Skip to main content

Esa Terävä ja HIFK Fotboll ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Uuden sopimuksen myötä tuleva kausi on ”Eskille” jo seitsemäs HIFK:n riveissä.
Kannattajien keskuudessa erittäin arvostettu pelaaja on myös toiminut Tähtirintojen kapteenina useamman kauden verran.

Terävä tuo monipuolisuutensa ansiosta päävalmentaja Teemu Kankkuselle erilaisia vaihtoehtoja peluuttamisen suhteen.
Eskin merkitystä loistavana koppipelaajana ei voi myöskään unohtaa.

– Eski on henkisesti erittäin vahva joukkuepelaaja ja esimerkillinen pelaaja, joka vaatii itseltään paljon asettaen aina joukkueen edun oman itsensä edelle. Hän kantaa vastuunsa heikkoinakin hetkinä, eikä tee itsestään numeroa, vaikka usein onkin ratkaisevissa rooleissa menestyksen suhteen. Eski on elämänarvoiltaan ylipäätänsä esimerkillinen henkilö. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta Eski on muiden pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu ja pidetty kapteeni, kommentoi päävalmentaja Teemu Kankkunen.

 Eski, oliko päätös jatkamisesta HIFK:ssa helppo ja mitkä asiat vaikuttivat päätökseesi?

-Päätös jatkamisesta ei ollut helppo, mutta se oli jossain määrin kuitenkin itsestäänselvä. Ei siinä kauan mennyt, kun hävityn karsintasarjan jälkeen jo ns. ydinryhmän kanssa kaavailtiin ensi kauden jengiä ja kyseltiin, ketkä kaikki on mukana talkoissa. Oma näkemys keskustelusta oli, että tätä en voi missään nimessä jättää välistä. Niinkuin sanottu, niin Helsingin IFK on niin hieno seura, että sen kuuluisi olla pääsarjassa. Me kerran se sinne nostettiin, ja nyt tehdään kaikkemme, että saadaan epäonnistumisen jälkeen kiillotettua kilpi ja joukkue takaisin sinne minne se kuuluu.

Olet jo pitkään ollut merkittävässä roolissa HIFK:ssa. Miten roolisi on vaihdellut vuosien varrella joukkueessa?

-Olen aina ollut oma itseni kopissa ja kentällä ja rooli on aina muotoutunut sen mukaan. Mun rooli oli varsinkin ensimmäisinä vuosina HIFK:ssa pitkään aika selvä. Edellisvuosien loukkaantumiset ovat vähän muuttaneet pelillistä roolia matkan varrella ja viime vuonna se tottumani rooli oli vähän erillainen; niin pelillisesti kun kopinpuolella. Tänä vuonna tavoitteeni on, että pystyisin olemaan selkeästi joukkueessa sellainen pelillinen johtohahmo. Toivon myös Temalta selkeyttä omaan rooliin ja sitä, että pääsisin pelaamaan omaa pelipaikkaa. Tämän lisäksi  tarkoituksena ja pyrkimyksenä on ottaa isoa roolia kopissa ja kentällä myös sillä henkisellä puolella.

Mitä HIFK ja se yhteisö merkitsee sinulle?

– Käytännössä elämäni on kietoutunut hyvin paljon HIFK:n ympärille. Jossain kohtaa ajatuksissani oli, että viime kausi olisi samalla ollut uran viimeinen, mutta sitten kun jouduttiin tähän tilanteeseen, niin en vaan pystynyt jättämään uraani epäonnistuneeseen kauteen. Tunnen jopa omaksi velvollisuudekseni olla paras mahdollinen versio itsestäni tulevan kauden Ykkösessä ja HIFK:ssa.

HIFK:n sopimustilanne 21.12.2017 / HIFK:s spelarsituation 21.12.2017
Daniel Kollar
Pauli Kuusijärvi
Tuukka Andberg
Matias Hänninen
Jani Bäckman
Daniel Rantanen
Tommi Jyry
Antti Ulmanen
Abaas Ismail
Nikolas Saira
Esa Terävä

Esa Terävä fortsätter i HIFK

HIFK Fotboll förlänger tillsammans Esa Terävä. Mittfältarens kontrakt gäller för säsongen 2018. Och det blir ”Eskis” sjunde säsong för HIFK. Terävä är en stor publikfavorit och har även agerat som lagkapten i många år. Teräväs kontrakt innebär större valmöjligheter när det gäller spelformation för chefstränare Teemu Kankkunen. Inte för att glömma hur viktig ”Eski” är för lagmoralen.

