän mennessä loistanut HIFK-maalivahti Daniel Kollar lähtee voitto mielessä haastamaan kasvattajaseuraansa.

– Lähdemme otteluun hyvillä mielin. Luonnollisesti tavoitteena parantaa edellisestä ottelusta ja napata samalla voitto vastustajasta. Treenataan peliä edeltävät päivät kovaa, mutta fiksusti perjantain peli mielessä, kommentoi Kollar.

HIFK:n terveystilanne otteluun lähdettäessä on pitkälti samanlainen, kuin mitä se on ollut läpi Suomen Cupin. Pauli Kuusijärvi ja Tommi Vesala ovat sivussa varmuudella, kun taas Tuomas Mustosen sekä Nikolas Sairan pelikunto on vielä kysymysmerkki. Toppari Tuukka Andberg on ollut alkuviikon kuumessa, joten nuorukaisen pelikunto ratkeaa vasta lähempänä ottelupäivää. Muutamia pelaajia on siis varmuudella poissa, mutta tähänkään mennessä poissaolot eivät ole näkyneet HIFK:n pelaamisessa talven aikana ja uusia vastuunkantajia on löytynyt ottelusta toiseen.