Skip to main content

Helsingin IFK saa perjantaina Suomen Cupissa vieraita Kaakkois-Suomesta, kun KTP saapuu helsinkiläisten vieraaksi.

Ottelu alkaa Talin Hallissa kello 19.00 ja tuttuun tapaan liput matsiin saat parhaalla hinnalla kun ostat ennakkoon HIFK Shopista.

Tuloksien osalta HIFK:n Suomen Cup on alkanut hieman kaksijakoisesti. Ensimmäisessä ottelussa joukkue koki pettymyksen, kun se jäi Gnistanin kanssa tasapeliin, mutta viime viikon sunnuntaina pelattu vierasottelu PEPOa vastaan toi kaivatun tuloksen 1-4 voiton myötä.

Ottelussa oli paljon positiivista aina joukkueen peli-ilmeestä lähtien ja oli hienoa, että poissaoloista huolimatta HIFK:n ringistä löytyy laajuutta.

KTP:n viime kausi päättyi pettymykseen. Joukkue voitti Kakkosessa oman lohkonsa, mutta taipui AC Kajaanille nousukarsinnoissa. Pitkään näytti siltä, että perinteikäs kotkalaisseura jatkaa nousun havittelua Kakkosessa, mutta Oulun Palloseuran jääminen ilman lisenssiä avasi KTP:lle paikan Ykkösessä.

KTP:n ryhmä on kokenut melko rajusti muutoksia viime kaudesta. Jari-Pekka Gummerus korvasi Jallu Rantasen valmentajan paikalla ja myös pelaajisto on kokenut vaihtuvuutta viime kaudesta. Lähtijöitä on riittänyt, joista nimekkäimmät lienevät Juho Nykänen ja Marko Tyyskä. Toki miesten kohtalo ensi kaudesta ei taida vielä olla täysin varma, joten ei olisi ihme, jos toinen tai jopa molemmat herroista allekirjoittaisi pelaajasopimuksen KTP:n kanssa. Myös tulopuolella nimiä riittää. Useana kautena KTP:tä edustanut Ville Oksanen teki paluun kentille ja Legiruksessa viime kaudella dominoinut Aleksi Pahkasalo allekirjoitti pelaajasopimuksen KTP:n kanssa. Pahkasalo on äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja, joka saattaa parhaimmillaan taistella Ykkösen maalikuninkuudesta ensi kaudella.

Vierasjoukkue KTP lähtee perjantain otteluun voitto niskassa, sillä joukkue kaatoi viime viikon lauantaina vajaamiehisen Gnistanin maalein 2-0. Arto Tolsa Areenalla pelattu ottelu käytiin läpi melko haastavissa olosuhteissa, sillä pakkasen myötä kenttä oli ajoittain todella liukas ja luminen. Tätä ennen Suomen Cupin avausottelussaan Gummeruksen valmentama KTP kärsi 1-0 vierastappion FC Honkaa vastaan. HIFK saa varmasti vastaan nälkäisen ryhmän, sillä KTP tarvitsee ottelusta voiton, jotta unelma jatkoon pääsystä eläisi.

HIFK:n näkymät
KTP:n tavoin HIFK tarvitsee ottelusta kipeästi pisteitä jatkoon pääsemistä varten. Viime sunnuntain ottelu PEPOa vastaan oli lupauksia herättävä ja oli hienoa nähdä, kuinka Tuukka Kurjen kaltaiset nuoret pelaajat ottivat vastuuta kokeneempia ratsujen poissa ollessa.

PEPOa vastaan HIFK:n ensimmäisen maalin iskenyt Matias Hänninen lähtee täynnä intoa kotkalaisten kimppuun:
– Erittäin hyvät fiilikset päästä jälleen pelaamaan. Viimeiset ottelut ovat nostaneet joukkueen itseluottamusta ja olemme saaneet viitteitä siitä, millainen HIFK tulee olemaan ensi kaudella. Tällä hetkellä on vaan todella nastaa pelata, kun joukkue puhaltaa täysillä yhteen hiileen ja kaikki tietävät mitä kentällä pitää tehdä. KTP on tällä hetkellä meille hyvä mittari, sillä pelaamme tulevalle kaudella samalla sarjatasolla. Tarkoituksena on kuitenkin järjestää Talin tunnelmallisessa hallissa sellaiset Meripäivien ennakot, jossa uusi ja uljas HIFK pyörittää Kotkan pojat merisairaiksi, kommentoi HIFK-ikoni Hänninen.