– Esa Terävä är mentalt en stark lagspelare. En exemplarisk spelare, som kräver mycket av sig själv och lägger alltid laget före sig själv. Han tar sitt ansvar när det går dåligt, även om det oftast är så att han är avgörande för lagets framgång. Eskis värderingar gör honom till en förebild för många, och detta har gjort honom till en mycket uppskattad person och lagkapten bland resten av spelarna, kommenterar chefstränare Teemu Kankkunen.

Var beslutet att fortsätta i HIFK enkelt och vilka faktorer påverkade ditt beslut?

– Beslutet att fortsätta var inte enkelt, men samtidigt så var det på sitt sätt självklart. Det tog inte lång tid efter den förlorade kvalmatchen då vi med kärngruppen redan höll på att planera nästa årets trupp. Själv kunde jag ju inte gå miste om det. Som sagt, Helsingfors IFK är en fin förening och den hör hemma på högsta serienivå. Vi har lyckats att fa den dit en gång, så nu skall vi göra allting för att få den tillbaka dit den hör.

Du har redan länge varit en viktig del av HIFK. Hur skulle du säga att din roll i laget har ändrats längs åren?

– Jag har alltid varit mig själv, såväl i omklädningsrummet som på plan, och detta har även påverkat min roll. På planen var min roll, speciellt i dom tidiga åren i IFK, rätt så klar. Men såklart så har dom senaste årens skador påverkat min situation lite, såväl i omklädningsrummet som på planen. I år är mitt mål att jag igen skulle få en klar roll på planen, och agera som en ledargestalt där. Att få en klarhet från Tema över vad min roll på planen är väldigt viktigt, och det att jag får spela på min rätta position. Såklart är målet också att ta en stor roll mentalt också i omklädningsrummet.

Vad betyder HIFK och dess community för dig?

– I praktiken så bygger sig mitt eget liv väldigt mycket runt HIFK. Ursprungligen var det planerat att förra säsongen skulle bli min karriärs sista. Men när vi hamnade i denhär situationen kände jag att jag inte vill sluta efter misslyckad säsong, och kanske just därför känner jag nästan att det är mitt ansvar att vara den bästa versionen av mig själv nästa säsong.

 

HIFK Fotbollin kausikortit kaudelle 2018 ovat nyt myynnissä!

HIFK Fotboll jatkaa yhteistyötä Ticketmaster Suomen kanssa. HIFK:n kausikortit ovat ostettavissa
Ticketmasterin verkkokaupan lisäksi kaikista Ticketmasterin lippukaupoista. Smartumin sivuilta voit myös tarkistaa lippukaupat, joissa maksutavaksi hyväksytään liikunta- ja kulttuurisetelit.

Sinun tulee olla rekisteröitynyt Ticketmasterin käyttäjäksi hankkiaksesi HIFK Fotbollin kausikortin.
Rekisteröintivaiheessa pyydämme kiinnittämään erityishuomiota antamaanne sähköpostiosoitteeseen ja
postiosoitteeseen, sillä yhteydenotot liittyen kausikorttitarjouksiin tullaan ensisijaisesti tekemään
sähköpostilla. Postiosoitteen tulee olla oikea, sillä kausikortti lähetetään annettuun
osoitteeseen. Ensimmäiset kausikorttilähetykset tapahtuvat helmikuussa 2018.
Näin ostat HIFK:n kausikortin Ticketmasterin verkkosivuilta.

1. Mene osoitteeseen https://www.ticketmaster.fi/event/hifk-fotboll-kausikortti-2018-2019-lippuja/221829
tai ticketmaster.fi ja laita hakusanaksi HIFK Fotboll.

