Skip to main content

HIFK – Gnistan

HIFK ja IF Gnistan kohtaavat perjantai-iltana Talin hallissa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Liput Cup otteluihin myy ennakkoon HIFK Shop.

Perjantai-illan vastustajan Gnistanin viime kausi oli kieltämättä monivivahteinen. Joukkue lähti kauteen taistelemaan sarjapaikastaan ja alkukausi oli kieltämättä äärimmäisen vaikea sarjanousijoille. Ottelusta toiseen oulunkyläläiset joutuivat poistumaan kentältä tappio niskassa ja joukkue oli jumittunut tiukasti putoamisviivan alapuolelle. Heinäkuussa vetovastuun päävalmentajana otti italialainen Roberto Nuccio, joka muutti joukkueen kurssin täysin ja loppukaudesta Gnistan nousi tosissaan tappelemaan paikasta auringossa. Gnistanin kiri jäi kuitenkin hieman kesken ja näin ollen keltapaidat pelaavat tulevalla kaudella Kakkosessa.

Talven aikana Gnistan on saanut tehtyä muutamia kovia pelaajahankintoja ja Nuccion johdolla seura kuulunee Kakkosen kovimpiin joukkueisiin ensi kaudella. Viime kauden luottopelaajiin kuuluneet Marko Koskinen, Teemu Pastila, Gullit Zolameso sekä Niko Tirkkonen jatkavat joukkueessa. Myös uusia nimiä on liittynyt ryhmään, sillä viime viikkojen aikana nimensä paperiin ovat rustanneet mm. Vili Roivainen, Cheikh Toure sekä Teimura Apriamashvili.

HIFK:n näkymät
HIFK pelasi talvikauden ensimmäisen ottelun viime viikon lauantaina, kun joukkue kohtasi Käpylän Pallon Järvenpäässä. HIFK:n 4-0 voittoon päättyneessä ottelussa molemmat joukkueet kierrättivät runsaasti pelaajia ja ottelu oli kokonaisuudeltaan melko tyypillinen talvikauden harjoitusmatsi.

HIFK lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä joukkueen terveystilanne on muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta hyvä ja joukkueessa vallitsee odottava ilmapiiri.

-Luottavaisin fiiliksin lähdetään kohti perjantaita. Kauden ensimmäinen virallinen ottelu tuo aina lisävärinää ja jännitystä, joten joka kundilla on varmasti fiilis korkealla. Treeneissä on hiljalleen pyritty hakemaan uutta ja eteenpäin menevää ilmettä omaan pelaamiseen. Toivottavasti tämä näkyy jo perjantaina, kertoo HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

Tiesitkö että: Gnistanin toppari Marko Koskinen on edustanut HIFK:ta kolmen kauden ajan 2010-luvun aikana.

Näin pääset mestoille
Kulkuyhteydet Talin jalkapallohallille ovat hyvät. Elielinaukiolta bussit 218, 38 ja 235 vievät lähes ovelle. Junaa käyttävät jäävät pois Huopalahden asemalla, josta bussi 550 vie hallin edustalle.

Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 18:00. Myös HIFK AID:iin on mahdollisuus ostaa lippuja.