Skip to main content

Jalkapallokauden ratkaisevat hetket lähestyvät monella rintamalla. Miesten Kolmosessa HIFK/2 kohtaa sunnuntaina FC Futuran sarjan kärkikamppailussa Porvoossa. Joukkueet ovat edenneet tappioitta jo kuukausia, joten luvassa on todellinen kuuden pisteen ottelu.

Kotijoukkue FC Futura on kärsinyt sarjassa ainoastaan yhden tappion. Se tuli HIFK/2:n vieraana Talissa toukokuussa. Tähtirinnat ovat puolestaan voittaneet yhdeksän ottelua peräkkäin ja hävinneet vapun jälkeen ainoastaan PK-35:lle kesäkuun alussa. Porvoolaisilla on sarjassa kahden pisteen etumatka ja sunnuntaina lisäksi kotikenttäetu. Sitä lähtee puolestaan tasoittamaan Stadin Kingit, joka järjestää bussikuljetuksen sunnuntain kamppailuun. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
http://stadinkingit.fi/2017/08/25/kolmosen-karkimatsi-porvoossa-su-3-9/

HIFK/2:n runko koostuu seuran A-pojista, joita täydentää muutama edustusjoukkueesta takavuosilta tuttu pitkän linjan IFK-veteraani. Yksi heistä on Mikko Halme, 35, keskikentän luottojyrä ja joukkueen kapteeni. Mikko antoi seuraavat kommentit viimeistelevien harjoitusten jälkeen perjantai-iltana Talissa.

Miltä on tuntunut pelata taas IFK:ssa parin välivuoden jälkeen?

– Varmaan moni muukin on sanonut samaa, mutta onhan tämä kuin palaisi kotiin. IFK on kuitenkin se oma kotiseura. Ja on ollut hienoa pelata tässä joukkueessa! Ryhmässä on hyviä junnuja ja me ”vanhukset” yritämme pysyä heidän perässään. Tämä on toiminut hyvänä kirittäjänä itsellenikin.

Miten valmistautuminen sunnuntain otteluun on sujunut?

– Hyvin on sujunut. Tässä vaiheessa kautta kuntopohja on kaikilla vahva, nyt vain herkistellään ja sunnuntaina ollaan valmiina. Tekeminen on sinänsä ollut ihan tavanomaista mutta kaikesta huomaa että keskittyminen on tavallista tiukempaa, sellainen hyvä kutina ja positiivinen fiilis on päällä. Siitä huomaa että aletaan olla kärkikamppailuun valmiina.Millaista ottelua odotat sunnuntailta?

– Taistelupeli siitä varmaan tulee. Molemmat joukkueet osaavat pelata futista joten uskon että taistelu on se mihin peli ratkeaa. Futura on kokenut joukkue ja he tietävät mitä voittamiseen vaaditaan, mutta kyllä meidänkin joukkue sen homman osaa. Sunnuntaina tulee hyvä peli mutta kyllä me se hoidetaan himaan! Ja on ihan mahtava juttu että Kingit ovat tulossa paikalle, se nostattaa entisestään fiilistä sunnuntaita kohtaan. On harvinaista herkkua että Kolmosessa on faneja huutamassa, joten otetaan siitä ilo irti!

Tähtirintojen kannalta viikonloppu on melkoista urakointia, sillä HIFK/2:n sunnuntaisen ottelun lisäksi seuran A-pojat pelaavat lauantaina Seinäjoella. Ovatko askelmerkit kunnossa, siihen vastaa molempien joukkueiden päävalmentajana toimiva Teemu Kankkunen.

– Meillä on pari flunssapotilasta mutta muuten tilanne vaikuttaa ihan hyvältä. Laskin että meillä on pelaajia juuri kahteen kentälliseen joten näillä näkymin saadaan kumpaankin otteluun tuoreita jalkoja kentälle. Kaikki A-junnut lähtevät lauantaina Seinäjoelle. Katsotaan miten siellä käy ja sen mukaan sitten mennään sunnuntaihin.

– Ei se tietenkään ole mikään optimitilanne että samalla pelaajaryhmällä on ottelut peräkkäisinä päivinä, mutta näillä mennään ja hyvinhän me tähän mennessä olemme klaaranneet nämä kierrätykset. Nyt sitten joudutaan lopulliseen testiin ja jos siitä selvitään, voidaan olla tyytyväisiä. Molemmat ottelut ovat ikään kuin vedenjakajia kauden suhteen ja molemmissa on isot panokset, joten mikä sen mukavampaa!Millainen käsitys sinulla on sunnuntain vastustajasta FC Futurasta?

– Tiedämme kyllä mitä sieltä on tulossa vastaan. Joukkueessa on IFK:sta tuttuja kokeneita kavereita, ja olen nähnyt muutaman heidän peleistään aivan lähiaikoina. Futura pelaa omilla vahvuuksillaan mutta kyllä mekin saamme hyvän joukkueen kasaan, ja jotain jippoja pyritään keksimään. Hyvillä mielin kohti sunnuntaita, varmasti hieno ottelu on tulossa!

Kolmonen, lohko 2: FC Futura – HIFK/2 sunnuntaina 3. syyskuuta kello 17:00 Porvoon keskuskentällä. Stadin Kingien järjestämä kuljetus otteluun: http://stadinkingit.fi/2017/08/25/kolmosen-karkimatsi-porvoossa-su-3-9/