Skip to main content

HIFK
Linkki suomenkieliseen versioon

Veikkausliga-säsongen 2017 är avslutad, och resultatet var en stor besvikelse för oss alla.

HIFK Fotboll Ab:s styrelse sammanträdde under söndagen och beslöt följande:

 • Vi söker licens till Veikkausliga fre 10.11, och vet att vi klarar kriterierna ifall att licenskommittén överväger kompletteringsförfarande. Naturligtvis söker vi också licens till Ettan.
   
 • Vår aktieemission pågår till 15.11. Vi beslöt att sänka minimibeloppet neråt till 100 000 euro p.g.a. hoppet till Ettan. Den tidigare minimigränsen var 250 000 euro, och för tillfället har aktier tecknats för c. 35 000 euro. Stadion-projektet fortsätter som tidigare.
   
 • Vi har påbörjat diskussioner med en ny kandidat till chefstränare, och målet är att kunna informera mera inom en vecka. Antti Muurinens kontrakt som chefstränare tog slut på lördag.
   
 • Det sportsliga och ekonomiska resultatet har inte motsvarat de förväntningar som styrelsen ställde för detta år. Styrelsen kommer att mäta sitt förtroende på en bolagsstämma som ordnas i januari. Före det kommer vi ändå att göra de åtgärder som krävs för att trygga verksamhetsförutsättningarna för nästa år.
   
 • Vi vill tacka alla våra samarbetspartners, fans, vår personal och alla våra frivilliga för den gångna Veikkausliga-säsongen. Vi gör vårt allt, för att år 2018 skall bli framgångsrikt, och för att en retur till Veikkausliga skall ske så fort som möjligt.
   

 

Kaarlo Kankkunen

HIFK Fotboll AB
Styrelsen

Tilläggsinformation:
VD Tero Korhonen p. 050 518 1285,
Styrelseordf Kaarlo Kankkunen p. 040 526 5688,