HIFK:n taistelu ei riittänyt – HJK:lle derbyvoitto

HJK – HIFK 2-1 (0-0)
55′ 1-0 Vincent Onovo
61′ 1-1 Aleksi Ristola (Mikael Forssell)
76′ 2-1 Anthony Annan
> Ottelun tilastot

HIFK ja HJK kohtasivat tiistaina 12.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Telia 5G-Areenalle saapuneet runsaat 8500 näkivät varsin tasaisen ottelun, vaikka kotijoukkueena pelannut HJK hallitsi kenttätapahtumia selkeästi. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen Vincent Onovo pääsi puskemaan takatolpalta HJK:n 1-0 johtoon. HIFK ei kuitenkaan luovuttanut vaan tähtirinnat nousivat viisi minuuttia myöhemmin väkisin tasoihin. Mikael Forssell tarjoili upealla kantapääsyötöllään paikan Aleksi Ristolalle, joka ei erehtynyt. Ristola niittasi pallon takakulmaan kauden ensimmäisellä maalillaan. 1-1 tasatilanteessa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pelanneella Tuukka Andbergilla oli mahtava paikka viedä HIFK johtoon, mutta ylärima pelasti HJK:n. Ottelun ratkaisi nähtiin 76. peliminuutilla, kun Anthony Annan laukoi HIFK-maalivahti Tomi Maanojan nyrkkeilemän pallon alakulmaan. HIFK:n taistelu ei riittänyt ja HJK voitti ottelun 2-1 (0-0).

HJK vankisti voitolla asemaansa Veikkausliigan sarjataulukon kärjessä. HIFK jatkaa liigakarsijan paikalla ja seuraavaksi edessä on huipputärkeä kotiottelu, kun JJK saapuu Stadiin. HIFK-JJK pelataan perjantaina 15.9. kello 18.30 ja liput matsiin saat Ticketmasterista. Joukkue tarvitsee tukeasi – ole messissä!