HIFK – Gnistan

HIFK avasi Suomen Cupin tasapelillä Gnistania vastaan. Ottelussa oli paljon hyvää, mutta tasapelistä jäi luonnollisesti karvas maku suuhun.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja etenkin pelin alussa molempien joukkueiden pelaamisesta paistoi läpi, että kausi on vasta aluillaan. HIFK siirtyi 1-0 johtoon, kun paluuotteluaan pelannut Tuomas Mustonen siirsi pallon lähietäisyydeltä Gnistan-maalin perukoille. Matias Hänninen teki maaliin loistavan esityön ja ”Mudella” oli helppo siirtää pallo maaliin vasemmalta tulleesta keskityksestä.

Maalin jälkeen ote siirtyi vahvemmin punapaidoille ja jakson lopussa HIFK sai luotua muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely ontui. Näin ollen tauolle lähdettiin HIFK:n maalin johdossa.

Toinen puoliaika alkoi HIFK:n vyörytyksellä ja paikkoja siunaantui usealle HIFK-pelaajalle, mutta viimeistely ontui. Yksi urheilumaailman monista kliseistä kävi toteen 73 minuutin pelin jälkeen, kun Gnistanin Jani Kaukomaa tälläsi pallon HIFK:n maaliin sivuvaparin jälkitilanteesta. Tämän jälkeen peli jatkui HIFK:n painostaessa, mutta maalit jäivät uupumaan. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet menivät jakoon Talin illassa.

” Ottelussa oli hyvää, mutta myös parannettavaa jäi. Loimme riittävästi paikkoja, mutta viimeistely ontui. Niistä paikoista mitä meillä olisi yksinkertaisesti pitänyt tehdä enemmän maaleja. Vaikka haluamme olla suoraviivaista futista pelaava joukkue, niin tänään hutiloimme ja etenimme ehkä liiankin nopeasti. Yleisilmeeseen sekä kundien työmoraaliin on kuitenkin oltava tyytyväinen, kommentoi päävalmentaja Teemu Kankkunen.

Suomen Cup jatkuu HIFK:n osalta muutaman viikon päästä vierasottelulla lappeenrantalaista PEPOa vastaan.