Skip to main content

Sateisen tiistain miltei viimeisinä illan tunteina pelattiin Kolmosen ottelu, jossa HIFK/2 ja Sibbo-Vargarna kohtasivat Talin jalkapallohallissa. Tähtirinnat tekivät pelin hengen selväksi heti alusta alkaen ja ottivat voiton lukemin 8-0 (4-0). Tämän tuloksen myötä HIFK/2 nousee Kakkoseen kaudeksi 2018.

Avausjakson näkyvin hahmo oli IFK:n keskikentän Daniel Rantanen kolmella maalillaan, joista kaksi syntyi kulmapotkusta ja kolmas tarkalla sijoituksella lähes nollakulmasta. Tähtirintojen toisesta maalista vastasi puolestaan Sami Okkonen komealla laukauksella boksin rajamailta. Taukolukemat olivat siis 4-0.

Sama tahti jatkui toisella puoliajalla, joka ehti vanheta vain viitisen minuuttia ennen kuin joukkueen tämän kauden paras maalintekijä Antti Ulmanen viimeisteli lähietäisyydeltä numeroiksi 5-0. Lopuista täysosumista vastasivat vaihtomiehet. Samu Häkälä ja Haris Ibrahimovic onnistuivat maalinteossa lähes heti kentälle tultuaan, ja Miikka Suikki viimeisteli loppunumeroiksi 8-0.

Voiton myötä HIFK/2 varmisti lohkovoiton ja nousun Kakkoseen ensi kaudeksi. Samalla syntyy IFK:lle täysin uusi tilanne, sillä seuralla ei aikaisemmin ole ollut kahta miesten joukkuetta liiton sarjoissa yhtäaikaisesti. Näiden lisäksi SM-pronssia tällä kaudella ottaneet A-pojat ovat automaattisesti mukana ensi talven SM-karsinnassa.

Kommentteja kentältä

Kapteeni Mikko Halme:
– Jos oikein muistan, tämä on itselleni kolmas nousu IFK:n paidassa. Nousu tuntuu totta kai aina hyvältä ja sitä myös alusta alkaen lähdettiin tavoittelemaan. Nyt on sitten projekti maalissa ja fiilis kohdillaan. On kuitenkin epätodennäköistä että minua nähdään Kakkosessa ensi kaudella, perhe-elämä vie kyllä voiton. Nuoremmat jatkavat tästä eteenpäin ja luotan täysin siihen että he hoitavat hommat kunnialla.

Toinen konkari Miikka Suikki:
– Tavoite saavutettiin, vaikka siihen aika pitkä voittoputki vaadittiin. FC Futura oli jossain vaiheessa pääsemässä karkuun, mutta keskinäisten matsien voitoilla saatiin kurottua etumatka kiinni ja mentyä ohi. Hyvältähän tämä tuntuu, vaikka on niitä riehakkaampiakin nousujuhlia koettu. Mutta tällaista tällä kertaa. Jatkosta sanon samaa kuin Mikko, eli Kakkosta en enää lähde pelaamaan. Jos kuitenkin pelaamista jatkan niin teen sen IFK:ssa, mikäli vain kolmosjengiin (HIFK/3) mahdun!

Noususta pelataan myös keskiviikkona!

Vaikka HIFK/2 nousee Kakkoseen, on mahdollista että seuralla siitä huolimatta on joukkue Kolmosessa myös ensi kaudella. Vahvan syyskauden pelannut HIFK/3 nimittäin johtaa omaa lohkoaan Nelosessa ennen viimeistä kierrosta, ja voitto päätösottelussa tietäisi tähtirinnoille nousua Kolmoseen. HIFK/3 ja HPS/2 kohtaavat Nelosen päätöskierroksen ottelussa Talin jalkapallohallissa keskiviikkona 4. lokakuuta ja ottelu alkaa kello 20:15.


Iloiset veikot Sami Okkonen (vas.) ja Riku Pyhälä. Molemmat ovat olleet nyt neljä kertaa nostamassa HIFK-joukkuetta
liiton sarjoihin. Herrojen aiempia nousujuhlia on vietetty HIFK:n edustusjoukkueen mukana 2007 (Riku), 2010, 2013
sekä 2014 (Sami).

Kuvat: Henry Johansson