Skip to main content

Veikkausliigakarsinnan ensimmäinen osaottelu pelataan tänään Espoossa. Ottelu käynnistyy kello 18.30. 

FC Honka sijoittui Ykkösessä toiseksi. Honka aloitti kautensa yhdeksän matsin tappiottomalla putkella ja espoolaisjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa vasta kesäkuun lopussa. Hongalla oli vielä Ykkösen päätöskierroksella mahdollisuus varmistaa suora nousu Veikkausliigaan. Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen suoran nousun. TPS teki tasoitusmaalin viimeisen kympin aikana ja TPS varmisti 1-1 tasapelillä suoran liiganousun. Honka tavoittelee paluuta Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hongan joukkueessa riittää taitoa ja runsaasti liigakokemusta mm. Joel Perovuon, Konsta Rasimuksen ja Ilari Äijälän johdolla. Mielenkiintoinen nimi on myös Joni Korhonen, joka pelasi IFK:ssa kausina 2015-16. Korhonen sijoittui Ykkösen maalipörssissä neljänneksi 10 maalilla ja hän oli samalla espoolaisten paras maalintekijä. Brasilialainen keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann muistetaan PK-35 Vantaan riveistä ja hänellä on erinomainen laukaus. Avainpelaajista Masar Ömer on tänään pelikiellossa ja Duarte Tammilehto loukkaantuneena.

HIFK:lta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat ja pelikieltoa kärsivä Jukka Halme. Maalilla torjuu tänään Daniel Kollar, sillä sekä Carljohan Eriksson että Tomi Maanoja ovat loukkaantuneina. Kollar on pelannut tällä kaudella Ykkösessä Gnistanissa, mutta ollut mukana useamman kerran HIFK:n harjoituksissa. 23-vuotiaalla maalivahdilla on kokemusta Veikkausliigapeleistä PK-35 Vantaan ja Hongan paidassa. Lisäksi Kollarilla on tilillä 32 poikamaaottelua.

– Gnistan on farmijoukkueemme, joten heidän maalivahtinsa ovat harjoitelleet meidän kanssamme koko ajan. Se on hyvä asia, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Karsintaotteluissa on käytössä UEFA:n vierasmaalisääntö, joten illan ottelusta olisi saatava mahdollisimman hyvä tulos lauantaina pelattavaan toiseen osa-otteluun. Yhteistulos ratkaisee voittajan. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja.

FC Honka – HIFK tänään kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa

IFK-kannattajille on oma kannattajakatsomo. Jos lippuja on vielä jäljellä niin voit ostaa niitä tästä. IFK:n kannattajakatsomo sijaitsee stadionin kaakkois-nurkassa ja katsomon alueelta löytyy wc-palvelut, kioski sekä anniskelu-alue. Tapiolan urheilupuiston stadionin kapasiteetti on 3500 ja paikalle odotetaan lähes täyttä tupaa. Saavu paikalle ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

2. osaottelu: HIFK – FC Honka lauantaina 4.11. kello 14.00 Telia 5G-Areenalla

HIFK:n kotiottelu pelataan lauantaina 4.11. kello 14.00. Ottelua varten avataan Telia 5G-Areenan pääkatsomo, IFK Klacken, itäkatsomo sekä vierasjoukkueen kannattajille eteläpääty. Osta ennakkoliput Ticketmasterista.

HIFK:n kausikortit eivät ole voimassa ottelussa. Kaikille kausikorttilaisille on lähetetty sähköpostilla linkit, joista voit ostaa Klackeniin tai pääkatsomoon 10€ hintaiset pääsyliput. Etuhinta on voimassa siihen katsomoon, johon kauden 2017 kausikortti on ollut voimassa. Jos etulinkkiä ei löydy ”saapuneet” -kansiosta niin muista katsoa sähköpostistasi muut kansiot.

OSTA LIPUT MATSIIN

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Eteläpääty/vierasfanit: 8€/11€/15€