Skip to main content

HIFK Fotboll on tehnyt yksivuotiset pelaajasopimukset kokoonpanossa viime otteluissa jo olleiden hyökkääjä Tuukka Kurjen sekä keskikenttäpelaaja Jirijoonas Kanthin kanssa.

18-vuotias Tuukka Kurki siirtyy IFK:hon Klubi 04:sta, jossa hän on vaikuttanut viimeiset kaksi kautta. Hänen debyyttinsä IFK-paidassa on ollut vahva, ja kahden pelatun Suomen Cup-ottelun jälkeen Kurjen maalisaldo punapaidassa on jo kolmen täysosuman mittainen.

Nuori hyökkääjä kertoo nauttineensa pelaamisesta, sekä olevansa innoissaan uuden kauden alkamisen johdosta.

– Viime peleistä oli mennyt jo jonkin verran aikaa, joten oli kivaa päästä taas pelaamaan! Tein sopimuksen IFK:n kanssa toissa viikolla, ja lähden suurella innolla uutta kautta kohti. Haluan nousta joukkueessa isoon rooliin, ja saada mahdollisimman paljon vastuuta, Kurki kertoo.

– Tuukka Kurki on mielenkiintoinen vahvistus meidän hyökkääjistöön. Hän on luontainen maalintekijä, joka liikkuu järkevästi kentällä. Ei ole ehkä joukkueen näkyvin pelaaja, mutta iskee tehokkaasti maalipaikoistaan. Hienoa, että saatiin nuorukainen mukaan ja toivottavasti ruuti pysyy kuivana koko kauden ajan. Kuuluu siihen samaan nuoriso-osastoon, jolta itse odotan ensi kaudella paljon, kertoo IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

30-vuotias Jirijoonas Kanth on monelle IFK-kannattajalle jo entuudestaan tuttu pelaaja, sillä hän on edustanut seuraa usean kauden ajan, viimeksi kesällä 2013. IFK:n lisäksi ”Innu” on jalkapallourallaan edustanut FC Viikinkejä, SoVoa sekä Kiffeniä. Kanth pelasi ensimmäisen ottelunsa tämän kauden osalta perjantaina KTP:ta vastaan, kun hän tuli puoliajalla vaihdosta kentälle.

– On upeaa olla taas tähtirinnoissa! Tuntuu vähän siltä kuin olisi palannut kotiin, kopissa on tuttuja jätkiä, loistava henki ja tuttu taustajoukko. On myös hienoa kuulla pitkästä aikaa peleissä mekkalaa ja kulttuuria Kingien toimesta. Perjantain matsissa nautin jokaisesta minuutista kentällä, ”Bäri” piti minut linjassa ruodussa ja kolme pistettä tuli!

– Innu taas rutinoituneena divaripelaajana tuo vasemmalle laidalle varmuutta, eikä hänen suhteen tarvitse ikinä pelätä, etteikö mies antaisi itsestään kaikkea irti kentällä. Eskin ja Masan tapaan IFK-sydän sykkii isosti tälläkin opettajalla. Innu on ollut tärkeä osa joukkuetta ennenkin ja tulee olemaan sitä myös tänä vuonna, Kankkunen kommentoi.