Skip to main content

HIFK – SJK 2-2 (0-2)
11′ 0-1 Billy Ions
32′ 0-2 Ions
82′ 1-1 Mikael Forssell
90+3′ 2-2 Forssell
> Ottelun tilastot

IFK oli ensimmäisellä puoliajalla suurissa vaikeuksissa SJK:n parhaan maalintekijän Billy Ionsin kanssa. Ions vei SJK:n 1-0-vierasjohtoon 11. peliminuutilla läpiajon päätteeksi ja englantilaishyökkääjä kasvatti SJK:n johdon 2-0:aan puolen tunnin pelin jälkeen. Molemmat maalit syntyivät IFK:n omista virheistä. Tauolla IFK:n valmennusjohto reagoi tappiotilanteeseen ja suoritti kaksi pelaajavaihtoa. Toisella puoliajalla näytti pitkään siltä, että kolme pistettä matkaavat Seinäjoelle. IFK nousi kuiteknin mukaan taisteluun viimeisen kympin aikana. Ensin Mikael Forssell puski IFK:n 1-2-kavennusmaalin 82. peliminuutilla Nnaemeka Anyamelen erinomaisesta keskityksestä. Lisäaikaa annettiin kaksi minuuttia ja IFK nosti käytännössä kaikki pelaajansa maalivahti Carljohan Erikssonin johdolla SJK:n rangaistusalueelle. Lisäajan lisäajalla Esa Terävä lähetti keskityspallon oikealta laidalta taka-alueelle, josta täysin vapaaksi unohdettu Forssell pääsi puskemaan loppulukemat 2-2:een. Forssellin illan toinen ja kauden kahdeksas liigamaali räjäytti IFK:n fanipäädyn täyteen huutoon ja päätösvihellys tuli lähes välittömästi Forssellin tasoitusmaalin jälkeen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella vaikea. Syötimme käytännössä molemmat SJK:n maalit. Fredrik Lassaksella oli avausjaksolla hyvä paikka. Kaksi taukovaihtoa ehkä vähän herättivät joukkuetta, mutta peli-ilme ei juurikaan muuttunut. Miklun 2-1 kavennusmaalin jälkeen joukkue heräsi taistelemaan. Forssell näytti, että minkälainen ammattimies hän on edelleen. Päät ovat hieman pinnan alla vielä, mutta tämä tasapeli ja Kemin tappio antoivat meille mahdollisuuden suoraan säilymiseen. Meidän on voitettava päätöskierroksella FC Lahti ja tulevalla viikolla käännämme kaikki katseet päätöskierroksen matsiin, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

IFK:n haaveet suorasta säilymisestä pysyivät tasapelin myötä yllä päätöskierrokselle, kun PS Kemi hävisi vieraskentällä Ilvekselle. SJK:n unelma eurocup-paikasta kuihtui tasapelin myötä. IFK:n on voitettava lauantaina 28.10. pelattavassa päätöskierroksen vierasottelussa FC Lahti ja PS Kemin täytyy hävitä kotikentällään hopeamitalikamppailussa mukana olevalle KuPS:lle. IFK-kannattajat järjestävät Lahteen vierasreissun. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Iso kiitos perjantai-iltana paikalle saapuneelle yleisölle!

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#5 Tuukka Andberg
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#19 Aleksi Ristola
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen (K)
#71 Carljohan Eriksson (MV

Vaihtopelaajat
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#20 Tommi Jyry (46′ —-> Fredrik Lassas)
#25 Tomi Mikkelsson
#27 Nnaemeka Anyamele (75′ —-> Pekka Sihvola)
#99 Mikael Forssell (46′ —-> Juho Mäkelä)