2. Valitse kausikorttityyppi. Kausikortteja on kolmea eri tyyppiä:
Fanikatsomo / Klacken 160 € + Käsittelykulu
Pääkatsomo / De Stärnprydda 160 € + Käsittelykulu
Alennusryhmien* Kausikortit (7-16V.) 100€ + Käsittelykulu

*Alennusryhmät: Lapset/Nuoret 7 – 16 v., Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet.
Alennusryhmän kausikortti voi olla Pääkatsomoon (De Stärnprydda) tai Fanikatsomoon (Klacken).

Kaikki HIFK Fotboll 2018 Kausikortit myydään numeroimattomille paikoille.

3. Kausikorttisi ovat nyt varattuna. Sinulla on 10 minuuttia aikaa tarkistaa tilauksesi.

4. Kun olet vahvistamassa tilaustasi, valitse toimitustavaksi ”e-Ticket – Sähköinen lippu”. Sen valitsemalla Ticketmasterin järjestelmä lähettää sinulle vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tämän jälkeen valitse haluamasi maksutapa. Jos haluat maksaa käteisellä tai kulttuuriseteleillä, voit käydä Ticketmasterin lippukaupassa tilaamassa kausikorttisi. Lähimmän lippukaupan voit tarkistaa tästä listasta.

5. Lue ja hyväksy kaupan ehdot. Paina tämän jälkeen ”vahvista tilaus”. Tämän jälkeen palvelu siirtyy ostotapahtumaan. Kun ostotapahtuma on valmis, saat varausvahvistuksen ja sähköpostilipun, jossa on vahvistus siitä, että olet ostanut HIFK Fotbollin kausikortin kaudelle 2018. Korttisi tullaan postittamaan antamaasi kotiosoitteeseen helmikuusta 2018 lähtien.

6. Nosta kädet pystyyn ja tuuleta kovaäänisesti – olet HIFK:n kausikorttiomistaja!

Onko HIFK Fotboll 2018 Kausikortti voimassa Suomen Cupin peleissä?
HIFK Fotboll 2018 Kausikortti ei ole voimassa Suomen Cupin peleissä.

Missä HIFK Fotboll pelaa kaudella 2018?
HIFK Fotbollin kotikenttävaihtoehtoja on nimetty Ykkösen lisenssihakemukseen kaksi: Oulunkylän kenttä
(Ogeli) ja Töölön pallokenttä (Bollis). Molempien kenttävaihtoehtojen osalta käydään osalta erilliset
neuvottelut kenttää hallinnoivien tahojen kanssa.

Olen ollut pääkatsomon kausikorttilainen 2015-2017, lähetetäänkö minulle tuttuun tapaan laskua kotiin?
Ei. Kaikki kausikortit kaudelle 2018 täytyy ostaa Ticketmasterin verkkokaupasta tai palvelupisteeltä.

Mistä HIFK tietää minne kausikortti tulee lähettää?
Ostaessasi kausikortin sinun tulee rekisteröityä Ticketmasterin käyttäjäksi. Rekisteröityessäsi sinun tulee
ilmoittaa kotiosoitteesi. Kausikortti lähetetään antamaasi osoitteeseen.

Voinko ostaa kausikortin lahjaksi tai kaverille?
Kyllä. Huomioitavaa on, että yksi kausikortti on aina rekisteröity tilauksen tekijälle, jonka nimellä
kortti/kortit ovat Ticketmasterin järjestelmässä. Myös lahjaksi tilattu kausikortti sekä kausikorttilaisille
suunnatut tarjoukset tullaan lähettämään kausikortin tilaajan osoitteeseen.

Milloin saan kausikorttini?
Kausikortit postitetaan helmikuusta lähtien kerran kahdessa viikossa.

Voinko pitää vanhan kausikorttini vai saanko uuden?
Kauden 2017 kausikorttia ei voi käyttää kaudella 2018. Jokaisen kausikortin uusinut asiakas saa uuden
kausikortin kaudelle 2018.

Mikäli tarvitset lisätietoja HIFK Fotboll 2018 Kausikortteihin liittyen, lähetäthän meille viestiä
osoitteeseen: .
Vastauksia kausikorttien ostamiseen liittyviin kysymyksiin antaa myös Ticketmasterin asiakaspalvelu.