Skip to main content

Keskiviikkoiltana HIFK-joukkue kamppaili jälleen noususta sarjaporrasta ylemmäs. Tällä kertaa asialla oli HIFK/3, jonka vastustajana Talin jalkapallohallissa Nelosen päätöskierroksen ottelussa toimi HPS/2. Tähtirinnat ottivat voiton lukemin 5-0 (2-0) varmistaen näin lohkovoiton sekä sen myötä nousun Kolmoseen kaudeksi 2018.

Tasaisessa sarjassa HIFK/3:n vahva syysvire oli valttia: viimeiset 10 ottelua tuottivat joukkueelle peräti kahdeksan voittoa ja yhteensä 25 pistettä. Tämä riitti lohkon kärkipaikkaan kahden pisteen erolla LPS/Kuninkaisiin. Keskiviikon ottelussa HIFK/3:n maaleista vastasivat Joel Määttä ja Aleksi Jussila sekä vaihtomiehet Aku Eskelinen (2) ja Amos Soininen. Lopputulos 5-0 merkitsi toista IFK:n nousujuhlaa Talin hallissa vuorokauden sisällä, sillä HIFK/2 oli puolestaan edellisenä iltana varmistanut nousunsa Kakkoseen.

Ensimmäinen HIFK:n kolmosjoukkue jalkapallossa perustettiin jo 1916, eli yli sata vuotta sitten. Nykyinen HIFK/3 aloitti toimintansa Seiskasta kaudella 2009 nousten parissa vuodessa Vitoseen. Joukkuetta on kaudesta 2012 lähtien valmentanut IFK:ssa pitkään eri rooleissa toiminut Telmo Manninen. HIFK/3 juhli nousua Neloseen syksyllä 2013. Nyt kolmosjoukkue nousee Kolmoseen eli samalle sarjatasolle, jolla seuran edustusjoukkue pelasi vielä kymmenen vuotta sitten.