Skip to main content

Kausi 2018 käynnistyy tänään toden teolla, kun HIFK kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Gnistanin. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa klo 19 alkaen. Keskikenttäpelaaja Jani Bäckman kertoo seuraavaksi joukkueen tavoitteista Cupin osalta sekä siitä millaisia pelejä lähiviikkoina tullaan näkemään.

Millä mielin lähdet pelaamaan Suomen Cupin avausottelua tänään ja miten uskot HIFK:n pärjäävän tänä vuonna cupissa?

Mennään päätyyn asti ja Eurooppaan! Ensisijaisesti lähdemme tietysti kehittämään omaa peliämme heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Nämä ovat meille tärkeitä pelejä, ja viime vuoden pyllistely saa nyt loppua. Tavoitteena on saada heti hyvä ilme ja sitä kautta luoda pelillinen identiteetti uudelleen, nyt kun menemme kohti tulevaa kautta. Nämä ovat panoksellisia pelejä meille.

Miten olette valmistautuneet joukkueen kanssa tähän ensimmäiseen otteluun?

Olemme käyneet läpi joitakin pelillisiä asioita, mutta ei mitään sen kummempia vielä tässä vaiheessa. Pikku hiljaa alkaa palapelin palaset loksahtamaan paikoilleen. Tähän mennessä olemme erityisesti käyneet läpi roolitusta eli sitä miten kukin pelaaja toimii omalla tontillaan.

Mitä mieltä olet lohkon muista joukkueista ja millaisia otteluita on luvassa?

Täyden päivätyön joutuu totta kai jokaisessa ottelussa tekemään. Olisi tietysti tärkeää saada hyvä alku näistä ensimmäisistä pelistä kolmen pisteen voittojen muodossa. Haluamme myös niistää sitten niitä isompiakin päänahkoja, mutta niihin peleihin on vielä sen verran aikaa, ettei niitä tässä vaiheessa kannata miettiä. Tuttuja pelaajia tulee taas tulemaan vastaan nyt kun talven ottelut taas tuttuun tapaan pyörähtävät käyntiin Talissa. Odotan innolla näitä tulevia cup-matseja!