Skip to main content

HIFK venyi perjantaina 2-1-vierasvoittoon Vaasassa

VPS hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja Vepsu johti ottelua tauolla 1-0. HIFK onnistui nousemaan Pekka Sihvolan ja Juho Mäkelän maaleilla ensin rinnalle ja sen jälkeen ohi. Voitto oli liigakarsijan paikalla olevalle HIFK:lle vasta kauden viides, mutta sitäkin tärkeämpi. Nousu pois liigakarsijan paikalta on yhä mahdollista, kun jäljellä on neljä ottelua.

– Ehkä toisella jaksolla näkyi, että me tarvitsimme tätä kuitenkin vähän enemmän. Ensimmäisellä jaksolla oli tarkoituskin ottaa vähän varovaisemmin. Siinä sattui vain se epäkohta, että VPS teki maalin ja homma vaikeutui. Toisella jaksolla pyrimme ottamaan rohkeasti ylhäältä kiinni. Se toi hyvän tuloksen ja saimme kaksi nopeaa maalia. Taisteluilmeestä kiitokset koko joukkueelle ja tietysti faneille myös iso kiitos. Nämä olivat meille tärkeätäkin tärkeämmät pisteet, Muurinen kertoi.

– Lopussa pallo kävi jo sisätolpassakin. Olemme usein tällä kaudella olleet johtoasemassa aivan ottelun lopussakin, kuten täällä viimeksi 1-1 -päättyneessä pelissä. VPS on hyvä joukkue ja meillä oli onneakin matkassa.

Muurinen antoi myös tunnustusta VPS:n valmennukselle.

– Varmasti vaikuttaa, että Vepsulla on noin monta peliä ilman voittoa, mutta se on upea joukkue. Petri (Vuorinen) on tehnyt hyvää työtä. Heidän pelaavuutensa ja syöttötyöskentelynsä on todella vaikea ottaa pois. Se on sitten Petrin homma, että mikä on riski ja mikä ei. Se lienee seuraava aste siinä. Voitto ei ollut meille missään nimessä helppo, Muurinen myönsi.

HIFK oli VPS:lle äärimmäisen vaikea vastustaja tällä kaudella, sillä Eurooppa-liigan karsinnoissa pelanneet vaasalaiset eivät onnistuneet kertaakaan voittamaan HIFK:ta. Vaasassa pelatun 1-1 tasapelin lisäksi HIFK voitti kahdesti sekä kotona että vieraissa lukemin 2-1.

– Joskus jalkapallossa vain joku vastustaja sopii paremmin kuin joku toinen. Jotenkin VPS on vain sopinut meille tällä kaudella siitä huolimatta, että he ovat todella laadukas joukkue. Siihen on aina monta syytä, miksi asiat eivät mene aina odotetusti, mutta VPS:n pitäisi pelata korkeammalla sarjassa. Taitotaso ja muu riittää tässä sarjassa vaikka mihin, Muurinen totesi.

Liigakarsijan paikalla eli 11. sijalla oleva HIFK kasvatti piste-eron sarjajumbo JJK:hon kuuteen pisteeseen. Lisäksi HIFK:n ja kymmenentenä olevan PS Kemin piste-ero kutistui kuuteen pisteeseen. HIFK ja PS Kemi kohtaavat torstaina 12.10. Helsingissä. Osta liput matsiin Ticketmasterista. Kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu ja HIFK:lla on vielä kaikki mahdollisuudet suoraan säilymiseen.

Veikkausliigan sarjataulukossa 11. sijalle sijoittunut joukkue kohtaa liigakarsinnassa Ykkösen toiseksi parhaan joukkueen. 12. sijoittunut putoaa suoraan Ykköseen.

HIFK Fotboll Roosa nauha -teemaottelu
To 12.10.2017 HIFK – PS Kemi Telia 5G-Areena Klo 18.30

HIFK Fotboll on mukana tukemassa Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräystä 2017 ja 12.10. pelattava Veikkausliigan ottelu HIFK – PS Kemi on nimetty HIFK Fotbollin Roosa nauha 2017 –teemaotteluksi.

Teemaottelun ajan punainen stadi kietoutuu roosan sävyihin HIFK Fotbollin edustusjoukkueen pukiessa ylleen Puma Finlandin lahjoittamat pelipaidat. Nämä uniikit, roosat pelipaidat huutokaupataan lokakuussa 2017 Huuto.net –palvelussa HIFK Fotbollin Roosa nauha 2017 -hyväntekeväisyyskaupassa.

HIFK Fotboll tukee lisäksi rintasyövän vastaista taistelua lahjoittamalla 1 euron jokaisesta 12.10. teemaotteluun myydystä katsomolipusta Roosa nauha –keräykseen.

Rintasyövän vastaisen taistelun tukeminen on tärkeää ja koskettaa meitä kaikkia. Rintasyöpä on Suomen yleisin syöpä –siihen sairastuu vuosittain yli 5000 naista. Suomalaisen syöpätutkimuksen suurin haaste on tutkimusrahoituksen väheneminen ja rintasyövän vastaisen taistelun mahdollistaminen on jatkossakin lahjottajien avun varassa.

HIFK Fotboll haastaa kaikki yrityskumppanit, urheilufanit ja suuren yleisön osallistumaan Roosa nauha –keräyksen tukemiseen. Keräyksen lahjoittajat mahdollistavat yhdessä rintasyöpätutkimuksen jatkuvuuden ja tukipalvelut sairastuneille sekä heidän läheisilleen. Tutkimuksella pyritään kehittämään uudenlaisia hoitomuotoja ja vaikuttamaan siihen, että yhä useampi syöpä voitaisiin ehkäistä tai hoitaa.

Roosa nauha –teemaottelun liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa.

Tule mukaan tekemään bulisti hyvää!

Lisätietoja HIFK Fotbollin Roosa nauha –teemaottelusta ja ottelun näkyvyys- ja hospitalitypaketeista:
Minna Siitari, Puh. 040 – 5364031, 

HIFK – PS Kemi torstaina 12.10. kello 18:30